Огляд бездротового маршрутизатора D-Link DIR-879 AC1900 EXO

Головна Огляди Огляд бездротового маршрутизатора D-Link DIR-879 AC1900 EXO
02.11.2016

Рішення ж від D-Link у вигляді нової моделі AC1900 EXO з двома діапазонами відрізняється як високою продуктивністю, так і футуристичним зовнішнім виглядом, що навряд залишить когось байдужим

За 2016 рік ринок мережевого обладнання набув велику кількість новинок. Та коли справа стосується роутерів, перед користувачем з’являється вибір між моделями з найрізноманітнішими характеристиками і дизайном. Рішення ж від D-Link у вигляді нової моделі AC1900 EXO з двома діапазонами відрізняється як високою продуктивністю, так і футуристичним зовнішнім виглядом, що навряд залишить когось байдужим.

Комплектація

Роутер потрапляє до користувача в міцній картонній коробці з зображенням моделі та ї специфікаціями. Під кришкою знаходиться D-Link AC1900 EXO разом з комплектацією до якої входить: зарядний пристрій, кріплення для вертикальної фіксації, патч-корд, та інструкція. З таким набором пристрій відразу готовий до повноцінного використовування.

 

Унікальна зовнішність

Незвичайний дизайн для потужних маршрутизаторів є фішкою D-Link і звичайно ж об’єкт огляду не став виключенням.

Зовнішній вигляд моделі може викликати захват і у поціновувачів техніки, і у звичайних користувачів. З впевненістю можу сказати, що модель приковує погляд, про що свідчать зацікавлені погляди моїх колег.

Корпус роутера вироблений з міцного пластику. Верхня кришка має глянцеве покриття і розділяється на дві секції: чорного кольору з перфорацією для вентиляції та оранжевого. На перетині скошеної лицьової та верхньої грані знаходиться кольоровий індикатор. За його допомогою користувач може дізнатися про стан з’єднання з мережею. Також роз’єми вентиляції знаходяться і на передній грані, тому надмірного перегрівання моделі не відбувається.

На бічних гранях є чотири незнімні антени, що забезпечують стабільний зв’язок для кожного з наявних діапазонів.

Ззаду є очікуваний набір з гігабітного порта WAN та чотирьох гігабітних роз’ємів LAN. На тильній стороні також присутня кнопка WPS, кнопка скидання до заводських налаштувань і кнопка увімкнення поруч з роз’ємом для блоку живлення. Також модель має перемикач режимів роботи між маршрутизатором та точкою доступу.

Нижня частина отримала чотири гумових ніжки і спеціальні роз’єми для настінного кріплення маршрутизатора.

 

Функціонал

Як вже згадувалося, D-Link AC1900 EXO має стандарт IEEE 802.11 a/g/n/ac і підтримку двох діапазонів: 2,4 ГГц та 5 ГГц. Максимальна ж швидкість передачі даних посередництвом 2,4 ГГц досягає 600 Мбіт/с, в той час як на частоті 5 ГГц може досягти 1300 Мбіт/с. Потужність кожної рухомої антени складаю 5 Дбі, тому модель здатна забезпечити покриттям велику квартиру або ж навіть двоповерховий дім.  

 

Продуктивність моделі забезпечує двоядерний процесор Realtek RTL8198CS з тактовою частотою 1 ГГц та 128 МБ оперативної пам’яті. Для зберігання та оновлення програмного забезпечення передбачено 128 МБ пам’яті.

Налаштування маршрутизатора здійснюється через веб-браузер або за допомогою програми QRS Mobile, яка доступна для iOS і Android. Після початкової установки ви будете підключатися до бездротової мережі за допомогою інформації, яка є на пристрої. Для того щоб увійти в меню налаштувань, необхідно перейти за IP-адресою 192.168.0.1, URL (dlinkrouter.local). Також можна скористатися й фірмовим додатком QRS і увійти в систему скориставшись логіном і паролем за замовчуванням.

Меню налаштувань має широкий набір налаштувань, з якими кожен користувач зможе оптимізувати домашню мережу для своїх потреб. Особливо може сподобатися функція Smart Connect. Після її увімкнення роутер залишає лише одну точку доступу і сам обирає до якої частоти підключити новий пристрій, в залежності від завантаженості.

Технологія ж AC SmartBeam покращує покриття та пропускну можливість для пристрів, які підключаються до роутера. Іншими словами D-Link AC1900 EXO здатен передавати відео високої чіткості, спілкуватися посередництвом відеозв’язку в Skype та грати в онлайн гру. При цьому жоден з користувачів не відчуватиме дискомфорту, так як можливості моделі дозволяють їй працювати з трафіком найкращим чином.

На тестуванні маршрутизатор показав хороший результат, враховуючи високу завантаженість нашої мережі.

 

Враження

D-Link AC1900 EXO – це чудовий варіант для домашнього використання. Стабільність з’єднання та висока пропускна здатність дозволить усім підключеним пристроям працювати належним чином. Крім того пристрій чудово буде виконувати функцію офісного приладдя, так як завдяки функції Smart Connect, роутер здатен сам обирати до якого каналу підключити черговий пристрій в залежності від навантаження частот.

 

ОСОБЛИВОСТІ

• Унікальний дизайн •

• Широкий набір функцій  •

• Чотири незнімні антени •

• Доступний інтерфейс •

 СПЕЦИФІКАЦіЇ

  • Модель D-Link AC1900 EXO (DIR-879)
  • Стандарт IEEE 802.11 a/g/n/ac
  • Швидкість До 1300 Мбит/с
  • Антени 4 * 5 дБ зовнішні фіксовані
  • Шифрування WPA/WPA2, WPS
  • Порти 1 х 10/100/1000 Мбіт/с WAN, 4 x 10/100/1000 Мбіт/с LAN
  • Живлення DC 12 В 1,5 А
  • Розміри 219,67 x 199,45 x 73,55 мм
  • Вага 539,7 г

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів