Система помелу | ножового типу |
Місткість | 40 г |
Потужність | 150 Вт |
Матеріал корпуса | пластик |
Колір | чорний |
Вага | 0.8 кг |
Система помелу | ножового типу |
Місткість | 40 г |
Потужність | 150 Вт |
Захист від перегріву | |
Блокування включення при знятій кришці | |
Регулювання ступеня помелу | 1 режим помола |
Таймер |
Матеріал корпуса | пластик |
Колір | чорний |
Вага | 0.8 кг |
Ширина | 100 мм |
Висота | 210 мм |
Довжина | 100 мм |
Вага | 0.90 кг |
Об'єм | 0.0021 м3 |
Гарантія | 24 місяця |
Кавомолку було винайдено у XV столітті, її призначенням було перемелювання кави. Спочатку вона мала вигляд спеціальної ступки, у якій подрібнювали кавові зерна. Сьогодні кавомолки дивують своєю різноманітністю.
Але навіщо у наш час потрібна кавомолка, якщо у продажу є готова подрібнена кава? Чим вироблений нею порошок кращий за той, що з магазину?
Кавомолки для домашнього використання мають певні переваги. Головна — від перемелювання зерен до приготування напою проходить мінімальний час, завдяки чому максимально зберігаються смакові та ароматичні якості кави.
Усі кавомолки поділяють на два типи: з подрібнювачами ножового типу (ротаційний ніж) і з жорнами. Найпростіше влаштовані ножові моделі – ніж, що обертається з великою швидкістю, подрібнює кавові зерна, одночасно перемішуючи їх. Головний недолік такого методу – готовий порошок містить часточки різного розміру. Якщо є бажання випити каву по-турецьки або з крапельної кавоварки – на це можна не зважати, а для еспресо-машини або гейзерної кавоварки такий порошок не зовсім підходить. У подібних випадках слід використовувати кавомолку із жорнами. У ній подрібнення може бути рівномірним, а ступінь помелу можна регулювати. Моделі із жорнами технічно складніші, а отже, і дорожчі.
Обираючи кавомолку, слід звертати увагу на її місткість — максимальну масу зерен, яка поміщується за один раз. Тут слід виходити із потреби у каві.
Потужність кавомолки залежить від її місткості: чим більша місткість — тим більша потужність.
Корпус кавомолки виготовляють із пластику або металу. Пластик зустрічається все частіше, однак металевий корпус міцніший.
У деяких випадках кавомолки використовують не за прямим призначенням, наприклад, для перемелювання різних круп чи спецій. Але при цьому слід враховувати певні особливості, а також якість ножів і потужність самого приладу. Крупи мають бути промитими та добре висушеними, спеції — прожареними на сухій сковороді.
Варто врахувати: перемелюючи різноманітні крупи та спеції, ножі приладу насичуються всілякими запахами, які можуть зіпсувати аромат кави.
Russell Hobbs 23120-56
Gorenje SMK150