Одна утиліта для керування всім: ASUS DisplayWidget Center змінює досвід використання монітора

Головна Новини та огляди Одна утиліта для керування всім: ASUS DisplayWidget Center змінює досвід використання монітора
27.09.2024

Монітори ASUS пропонують користувачам безліч програмних фішок і переваг. Із новою утилітою ASUS DisplayWidget Center можна зручно керувати моніторами ASUS з робочого столу Windows. Оскільки це програма для Windows, вона має кілька хитрощів, які користувач не знайде у стандартному екранному меню, наприклад, налаштовувані гарячі клавіші й автоматичні налаштування залежно від використовуваної програми. DisplayWidget Center особливо цінний для власників ігрових OLED-моніторів ROG, оскільки він забезпечує швидкий доступ до функцій OLED Care та OLED Care+.

Стандартні налаштування через DisplayWidget Center

Передбачено можливість робити безліч дрібних налаштувань монітора. Можна точно налаштувати яскравість і контрастність залежно від зміни навколишнього освітлення. Коли працюють над творчим проєктом, можна встановити колірну температуру. Усі ці елементи керування доступні в екранному меню, але куди простіше налаштувати їх з DisplayWidget Center за допомогою мишки та клавіатури.

Багато моніторів ASUS надають доступ до режимів відображення GameVisual, які налаштовують зображення для різних видів діяльності. Так, у моніторі ROG Strix XG27ACS режим FPS освітлює тіні, щоби допомогти геймерам помітити прихованих ворогів, режим RTS/RPG відображає сцени з більш соковитими кольорами та чіткими деталями, а режим «Перегони» забезпечує найліпшу видимість під час їзди на швидкості.

За допомогою DisplayWidget Center можна піти ще далі й підключити нову функцію – AI Visual. Він може автоматично визначати тип програми, яку використовують, і перемикатися на найліпший наразі режим GameVisual. Наприклад, коли запускають FPS-гру, він може самостійно перемикатися в режим FPS, щоби надати користувачеві конкурентну перевагу, а коли відкривають Microsoft Word, щоби створити робочий документ, він може переключитися в режим sRGB для ліпшої читабельності.

Розширені можливості, доступні через DisplayWidget Center

Як застосунок Windows, DisplayWidget Center може надавати користувачам деякі опції, які виходять за межі запропонованого через екранне меню. Щоби підвищити продуктивність, ASUS пропонує використовувати налаштовувані макети вікон, безперебійне підключення та спрощене керування системою за допомогою MultiScreen. Із його шаблонами легко оптимізувати наявний простір на екрані та стежити за всіма важливими програмами.

Утиліта DisplayWidget Center також поліпшує роботу з кількома пристроями. Якщо монітор користувача, як ASUS ProArt Display PA329CRV, підтримує режими «Картинка в картинці» (PIP) або «Картинка поруч із картинкою» (PBP), можна встановити джерело для кожного вікна й налаштувати макет так, щоби він найліпше відповідав робочому процесу користувача.

Якщо користувач використовує Smart KVM для керування двома системами одночасно за допомогою одного монітора, клавіатури та миші, DisplayWidget Center також дає змогу налаштувати гарячі клавіші KVM.

App Tweaker дає змогу призначати режими відображення для кожної програми окремо. DisplayWidget Center перемикатиметься у вибраний режим щоразу, коли використуватимуть цю програму.

Меню налаштування гарячих клавіш у DisplayWidget (KB HotKey Settings) дає змогу встановити власні гарячі клавіші для налаштування параметрів монітора, щоб уподобання користувача завжди були легко досяжні.

Захистіть якість зображення OLED-дисплея ASUS

ASUS OLED Care – це повний набір технологій, які захищають OLED-панель від вигоряння. Певні функції діють немов би за лаштунками і відносно непомітно, але можна налаштовувати та регулювати інші через легкодоступне програмне меню. Деякі з них увімкнено за замовчуванням. ASUS надає можливість вимкнути їх, але наполегливо рекомендує залишити їх увімкненими, оскільки вимкнення може вплинути на гарантійне покриття.

Ось що користувач знайде в меню ASUS OLED Care, наприклад, у новому ROG Swift PG32UCDM.

  • Заставка. Якщо увімкнено функцію «Заставка екрана», OLED-монітор ROG автоматично зменшує яскравість екрана, якщо протягом заданого періоду часу на ньому не буде виявлено жодного руху. Під час виявлення руху мишею, яскравість дисплея повернеться до нормального рівня.
  • Налаштування яскравості логотипу. Якщо цю функцію увімкнено, монітор автоматично виявлятиме статичні логотипи та зменшуватиме їхню яскравість, щоб уникнути потенційних проблем із якістю зображення.
  • Рівномірна яскравість. Цей параметр зменшує пікову яскравість, щоби підтримувати рівномірні рівні для поліпшення перегляду. Він особливо цінний для повсякденного використання у Windows, оскільки зберігає постійний рівень яскравості білих вікон, навіть якщо змінюють їхній розмір.
  • Цільовий режим. Якщо цей режим увімкнено, весь екран тьмяніє, окрім самого верхнього активного вікна, яке зберігає яскравість.

Власники новітніх OLED-моніторів ROG, ROG Swift OLED PG27AQDP і ROG Strix OLED XG27ACDNG зможуть насолодитися абсолютно новими функціями OLED Care+.

  • Функція розпізнавання панелі завдань динамічно виявляє й ідентифікує панель завдань, зменшуючи яскравість навколо неї, щоби мінімізувати ризик вигоряння.
  • Функція виявлення меж зменшує ризик вигоряння, пов’язаний із постійними межами зображення, як-то під час перегляду фільмів із поштовою скринькою або в режимі «Картинка за картинкою».
  • Функція зовнішнього регулювання яскравості автоматично регулює рівень яскравості навколо зон максимальної яскравості, а функція глобального регулювання яскравості динамічно налаштовує загальну яскравість дисплея.

За допомогою Центру віджетів можна перемикати та/або налаштовувати кожне з цих налаштувань OLED Care+.

Зручне налаштування монітора за допомогою DisplayWidget Center

Деякі налаштування монітора можна вибрати один раз і більше ніколи не турбуватися про них. Що стосується інших налаштувань монітора, то уподобання користувача можуть змінюватися залежно від програми, яку використовують, або часу доби. А якщо використовують OLED-монітор ROG, потрібно періодично застосовувати функції догляду за OLED-дисплеєм, щоби забезпечити гарну роботу впродовж тривалого часу. DisplayWidget Center гарантує максимальну віддачу від будь-якого монітора ASUS, спрощуючи доступ до керування та налаштування функцій.

Автоматичні сповіщення про оновлення повідомлять про їхній вихід. А оскільки DisplayWidget Center зберігає налаштування безпосередньо у пам’яті монітора, улюблені конфігурації зберігаються, навіть коли монітор від’єднано.

Монітор ASUS має багатий набір функцій, а утиліта DisplayWidget Center допоможе отримати від них максимум користі. Відвідайте сторінку підтримки монітора, щоби переконатися, що він сумісний із DisplayWidget Center, а потім завантажте програму, щоби поліпшити досвід від роботи з монітором.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів