Найбільша угода за всю історію мережевих лідерів: Cisco Systems купує Splunk

Головна Новини Найбільша угода за всю історію мережевих лідерів: Cisco Systems купує Splunk
02.10.2023

Cisco Systems купує Splunk приблизно за 28 млрд доларів США. Угоду буде остаточно укладено до ІІІ кварталу 2024 року. Це найбільше придбання за всю історію Cisco.

Cisco намагається зменшити свою залежність від разових продажів вартісного обладнання й зосередитися на наданні програмного забезпечення та послуг. Придбання Splunk – найдорожчий крок у цьому напрямі, що допоможе Cisco розширити клієнтську базу.
 
Splunk – це платформа для збирання, зберігання, оброблення й аналізування машинних даних, тобто логів. Рішення є вкрай популярним у США і Європі, проте поступово розповсюджується й на інші ринки. Одна з головних особливостей платформи – придатність до роботи з даними чи не з будь-яких джерел, тому можливості застосування системи вкрай широкі.
 
Здебільшого платформу використовують для аналізування й оброблення інцидентів, розроблення профілів можливої та поточної поведінки, пошуку й виявлення загроз.
Ба більше, у продукт впроваджено штучний інтелект, який працює з інформацією в реальному часі. Splunk розподіляє вхідні дані за атрибутами й обробляє їх за допомогою SPL-запитів, що дає змогу створювати різні вибірки й таблиці, сортувати, фільтрувати, агрегувати, готувати звіти, визначати поля, що обчислюються, використовувати як внутрішні, так і зовнішні довідники, створювати дашборди із широким спектром візуалізації тощо.

Переваги Splunk

  • Real Time Architecture: у режимі реального часу Splunk шукає, збирає, моніторить та аналізує різноманітні й дуже великі обсяги даних із тисяч різнорідних джерел, зокрема фізичного чи віртуального хосту, IoT-пристроїв, CRM/ERP і хмарних сховищ. Також рішення підтримує пошук не тільки в реальному часі, але і впродовж певного часового проміжку, за який було зібрано дані, забезпечуючи швидкий результат і високу інтерактивність пошукових запитів. 
  • Universal Machine Data Platform: Splunk є універсальною платформою для роботи з машинними даними, яка забезпечує їхнє комплексне збирання, оброблення та аналізування. Завдяки рішенню вдасться індексувати будь-які машинні дані з позначкою про час незалежно від структури та формату. Splunk може об’єднувати машинні дані, бізнес-інформацію та відомості про користувача, що робить його вкрай універсальним. 
  • Schema on the Fly: Splunk здійснює пошук за часом, тож немає потреби мати відомості про структуру даних, щоби сформувати запит. Можна вибрати проміжок часу, вказати кілька ключових слів і швидко отримати результат. До того ж немає жодних жорстких обмежень щодо формату (стовпці, таблиці тощо), що зумовлює гнучкість системи. 
  • Agile Reporting & Analytics: Splunk відкриває широкі можливості щодо побудови аналітики, створення звітів та їхньої візуалізації. Крім цільових даних, також можуть використовувати зовнішні довідники. До того ж це доволі відкрита система – надає змогу дописати свій модуль, хоч можливості візуалізації дуже різноманітні. 
  • Scales from Desktop to Enterprise: Splunk використовує технологію MapReduce, що забезпечує розподілення навантажень і можливість горизонтального масштабування системи. Тож можна почати з одного сервера Splunk, а в разі збільшення обсягів даних додати нові. Крім того, завдяки технології MapReduce Splunk вдається швидко обробляти дійсно величезні обсяги інформації без застосування потужного «заліза». 
  • Fast Time to Value: Splunk забезпечує швидкий результат, адже для впровадження та/або масштабування потрібні години чи дні, а не тижні та місяці. 

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів