Процесори Intel Core Ultra 200S зі штучним інтелектом

Головна Новини та огляди Процесори Intel Core Ultra 200S зі штучним інтелектом
21.10.2024

Нове покоління процесорів Intel Core Ultra 200S змінить уявлення про можливості персональних комп’ютерів. Ці інтелектуальні процесори вирізняються швидкодією: завдяки вбудованому нейронному процесору (NPU) Core Ultra 200S відкривають нові можливості для штучного інтелекту відразу на робочому столі. Серія Core Ultra 200S – перші настільні процесори Intel, які поєднують дивовижну продуктивність з енергоефективністю. Пристрої згодяться для геймерів, творців контенту та всіх, хто очікує від персонального комп’ютера максимуму.

Штучний інтелект на робочому столі

Серію процесорів Core Ultra 200S розроблено для підвищення потужності настільних ПК з особливим акцентом на можливостях штучного інтелекту. Флагманська модель серії – Intel Core Ultra 9 285K – поєднує до 8 продуктивних ядер (P-ядра) та до 16 ефективних ядер (E-ядра), забезпечуючи до 14 % більше продуктивності в багатопотокових завданнях, як порівняти з попереднім поколінням.

Ключовим нововведенням є інтеграція нейронного процесора (NPU), що дає змогу розвантажувати функції штучного інтелекту й підвищувати загальну продуктивність, особливо в іграх і застосунках для творчості. Це перші настільні процесори Intel для ентузіастів і професіоналів, які мають такі технологічні можливості.

Більше потужності, менше енергії

Процесори серії Core Ultra 200S вразять не тільки швидкодією, але й ефективністю. Завдяки новим архітектурним рішенням енергоспоживання суттєво знижено: до 58 % у звичайних програмах і до 165 Вт під час геймінгу. Поліпшена продуктивність і низьке енергоспоживання роблять ці процесори оптимальними для ентузіастів, які прагнуть поєднати потужність і розумне використання ресурсів.

Завдяки інтеграції штучного інтелекту процесори серії Intel Core Ultra 200S забезпечують до 50 % більшу продуктивність у застосунках для створення контенту, як порівняти з конкурентними флагманськими процесорами. Це створює широкі можливості для геймерів і творців контенту, надаючи змогу скористатися функціями відстеження обличчя і жестів без втрати продуктивності.

Інновації та продуктивність на новому рівні

Intel Core Ultra 200S – не просто черговий крок у розвитку процесорів, а великий стрибок уперед щодо використання штучного інтелекту на настільних платформах. Завдяки 36 TOPS (трильйонів операцій на секунду) процесори забезпечують максимальну продуктивність і виводять можливості ШІ на новий рівень.

Ключові особливості процесорів Intel Core Ultra 200S

  • Нейронний процесор (NPU): прискорює виконання завдань штучного інтелекту.
  • Гібридна архітектура продуктивності: поєднує високопродуктивні та енергоефективні ядра.
  • Набір мікросхем Intel серії 800 для процесорів Intel Core Ultra 200S розширює сумісність платформи з підтриманням до 24 ліній PCIe 4.0, до 8 портів SATA 3.0 і до 10 портів USB 3.2. Це дає змогу користуватися новочасними технологіями підключення, зберігання даних та іншими можливостями.
  • Оновлення розгону: додано нові функції з точним контролем частот ядер, підтриманням швидкої пам’яті DDR5 до 48 ГБ на DIMM із загальною ємністю до 192 ГБ і вдосконаленим розгоном «в один клік».
  • Можливості підключення: завдяки технологіям Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3., Thunderbolt 4 та Intel Killer Wi-Fi процесори серії Core Ultra 200S забезпечують безперебійний доступ до новочасних технологій підключення.
  • Multi-Engine Security: Intel Silicon Security Engine допомагає зберегти конфіденційність даних і цілісність коду, підтримуючи високу продуктивність для вимогливих робочих навантажень ШІ.

Стислий огляд функцій

Функція

Переваги

Performance Hybrid Architecture

(гібридна архітектура продуктивності)

Інтегрує дві абсолютно нові мікроархітектури ядра в один кристал, пріоритизуючи й розподіляючи робочі навантаження для оптимізації продуктивності.

Intel Thread Director

Оптимізує робочі навантаження, допомагаючи планувальнику ОС розумно розподіляти їх між оптимальними ядрами.

NPU (нейронний процесор)

Нейронний процесор відповідає за виконання завдань штучного інтелекту й машинного навчання. Процесори Intel Core Ultra складаються із центрального (CPU), графічного (GPU) та нейронного (NPU) процесорів.

TOPS (трильйони операцій за секунду)

Це розрахункова технічна специфікація теоретичного максимального рівня, якого може досягти прискорювач штучного інтелекту за 100 % ефективності з програмним забезпеченням і робочими навантаженнями.

Intel Graphics Featuring Xe LPG Graphics Architecture (Intel Graphics із графічною архітектурою Xe LPG)

Спеціально розроблена графічна архітектура, яку оптимізовано для зниження споживаної потужності й підвищення продуктивності на ват. Багаті медіа- та розумні графічні можливості надають змогу підвищити візуальну складність, поліпшити продуктивність 3D-графіки та пришвидшити оброблення зображень.

Intel Smart Cache (розумне кешування)

Метод кешування пам’яті центрального процесора для спільного використання між P-ядрами, E-ядрами та графічним процесором ( якщо це можливо).

Intel eXtreme Tuning Utility (Intel XTU) (утиліта для налаштування Intel eXtreme (Intel XTU))

Набір інструментів для точного налаштування і розгону, який дає змогу розганяти процесор, завдяки чому новачки й досвідчені користувачі можуть отримати більше від своїх розблокованих процесорів.

Intel eXtreme Memory Profile (Intel XMP) 3.0 (профіль пам’яті Intel eXtreme Memory (Intel XMP) 3.0)

Дає змогу користувачам розганяти сумісні модулі пам’яті DDR5 для поліпшення ігрових функцій ПК із процесорами Intel Core Ultra.

Intel Speed Shift Technology

Надає процесору більш точний контроль над частотою, забезпечуючи швидкий стрибок до максимальної швидкості.

Intel Turbo Boost Max Technology 3.0

Визначає найшвидші ядра процесора та спрямовує на них критичні завдання залежно від доступної потужності, тепловиділення і навантаження.

Intel Turbo Boost Technology 2.0

Підвищує продуктивність процесора та графіки під час пікових навантажень, автоматично надаючи змогу ядрам процесора працювати швидше за номінальну робочу частоту, якщо вони працюють у межах допустимих показників потужності, струму та температури.

Intel Dynamic Tuning Technology

Інструменти оптимізації живлення, які розумно адаптують політику живлення залежно від режиму використання і температури, із новою політикою, що в реальному часі визначає і спрямовує оптимізацію ресурсів для застосунків.

Intel Application Optimization (оптимізація застосунків Intel)

Політика програмного забезпечення в межах технології Intel Dynamic Tuning Technology (DTT), яка визначає і спрямовує оптимізацію ресурсів для застосунків у режимі реального часу.

Intel Deep Learning Boost (прискорення глибокого навчання Intel)

Значно прискорює продуктивність логічного висновку для робочих навантажень із глибоким навчанням, оптимізованих для використання VNNI.

Intel Thermal Velocity Boost (збільшення теплової швидкості Intel)

Доречно та автоматично підвищує тактову частоту вибраних процесорів Intel Core Ultra Desktop до 100 МГц, якщо температура процесора не перевищує 70 °C і є доступний бюджет турбопотужності.

Intel Adaptive Boost Technology

Розумно підвищує швидкість роботи процесора понад його номінальну частоту відповідно до доступної потужності, тепла та навантаження.

Intel Gaussian and Neural Accelerator 3.5 (Гауссівський і нейронний прискорювач Intel 3.5)

Призначений для оброблення AI-застосунків у сфері мови та звуку, як-то нейронне шумозаглушення, одночасно звільняючи ресурси ЦП для підвищення загальної продуктивності та чутливості системи.

Thunderbolt 5 Technology

Універсальний кабель наступного покоління для простого та надійного підключення, який забезпечує неймовірну продуктивність.

Thunderbolt 4 Technology

Стандарт підключення, який розроблено Intel для передавання живлення, даних і відеосигналу через одне з’єднання. Сертифікація технології Thunderbolt встановлює обов’язкові мінімальні вимоги для кабелів, ПК та аксесуарів, щоби забезпечити надійність і сумісність між пристроями та виробниками.

Thunderbolt Share

Забезпечує надшвидкісне підключення ПК до ПК.

Discrete Wi-Fi 7 Support (Підтримання дискретного Wi-Fi 7)

Наступний крок в еволюції бездротового підключення, який забезпечує екстремальну швидкість, чутливість і надійність.

Intel Connectivity Performance Suite (Набір продуктивності з’єднання Intel)

Програмне рішення, яке поліпшує продуктивність мережі ПК, створюючи персоналізований досвід роботи з мережею на основі унікальної ситуації кожного користувача, автоматично надаючи пріоритет трафіку з високим пріоритетом над трафіком із нижчим.

Таблиця характеристик

 

Процесор Intel Core Ultra 9 285K

Процесор Intel Core Ultra 7 265K

Процесор Intel Core Ultra 7 265KF

Процесор Intel Core Ultra 5 245K

Процесор Intel Core Ultra 5 245KF

Ядра процесора (P+E)

24 (8+16)

20 (8+12)

20 (8+12)

14 (6+8)

14 (6+8)

Потоки процесора

24

20

20

14

14

Розумне кешування Intel (L3, MB)

36

30

30

24

24

Загальний кеш L2

40

36

36

26

26

Частота збільшення теплової швидкості Intel (ГГц)

До 5,7

До 5,5

До 5,5

До 5,2

До 5,2

Частота технології Intel Turbo Boost Max 3.0 (ГГц)

До 5,6

До 5,5

До 5,5

0

0

Максимальна частота P-Core Turbo (ГГц)

До 5,5

До 5,4

До 5,4

До 5,2

До 5,2

Максимальна частота Е-Core Turbo (ГГц)

До 4,6

Базова частота P-Core (ГГц)

3,7

3,9

3,9

4,2

4,2

Базова частота E-Core (ГГц)

3,2

3,3

3,3

3,6

3,6

Розблоковано

Так

Графіка процесора

Графіка Intel

Немає

Графіка Intel

Немає

Доріжки PCIe процесора

24

Максимальна швидкість пам’яті (MT/с)

DDR5–6400

Канали пам’яті

2

Максимальний обсяг пам’яті

192

Базова потужність процесора (Вт)

125

Максимальна турбопотужність (Вт)

250

250

250

159

159

Надійність, доступність і зручність обслуговування

Доступно

Доступно

Недоступно

Доступно

Доступно

Intel SIPP (Програма стабільної платформи зображень)

Так

Так

Ні

Так

Ні

Intel ISM (Програма стандартного керування)

Так

Intel Core Ultra 200S – справжній прорив у світі настільних процесорів. Поєднання потужності, енергоефективності та можливостей штучного інтелекту робить їх оптимальним вибором для ентузіастів, геймерів і творчих професіоналів. Нові можливості підключення, потужні графічні можливості та нейронні процесори відкривають нову еру у світі ПК.

Процесори Intel Core Ultra 200S надійдуть у продаж 24 жовтня 2024 року.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів