SAP покладається на рішення Lenovo у впровадженні хмарних технологій наступного покоління

Головна Огляди SAP покладається на рішення Lenovo у впровадженні хмарних технологій наступного покоління
02.11.2017

SAP SE — розробник всесвітньо відомого прикладного програмного забезпечення корпоративного класу для управління бізнес-процесами та відносинами з клієнтами. Штаб-квартира компанії знаходиться у Вальдорфі (Баден-Вюртемберг, Німеччина), а офіси розташовано у 130 країнах світу. Близько 310 000 клієнтів використовують рішення SAP для модернізації процесів, підвищення ефективності роботи та глибокого аналізу бізнесу.

Завдання у сфері хмарних та мобільних технологій

Традиційні підходи до організації праці відходять у минуле. Межі між роботою в офісі, вдома та у відрядженнях розмиваються. Працівники використовують мобільні пристрої, планшети, ноутбуки і робочі комп’ютери та прагнуть без перешкод переходити з одного на інший. Користувачам необхідний доступ до корпоративних ресурсів будь-де.

Томас Сауерессіг (Thomas Saueressig), ІТ-директор SAP SE, пояснює: «Наша стратегія — зробити SAP стовідсотково цифровим підприємством. Це стосується як робочого середовища, так і співробітників SAP: пристроїв, які вони використовують, мереж та інструментів взаємодії. Будь-яка зупинка робочого процесу впливає на нашу продуктивність. Для управління 100 000 мобільними пристроями потрібні висока надійність, відмінна продуктивність та мінімальний час відгуку. Не менш важливим є користувацький досвід. Люди вже не прив’язані до офісу. Тож технологія має відповідати такому стилю роботи, забезпечуючи тривале автономне функціонування пристрою, високу продуктивність, привабливий зовнішній вигляд та зручність».

Разом з тим корпоративним клієнтам SAP потрібен новий рівень гнучкості під час переходу від традиційних локальних рішень до хмарних сервісів.

Мартін Хейсіг (Martin Heisig), старший віце-президент SAP Cloud Infrastructure Services, зазначає: «Наше завдання — забезпечити відмінне обслуговування як внутрішніх користувачів, так і зовнішніх клієнтів. У першу чергу ми повинні гарантувати постійну доступність наших локальних рішень та хмарних додатків, а також стабільну і надійну роботу хмарних сервісів, навіть якщо кількість їхніх користувачів виражається тризначним числом. Крім того, ІТ-відділ SAP повинен надавати ресурси та забезпечувати масштабованість лише в рамках певної сукупної вартості володіння. Вимоги до сукупної вартості володіння впливають на наші серверні платформи, адміністрування бізнес-процесів та управління, на кожен компонент нашої ІТ-інфраструктури».

Комплексне рішення — від ноутбуків до серверів

Щоб задовольнити такі різноманітні та високі вимоги, вся ІТ-інфраструктура компанії SAP будується на системах і технологіях компанії Lenovo. Локальні та хмарні програми SAP розміщено на її серверах, обладнаних процесорами Intel Xeon серій E5 та Е7. Співробітники компанії Lenovo використовують настільні комп’ютери, ноутбуки та планшети з процесорами Intel Xeon Е5 та Core.

У компанії SAP розгорнуто сервери Lenovo System x3550 M5, x3650 M5, x3850 X6 та x3950 X6. Вони забезпечують потужності, необхідні для продуктивної роботи всього офісу, аж до масштабованих корпоративних високопродуктивних платформ. Крім того, компанія SAP впровадила систему Lenovo Flex — комплект інтегрованих рішень для обчислень, зберігання даних та управління. У своїй роботі компанія SAP повністю покладається на сервери Lenovo, доповнені рішеннями Lenovo для SAP HANA.

Томас Сауерессіг зазначає: «Наші співробітники дуже мобільні. Ноутбук — наш стандартний робочий інструмент, тому важливо інвестувати в його якість. Сьогодні зовнішній вигляд пристрою має величезне значення для користувачів та впливає на їхній настрій та продуктивність. Lenovo забезпечує якість збірки, надійність та продуктивність, необхідні для ефективного обслуговування наших клієнтів, а також щоб наші працівники були задоволені та працювали ефективно».

Компанія SAP надає тисячам хмарних клієнтів надійні, масштабовані та високопродуктивні послуги розміщення на серверах Lenovo. Клієнти використовують переваги передплати на хмарні сервіси, тоді як фахівці SAP концентруються на управлінні базовими програмами та інфраструктурою. Пропонуючи хмарні сервіси, SAP відповідає за доступність, надійність та продуктивність додатків, тож вибір найкращої інфраструктури — першочергове завдання.

Мартін Хейсіг уточнює: «Якщо рішення SAP недоступне клієнту, його бізнес-процеси негайно зупиняються. Збої в роботі дорожче грошей: вони впливають на довіру, обслуговування та впевненість. Сервери Lenovo дуже стабільні та надійні, що надзвичайно важливо для мене. Їхня архітектура масштабована і гнучка, вона допомагає нам керувати безперервним та швидким розширенням хмарних сервісів.

Для запуску внутрішньої системи SAP S/4HANA ми обрали платформу Lenovo — за її надійність і стабільність. Крім того, з точки зору сукупної вартості володіння рішення Lenovo є лідерами у співвідношенні ціни й продуктивності та дозволяють скоротити експлуатаційні витрати. Сервери Lenovo надають сучасні інструменти управління, які допомогли нам з меншими зусиллями та витратами розподіляти навантаження, оптимізувати роботу серверного парку та керувати ним».

Обслуговування в режимі реального часу

Не лише хмарні рішення, але ще й технологія швидкої обробки даних SAP HANA висуває високі вимоги до інфраструктури SAP. SAP HANA забезпечує розширену аналітику майже в режимі реального часу завдяки обробці даних в оперативній пам’яті. Аби ця технологія працювала, необхідні сервери з високою продуктивністю. Компанії Lenovo, SAP і Intel спільно вирішили цю задачу завдяки ефективній комбінації технологій. Так, сервери корпоративного класу Lenovo X6 працюють на процесорах Intel Xeon E7, висока продуктивність яких забезпечується технологіями Intel Hyper-Threading та Intel Transactional Synchronization Extensions. За високу доступність та максимальний термін безперервної роботи найважливіших бізнес-додатків SAP HANA відповідають передові інструменти X6 RAS: попереджуючий аналіз несправностей, система діагностики Light Path Diagnostics, «гаряча» заміна компонентів.

Підсумовуючи, Томас Сауерессіг відзначає: «Для компанії SAP тісна співпраця з Lenovo стала частиною стратегії. Компанія Lenovo продемонструвала незмінно високу якість широкого спектра інфраструктурних рішень, від серверів до ноутбуків, та довела, що відповідає вимогам SAP до рівня обслуговування. Партнерство з Lenovo знаходить відображення в кожному аспекті ІТ-інфраструктури SAP: від привабливого зовнішнього вигляду пристроїв до надійності корпоративного рівня».

Щоб дізнатися більше та отримати детальну інформацію про рішення Lenovo Data Center Systems, зв’яжіться з представником чи партнером Lenovo або завітайте на сторінку виробника.

Отримати детальну інформацію про SAP можна на сторінці www.sap.com або заглянувши на стрічку @SAP

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів