Тип соковижималки | відцентрова |
Тип управління | механічне |
Обсяг резервуара для макухи | 2.1 л |
Потужність | 1000 Вт |
Ємність контейнера для соку | окремостояча |
Обсяг резервуара для соку | 1 л |
Кількість швидкостей | 2 |
Особливості | Піносепаратор |
Захист | Захист від випадкового включення |
Захист від перегрівання | |
Система "крапля-стоп" | |
Матеріал корпуса | пластик |
Колір | чорний |
Тип соковижималки | відцентрова |
Тип управління | механічне |
Обсяг резервуара для макухи | 2.1 л |
Потужність | 1000 Вт |
Ємність контейнера для соку | окремостояча |
Обсяг резервуара для соку | 1 л |
Кількість швидкостей | 2 |
Особливості | Піносепаратор |
Відсік для шнура | |
Кругла горловина |
Захист | Захист від випадкового включення |
Захист від перегрівання | |
Система "крапля-стоп" |
Ширина завантажувального отвору | 80 мм |
Матеріал корпуса | пластик |
Колір | чорний |
Габарити ( ВxШxГ ) | 43.2 х 25 х 29.6 см см |
Ширина | 340 мм |
Висота | 360 мм |
Довжина | 560 мм |
Вага | 6.90 кг |
Об'єм | 0.0685 м3 |
Гарантія | 24 місяця |
Восени зібрано величезний врожай яблук, і знову постає питання: що з ним робити? Багато хто вирішує придбати соковижималку. Однак їх дуже багато, вибір складний. Проте визначивши необхідний тип – звична центробіжна чи модна шнекова – вибір зробити легше.
Центробіжна (центрифужна) – це звичайна соковижималка, до якої закладають фрукти чи овочі через горловину і в якій вони потрапляють до центрифуги, де подрібнюються за допомогою ножів. Під дією центробіжної сили сік відокремлюється від волокон, після чого спрямовується до крана чи спеціальної ємності, а вичавки – до контейнера для відходів. Залежно від моделі на результат роботи центробіжних соковижималок впливає потужність двигуна та якість фільтрів, а також деякі особливості конструкції. Основний їхній плюс – швидкість роботи, вони є незамінними для обробки великої кількості овочів і фруктів. Крім того, під час вичавлення утворюється велика кількість соку без м’якоті, але іноді з піною.
Мінусом такого пристрою називають нагрівання соку через велику швидкість обертання ножів, що призводить до знищення вітамінів та окислення. Однак якщо сік вичавили й одразу випили, його якості не втрачаються. Якщо його зберігати навіть у холоді, за кілька годин вітамін С буде зруйновано. Через велику швидкість роботи ці прилади вважають шумними, у них неможливо подрібнювати ягоди з кісточками, зелень, волокнисті та тверді продукти, а також їх важко мити.
Russell Hobbs 23850-56 Explore
Шнекові соковижималки повністю відрізняються від побратимів. Працюючи на основі шнека (спіралеподібної основи всередині корпусу), ця соковижималка дає «живий» сік. Тобто її принцип дії такий, як у м’ясорубки.
Переваги шнекових соковижималок
Єдиним так званим мінусом шнекових соковижималок є те, що це пристрої на щодень. Для переробки врожаю вони не підходять – упораються, але дуже повільно.
Panasonic MJ-L600STQ
Тепер корисні коктейлі з овочів і фруктів можна робити на власній кухні. Для цього знадобиться спеціальний пристрій – блендер. Цей прилад перетворює цілі фрукти, горіхи, овочі, насіння та інші продукти на рідку енергію для тіла. Поживні напої поліпшують якість сну та травлення, сприяють відновленню після спортивних заходів, забезпечуючи тіло енергією на цілий день. Крім того, прилад можна використовувати для приготування супів, дитячого харчування, соусів, коктейлів тощо. Завдяки запобіжному механізму включати прилад можна тільки в правильному положенні. Основа, що не ковзає, гарантує підвищену безпеку. Знімні деталі можна мити в посудомийній машині.
Завдяки тому, що в шнекових соках, а також у смузі велика кількість волокон, вони делікатніші і не обпікають стінки шлунка. Також за допомогою волокон детоксикація організму проходить у прискореному режимі і набагато ефективніше.
Gorenje BSM600PR
Sencor SNB430