Останній самурай Fujitsu

Головна Огляди Останній самурай Fujitsu
28.06.2018

Японську компанію Fujitsu створено в далекому 1923 році. Працьовиті й інтелектуальні, заощадливі та пунктуальні самураї випестували високотехнологічного гіганта у своїй манері — надійного і точного, наділеного самобутньою філософією. Логотип, що красується на кришці ноутбука, — знак нескінченності червоного кольору — поєднує в собі образи Землі та Сонця, а також символізує Всесвіт з його безмежними можливостями.

Японські товари завжди були ознакою найвищої якості, і ноутбуки — не виняток. Довгі роки серед найбажаніших для користувачів лінійок були Satellite і VAIO, але ринок вносить свої корективи, і, не враховуючи нішеві Toughbook, останнім лептопом з країни сонця, що сходить, залишається Fujitsu LIFEBOOK. Більше того, це останній A-Brand, що розробляє та випускає всі моделі самостійно і на своїх виробничих потужностях.

Fujitsu випускає для світового ринку широкий модельний ряд переносних комп’ютерів, призначених для бізнесу. Бізнес-ноутбук повинен відрізнятися надійністю, мати правильні форми, можливість розширення гарантії, а також низку характерних для пристроїв цього класу особливостей: дисплей з матовою поверхнею, модуль TPM, знімну батарею, максимально простий доступ до обслуговуваних і замінних компонентів (дисків, планок пам’яті тощо). Важлива наявність механічного розніму для підключення док-станції та порту VGA, можливість установки зчитувача смарт-карт або інших засобів автентифікації користувача.

Назва моделей інформативна, наприклад, у Fujitsu LIFEBOOK A357: A — назва лінійки, перша цифра — технологічний рівень моделі (найнижчий — 3, найвищий — 9), друга цифра — діагональ (2-12,5"; 3-13,3"; 4-14"; 5-15,6"), третя цифра позначає покоління процесорів Intel. Тобто A357 — 15-дюймовий ноутбук початкового рівня на процесорі Core 7-го покоління.

Ноутбуки серії А виробляються в Німеччині, усі інші серії — тільки на японських заводах Fujitsu. Усі моделі збираються за індивідуальною конфігурацією, практично кожна модель має якусь свою родзинку.

Серія А — для повсякденних завдань

Ноутбук Fujitsu LIFEBOOK A357 (виходить на заміну A555 і A557) володіє всіма необхідними якостями, щоб стати незамінним інструментом професійної діяльності, він ідеально придатний для вирішення повсякденних завдань — вдома чи в офісі. HD/FHD-дисплей діагоналлю 15,6" з матовим покриттям проти відблисків забезпечує комфортну роботу навіть на вулиці. Завдяки новій текстурованій поверхні кришки стриманого стилю, покриттю з поліпшеним захистом від подряпин пристрій придатний для повсякденного використання. Зручне введення даних забезпечує блок цифрової клавіатури.

Серія Е — для офісних працівників

Моделі LIFEBOOK E458 та E548 призначено для офісних працівників, яким потрібен потужний ноутбук з широкою апаратною підтримкою, оптимальним співвідношенням ціни та продуктивності. Завдяки широким можливостям для мережевого підключення, у тому числі підтримці 4G/LTE, наявності вбудованого датчика для зчитування відбитків пальців і новому сучасному дизайну, можна ефективно працювати будь-де.

У E548 — остання модель процесора Intel та опція підсвічування клавіатури.

LIFEBOOK E557 буде незамінним помічником інженера, що працює зі спеціалізованими верстатами й іншим обладнанням, керованим через послідовний порт завдяки наявності RS-232 COM-порту.

Серія Е7 — найпопулярніші моделі бізнес-формату

Серія LIFEBOOK E7 — найпопулярніша серед бізнес-ноутбуків Fujitsu. Саме вона має унікальну можливість чищення процесорного вентилятора за кілька секунд, а також зручну фішку — Modular Bay — можливість швидкої заміни заглушки на оптичний привід, або додатковий жорсткий диск, або додатковий акумулятор. Наявність опціональних акумуляторів підвищеної ємності робить цю серію бестселером.

LIFEBOOK E736 буде правильним вибором, якщо для щоденної роботи потрібен стильний ноутбук з найкращими функціональними можливостями. Завдяки екрану діагоналлю 13,3", вазі всього 1,6 кг, розширеному набору інтерфейсів і професійним функціям гарантування безпеки цей модульний ноутбук — максимально зручний і гнучкий у використанні.

Серія U — стильні ультрабуки

Окремої згадки заслуговує серія U — бізнес-ультрабуки завтовшки всього 19,2 мм.

LIFEBOOK U728 на базі процесора Intel Core 8-го покоління — тонкий, легкий, стильний і неймовірно мобільний ноутбук для бізнесменів, які завжди в русі. 12,5-дюймовий екран і вага всього 1,11 кг забезпечують оптимальну мобільність. Ергономічний дисплей HD з покриттям проти відблисків і сенсорний FHD-дисплей, а також вбудований сенсор біометричного розпізнавання малюнка вен або датчик відбитків пальців гарантують неперевершений рівень безпеки. Продуманий дизайн поєднує в собі традиційні повнорозмірні розніми VGA і RG45, а також широкі можливості для модернізації в тонкому та міцному корпусі. Змінний акумулятор або жорсткий диск — це велика рідкість для ультрабука. Стандартний реплікатор портів на ноутбуках LIFEBOOK серії U спрощує організацію загального доступу на робочому місці в сучасному робочому середовищі.

Про Palm Secure варто згадати окремо — це технологія Fujitsu, завдяки безконтактному зчитуванню малюнка вен і подальшій автентифікації користувача має найвищу захищеність біометричного розпізнавання у світі. Зчитування багатофакторне — важливий сам малюнок, температура, тиск. Підробляти малюнок вен для такого пристрою поки не навчилися.

Окремо стоїть ультрамобільний LIFEBOOK U938, представлений у двох кольорах (червоному і чорному), що важить всього 920 г. Часу автономної роботи вистачить на цілий день, а функції безпеки, зокрема інтегрований сенсор біометричного розпізнавання малюнка вен, надійно захистять усі бізнес-дані. Висока продуктивність і вбудований модуль 4G/LTE забезпечать кращі у своєму класі можливості для користувачів.

Серія S — для найвимогливіших професіоналів

Найавтономніший лептоп Fujitsu — LIFEBOOK S938, опціонально може бути оснащений сенсорним екраном для вимогливих професіоналів. Мала вага — 1,19 кг, час роботи від акумулятора до 21 год, надчіткий дисплей діагоналлю 13,3" з роздільною здатністю WQHD або FHD, покриттям проти відблисків і унікальним сенсором біометричного розпізнавання малюнка вен — все це забезпечує зручну й ефективну роботу.

Ринок залишили колишні лідери японського виробництва, але Fujitsu, попри солідний вік компанії, не збирається вирушати на Нараяму, а нагадує гордого і сильного самурая, який воює на самоті та не поступається принципами Бусідо.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів