Огляд ігрової клавіатури ASUS ROG Claymore Core

Головна Огляди Огляд ігрової клавіатури ASUS ROG Claymore Core
15.11.2016

Більшість завзятих геймерів вже давно надають перевагу механічним клавіатурам. А все тому, що кожного року з’являється все більше онлайн ігор, продовжень відомих тайтлів та нових шедеврів індустрії, в яких якісні ігрові аксесуари можуть значно вплинути на результат гри. Звичай но ж провідні розробники розуміються на ігровому ринку і кожного року випускають все більше цікавих пристроїв для геймерів, таких як клавіатура ASUS ROG Claymore Core

Більшість завзятих геймерів вже давно надають перевагу механічним клавіатурам. А все тому, що кожного року з’являється все більше онлайн ігор, продовжень відомих тайтлів та нових шедеврів індустрії, в яких якісні ігрові аксесуари можуть значно вплинути на результат гри. Звичай но ж провідні розробники розуміються на ігровому ринку і кожного року випускають все більше цікавих пристроїв для геймерів, таких як клавіатура ASUS ROG Claymore Core.

 

Ігровий стиль

Лише одного погляду достатньо, щоб зрозуміти спрямування ASUS ROG Claymore Core. Кожен елемент пристрою демонструє преміальність.

На відміну від більшості ігрових клавіатур, тут немає цифрового блоку. Проте, за необхідності, його можна під’єднати до спеціальних роз’ємів на бічних сторонах маніпулятора. До плюсів такого рішення варто додати компактність. Якщо геймер часто подорожує і грає за різними ПК або ж на ноутбуці, легка та невелика клавіатура завжди стане у нагоді.

Корпус клавіатури вироблено з алюмінію, та як і в інших геймерських клавіатурах тут він масивний і міцний. Механічна клавіатура має особливу конструкцію перемикачів Cherry MX RGB. Останні є а червоному, синьому, коричневому і чорному кольорі, як в нашому екземплярі з огляду. Механізм має чудовий відгук, спрацьовує за умови відстані 2 мм  і обіцяє довгострокову роботу до 50 млн натисків. 

 

Клавіатура має весь набір стандартних клавіш, звичайно ж крім цифрової панелі, а також кнопку Fn для активації додаткових функцій клавіш. Кнопки мають увігнуту форму для більшого комфорту під час гри або друкування тексту. І звичайно ж не обійшлося без підсвітки з широким кольоровим діапазоном в 16 млн кольорів.

Модель підключається до комп’ютера за допомогою комплектного кабелю microUSB. Користувач може зафіксувати шнур у трьох положення: вертикальному, а також зі зміщенням в правий або лівий бік.

На нижній пластиковій стороні є прогумовані ніжки і дві ніжки для фіксування клавіатури під кутом.

 

Функціонал

Сучасну ігрову клавіатуру важко уявити без широкого діапазону функцій, таких як регулювання підсвітки або ж написання макросів. Звичайно ж ASUS ROG Claymore Core має й те й інше у своєму арсеналі. Та мушу зауважити, що без спеціального програмного забезпечення, яке можна завантажити з офіційного сайту, ви не зможете повною мірою користуватися аксесуаром.

Після встановлення фірмової програми ROG Armoury перед геймером відкривається весь спектр функціональних можливостей і палітра кольорів та 8 режимів підсвічування. За бажання, юзер може й власноруч налаштувати кольори в залежності від своїх вподобань.

Якщо ж у вас є й інші пристрої від ASUS з підтримкою технології підсвітки Aura, ви можете синхронізувати їх підсвічування між собою: від клавіатури до відеокарти.

Звичайно ж є й окрема вкладка для програмування клавіш. І тут така можливість стане у нагоді як ніколи й тому, що на клавіатурі відсутній цифровий блок. Проте навіть якщо ви не будете його додавати, ви зможете з легкістю компенсувати його відсутність завдяки шести профілям і призначенням нових значень окремим клавішам або ж їх комбінаціям. До того ж можна завантажити вже готові рішення для тієї або іншої гри. Також, геймер зможе записувати макроси навіть під час гри за допомогою кнопки Fn. Також з її допомогою можна швидку змінювати профілі, налаштовувати кольорову підсвітку тощо.

Додатково передбачена можливість розгону внутрішніх компонентів системи посередництвом клавіш на ASUS ROG Claymore Core за умови наявності в системі материнської плати ASUS.

 

Враження

ASUS ROG Claymore Core – це саме та довгоочікувана альтернатива для громіздких ігрових клавіатур, до яких звик ігровий ринок. Можливість модульного підключення цифрового блоку дозволило моделі скинути у вазі і стати по-справжньому портативним рішенням. Проте можливість запису макросів і налаштувань підсвітки разом з якісним міцним корпусом ставлять ASUS ROG Claymore Core на один рівень з найкращими топовими рішеннями на момент написання матеріалу. Звичайно ж клавіатура може здатися дещо дорогою, проте варто лише один раз зіграти і будь-які слова стануть просто зайвими.

 

ОСОБЛИВОСТІ

• Легка вага •

• 16 млн. кольорів підсвітки •

• Можливість запису макросів під час гри  •

• Ефектний дизайн •

СПЕЦИФІКАЦІЇ

  • Модель ASUS ROG Claymore Core (90MP00I3-B0RA00)
  • Розміри: 360 x 145 x 45 мм
  • Вага: 770 г
  • Механізм механічний перемикач Cherry MX Black
  • Відстань спрацювання 2 мм
  • Термін роботи клавіш 50 млн спрацювань
  • Вимоги до системи Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7, 2.0 USB-порт + підключення до Інтернету для завантаження програмного забезпечення.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів