П’ять причин святкувати 25-річчя ThinkPad

Головна Огляди П’ять причин святкувати 25-річчя ThinkPad
23.04.2018

Чверть століття бренд ThinkPad не втомлюється дивувати не тільки своїх клієнтів, але й шанувальників передових технологій у всьому світі: інженерів, космонавтів, істориків, дизайнерів і журналістів. Неодноразово пристрої Lenovo лінійки ThinkPad, протестовані за військовими стандартами Міністерства оборони США MIL-STD810G*, займали перші сходинки рейтингів за версією найавторитетніших ІТ-видань. Експерти називали ThinkPad найкращим за інновації і надійність, якість збірки та безпрецедентний час автономної роботи. У чому ж секрет такого успіху?

1 │ Ноутбуки ThinkPad революційно змінили стиль роботи на максимально мобільний

Історію інновацій ThinkPad, як і більшість подібних, можна уявити як зведення башти з кубиків. Її фундамент було закладено у 1980-ті роки, коли IBM випустила перший портативний комп’ютер та перший ноутбук IBM PC Convertible. 5 жовтня 1992 року з’явився ThinkPad 700C — потужний комп’ютер з кольоровим TFT-дисплеєм, розмір якого відповідав стандартному аркушу офісного паперу. З ноутбука ThinkPad 700C усе й почалося — без цієї моделі не існувало б лінійки ThinkPad.

2 │ ThinkPad був піонером у передачі інформації між комп’ютерами

Із нинішніми функціями хмарних сховищ та USB-накопичувачів важко згадати, як відбувався обмін даними на перших ноутбуках. На початку 1990-х компакт-диски стали основним носієм для обміну даними. Користування ними передбачало наявність спеціальних дисководів. Модель ThinkPad 755CD мала вбудований привід CD-ROM, завдяки чому користувачі могли зберігати та передавати мультимедійні файли, розміри яких були завеликими для гнучких дисків. Так, сьогодні можна завантажувати на комп’ютер програмні продукти та медіафайли будь-якого розміру, грати в ігри, але тоді це був прорив. Наразі ThinkPad продовжує традиції комфортної передачі даних і пропонує надзахищені зовнiшнi накопичувачі Secure HDD обсягом 1 TБ з інтерфейсом USB3.0 та шифруванням даних.

3 │ ThinkPad став першим ноутбуком без дротів та підготував ґрунт для сучасних пристроїв з підтримкою Wi-Fi

У наш час важко уявити подорож без можливості підключитися до Wi-Fi. Навіть за умови, що єдиною мережею є внутрішня, Wi-Fi доступний. На початку 2000-х комп’ютери не могли підключатися до Wi-Fi, поки ThinkPad не вирішив цю проблему. У червні 2000-го ноутбуки ThinkPad і-серії 1200 та 1300 були вироблені з урахуванням потреб клієнтів та мобільних комп’ютерних середовищ. Тоді нова серія вперше стала підтримувати високошвидкісний широкополосний доступ до інтернету через DSL або кабельні модеми з можливістю підключення до локальної мережі на роботі, вдома та в навчальному закладі. Ця інновація забезпечила більшу свободу працівникам та підвищила рівень мобільності. Можна без перебільшення сказати, що і-серія проклала шлях для всіх сучасних пристроїв з підтримкою Wi-Fi.

4 │ ThinkPad вперше використав у ноутбуці технологію біометричної ідентифікації для забезпечення захисту

Напевно, користувачі вже звикли до розблокування свого ноутбука та смартфону за допомогою відбитка пальця. Проте 2004 року ця технологія була безпрецедентною в комп’ютерній царині. Девайси потребували все вищого рівня безпеки для захисту конфіденційної інформації, яка зберігалася на них. Рішення стосовно безпеки вимагали все більше складних паролів, які часто забувалися. Випуск тоді ноутбука ThinkPad T42 вирішив обидві проблеми, зробивши вхід до системи одночасно швидшим та простішим. У наступних моделях ThinkPad технологія біометричної ідентифікації продовжувала розвиватися.

5 │ ThinkPad запровадив ультратонкий стандарт

Своє 20-річчя ThinkPad відсвяткував випуском X1 Carbon і впровадив новий стандарт ультратонких ноутбуків у сегменті Ultrabook. Ця модель вагою 1,3 кг — найтонша та найлегша серед ноутбуків ThinkPad. 2012 року X1 Carbon зарекомендував себе як преміум-стандарт у бізнес-сфері та тримається таким протягом наступних 5 років. Lenovo досі надає партнерам і замовникам у всьому світі можливість вирішувати бізнес-завдання за допомогою надійного X1 Carbon.

 

Компанія Lenovo запрошує взяти участь у партнерській програмі (авторизація Партнерів, реєстрація проектів та підтримки продаж) для ThinkPad. Для участі в програмі та отримання додаткової інформації потрібно подати заявку на електронну адресу svakulenko1@lenovo.com

*MIL-STD 810G передбачає методологію тестування продуктів на стійкість до небезпечних факторів довкілля в лабораторних умовах. Таке тестування не є гарантією майбутнього функціонування за подібних умов тестування. Неправильне використання, зокрема за таких умов, як тестування MIL-STD 810G, не підпадає під стандарти гарантії Lenovo.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів