Огляд найновішого неттопа MSI Cubi 2 на основі 7-го покоління процессорів Intel Kaby Lake: чудове компактне рішення

Головна Огляди Огляд найновішого неттопа MSI Cubi 2 на основі 7-го покоління процессорів Intel Kaby Lake: чудове компактне рішення
21.11.2016

Ще недавно ми навіть не могли уявити, що величезні стаціонарні персональні комп’ютери почнуть залишатися прерогативою геймерів, а ноутбуки, ПК у невеличкому корпусі та неттопи займуть своє місце в офісах та будуть активно використовуватися вдома. Наочним прикладом розвитку технологій та нових вподобань користувачів став компактний неттоп MSI Cubi 2. Про нього й піде мова у цьому огляді

Ще недавно ми навіть не могли уявити, що величезні стаціонарні персональні комп’ютери почнуть залишатися прерогативою геймерів, а ноутбуки, ПК у невеличкому корпусі та неттопи займуть своє місце в офісах та будуть активно використовуватися вдома. Наочним прикладом розвитку технологій та нових вподобань користувачів став компактний неттоп MSI Cubi 2. Про нього й піде мова у цьому огляді.

 

Зовнішній вигляд

Головною особливістю такого пристрою як Cubi 2 є його невеличкі розміри. Модель стала найменшим міні-ПК у своєму корпусі об’ємом 0,45 л. Та не зважаючи на такі маленькі розміри, він здатен забезпечити користувачів всіма перевагами персональних комп’ютерів залишаючись в компактному витонченому форм-факторі.

Комп’ютер нагадує невеличку коробочку, схожу на ТВ-приставку. На верхній грані розміщений логотип виробника, а біля лівого нижнього скошеного кута є кнопка увімкнення пристрою.

На лицьовій грані є найнеобхідніші порти для зручної роботи серед яких є:  USB 3.1, USB 3.1 Type-C, audio out та mic in. Інші роз’єми інженери компанії розмістили ззаду: HDMI, Mini DisplayPort, RJ45, два USB3.1 та роз’єм для підключення кабелю живлення. Над портами заходиться решітка для охолодження внутрішніх компонентів неттопа.

Нижня поверхня моделі має розповсюджений стандарт для кріплення VESA, тому MSI Cubi 2 можна використовувати як і в горизонтальному, так і у вертикальному положенні, закріпивши міні-ПК, наприклад, на задню панель монітора.

В залежності від типу внутрішнього накопичувача, неттоп може мати різну товщину: 115.2мм х 112.2мм х 32.6мм (при встановленні SSD) або ж 115.2мм х 112.2мм х 42.7мм (при встановленні HDD). Також різнитиметься й вага: 390 г у першому випадку та 510 г у другому. 

 

 

Продуктивність та функціонал

Головною особливістю MSI Cubi 2 став новий процесор сьомого покоління Intel Kabylake-U. І що не менш важливо, в той час як сьоме покоління процесорів стане доступним лише з першого кварталу наступного року, в ERC вже є барабони на базі цих найновіших моделей.

В даній модифікації ми маємо процесор Intel Core i5-7200U з тактовою частотою 2,5-3.1 ГГц і підтримкою технології Hyper-Threading, завдяки якому процесор може оброблювати до 4 потоків одночасно. Також він працює з оперативною пам’яттю DDR4 об’ємом до 32 ГБ, тому користувач може встановити необхідну кількість пам’яті не обмежуючи свої потреби.

Додатково процесор має потужне графічне ядро Intel HD Graphics 620 з тактовою частотою від 300-1000 МГц. Таке графічне ядро допоможе чудово виконувати не тільки офісні задачі, а й комфортно працювати з графічними редакторами на кшталт Photoshop та програвати відео в 4К. Тому цей неттоп можна використовувати ще й як надпотужну ТВ-приставку для панелей з високою роздільною здатністю. Крім того, на MSI Cubi 2 можна грати у більшість сучасних онлайн-ігор або ж навіть деяких AAA-тайтлів на низьких або середніх налаштуваннях графіки з роздільною здатністю HD або ж FullHD в залежності від вимог гри.

За рахунок наявності двох відеопортів HDMI і Mini DisplayPort, користувач може працювати відразу з двома моніторами і таким чином розширити свій робочий простір.

Особлива конструкція пристрою дозволяє встановлювати один SSD з інтерфейсом M.2 та один 2.5” SATA HDD або ж SSD. У будь якому випадку наявність необхідного просторо для зберігання великої кількості даних стала однозначним плюсом MSI Cubi 2. А для роботи з бездротовими мережами є вбудований Intel Dual Band Wireless-AC 3168 з підтримкою стандартів IEEE 802.11ac та Wi-Di для бездротової передачі зображення.

Живиться модель від комплектного блоку живлення на 65 Вт, який відрізняється невеличкими та зручними розмірами і не займатиме багато додаткового місця у вашій сумці.

 

Враження

MSI Cubi 2 – це зручне та компактне рішення, яке зможе задовольнити більшість потреб сучасного користувача. З неттопом зручно працювати, а кріплення VESA дозволить зручно його закріпити на задній панелі монітора, щоб звільнити робочу поверхню. Модель чудово працює з офісними програмами, графічними редакторами та мультимедійним відеоконтентом з високою роздільною здатністю. А особлива конструкція дозволяє помістити в корпус пристрою великий об’єм оперативної пам’яті та накопичувачі для зберігання даних.

 

ОСОБЛИВОСТІ

• Компактний дизайн •

• Висока продуктивність у своєму класі •

• Підтримка 4К •

• Підтримка роботи з двома моніторами •

ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • Модель MSI Cubi 2 (Cubi_2-012BEU-B5720UXX)
  • Розміри 115.2мм х 112.2мм х 32.6мм (SSD)/ 115.2мм х 112.2мм х 42.7мм (HDD)
  • Процесор Intel Core Intel Core i5-7200U, 2,5-3.1 ГГц 2 ядра/4 потоки
  • Графічна карта: інтегрована, Intel HD Graphics 620
  • ОЗУ DDR4 2133HMz до 32 ГБ
  • Пам’ять 1 x M.2 SSD и 1 x 2.5” SATA HDD або SSD
  • Порти 3 x USB 3.1 Gen1, 1 x USB 3.1 Gen1 Type-C.1 x mic in, 1 x headphone out, 1 x HDMI out, 1 x mini DisplayPort out, 1 x RJ45, 2 x USB3.1 Gen1, 1 x DC jack
  • Додатково Intel Dual Band Wireless-AC 3168

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів