Oracle SuperCluster M8

Головна Огляди Oracle SuperCluster M8
02.05.2018

Oracle анонсувала платформу SPARC восьмого покоління, що забезпечує нові рівні безпеки, продуктивності та доступності для критично важливих робочих навантажень клієнтів.

Існує стандартний спосіб створення обчислювальної системи, при якому обладнання розробляє один виробник, а програмне забезпечення — інший. Інтегратор продає замовнику обидва інгредієнти і впроваджує їх. Є інший варіант — апаратне та програмне забезпечення проектуються, тестуються і налагоджуються спільно.

І якщо відомо, на якому обладнанні будуть працювати додатки, то є можливість досягти високої продуктивності, ймовірність сюрпризів від несумісності компонентів при цьому стає значно менше, а надання підтримки — простіше. Замовникам і партнерам не доводиться підбирати й оптимізувати компоненти: сервери, диски, процесори, мережеві компоненти, пам’ять тощо. Встановлювати і налаштовувати ПЗ, тестувати працездатність кожного сервера, займатися їх подальшим оновленням теж не потрібно. Істотно спрощується обслуговування ІТ-інфраструктури. Саме в цьому полягає ідея програмно-апаратних комплексів, які Oracle почала створювати з 2008 року — самостійно розробляти програмно-
апаратні конфігурації для досягнення найвищої продуктивності.

Анонсування платформи SPARC восьмого покоління

Найшвидший і масштабований на сьогодні програмно-апаратний комплекс для консолідації баз даних Oracle Database і додатків — це Oracle SuperCluster. Завдяки функціям Software in Silicon v2 нова версія цієї системи, а також найбільш передовий у світі процесор забезпечують проривну продуктивність і високий рівень безпеки в публічній хмарі Oracle, програмно-апаратних комплексах і серверах Oracle.

Oracle анонсувала платформу SPARC восьмого покоління, що забезпечує нові рівні безпеки, продуктивності та доступності для критично важливих робочих навантажень клієнтів. Побудовані на базі новітнього процесора SPARC M8, нові системи Oracle і сервіси IaaS надають замовникам корпоративну платформу, що включає перевірене «ПЗ на кристалі» Software in Silicon з новими удосконаленнями v2, завдяки чому клієнти економічно розгортають свої найважливіші бізнес-додатки і горизонтально масштабовані прикладні середовища з екстремально високою продуктивністю як на своєму майданчику, так і в хмарі Oracle Cloud.

Системи на процесорах SPARC M8, разом з оптимізованими програмно-апаратними комплексами Oracle SuperCluster M8, серверами SPARC T8 і M8, розроблені для ефективної інтеграції з наявною ІТ-інфраструктурою і включають в себе повністю інтегровану віртуалізацію і засоби управління для приватної хмари. Усі наявні комерційні й призначені для користувача програми будуть працювати в системах SPARC M8 без змін — з новими рівнями продуктивності, доступності та безпеки. Процесор SPARC M8 з Software in Silicon v2 розширює можливості першої в галузі технології апаратного захисту пам’яті Silicon Secured Memory, яка забезпечує постійний апаратний захист для запобігання вторгнень і функції наскрізного шифрування, а також функції прискорювачів аналітики Data Analytics Accelerators (DAX) з відкритим API для проривної продуктивності й ефективності роботи при обробці аналітичних запитів до баз даних і потокової обробки Java. Сервіс Oracle Cloud SPARC Dedicated Compute також буде оновлено з переходом на процесори SPARC M8.

Переваги і покращення SPARC M8

Процесор SPARC M8 пропонує вдосконалені засоби, що забезпечують більш ніж вдвічі швидке шифрування та хешування, ніж процесори x86. Також він удвічі швидше мікропроцесорів сімейства SPARC M7. Унікальна архітектура процесора SPARC M8 також забезпечує постійний захист за замовчуванням і вбудований захист структур даних в пам’яті від злому і помилок програмування. Процесорні інновації SPARC M8 забезпечують нові рівні продуктивності та ефективності на всіх робочих навантаженнях.

SPARC M8, спроектований для швидшої роботи з Oracle Database, ніж будь-який інший мікропроцесор, забезпечує вдвічі кращу продуктивність OLTP на ядро, ніж процесори x86, і в 1,4 рази перевершує мікропроцесори M7, а також до семи разів швидше виконує завдання аналітики баз даних, ніж x86.

SPARC M8 забезпечує вдвічі кращу продуктивність Java, ніж x86, і в 1,3 рази випереджає мікропроцесори M7. DAX v2 виконує у вісім разів ефективнішу потокову обробку Java, покращуючи загальну продуктивність додатків.

Аналітика в оперативній пам’яті: при аналітиці баз даних інноваційний процесор обробляє в сім разів більше запитів у хвилину (QPM) на ядро, ніж x86.

Oracle буде постачати новітні технології SPARC і Solaris, а також сервери на їхній базі, своїм замовникам в усьому світі. Корпорація має давню історію забезпечення бінарної сумісності між поколіннями процесорів, і ця історія триває з випуском M8, надаючи замовникам можливості модернізації, коли вони будуть до цього готові. Oracle також публічно заявила про підтримку ОС Solaris як мінімум до 2034 року.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів