Переваги використання СЗД SCv3000 Dell EMC

Головна Огляди Переваги використання СЗД SCv3000 Dell EMC
29.06.2018

Ефективність будь-якого бізнесу не повинна обмежуватися IT-інфраструктурою, а інвестиції в IT мають розширювати бізнес, генеруючи нові можливості для цифрової трансформації. Невід’ємні функції IT-інфраструктури — зберігання і обробка даних підприємства. Дані надаються співробітникам для їх спільного використання, а ефективні процеси їх обробки істотно прискорюють бізнес.

Корпорація Dell EMC — світовий лідер в галузі передових IT-технологій. Давно працюючи у сегменті зберігання даних, Dell EMC розробила оптимальне рішення для компаній, які вже усвідомили необхідність впровадження передових технологій зберігання даних, але обмежені бюджетом. Завдяки зростанню обчислювальної потужності апаратних компонентів нове рішення Dell EMC покриває широкий спектр вимог компаній, які зіставляють потреби і можливості свого бізнесу. Масив SCv3000 — гібридне рішення початкового рівня з безпрецедентним набором передових функцій, за допомогою яких навіть невеликі компанії зможуть впоратися із завданнями, що вимагали значних інвестицій в обладнання, яке раніше було доступне лише великим компаніям.

Новий масив SCv3000 надає високодоступний, захищений від збоїв дисковий простір для спільної роботи. Він відстежує динаміку навантаження додатків у часі та в адресному просторі даних, адаптуючи їх розміщення на різний тип дисків відповідно до потреб додатків. Продуктивності SCv3000 більш ніж достатньо для обробки безлічі ресурсомістких робочих навантажень. Два шестиядерні процесори є серцем системи. У бізнес-години вони використовуються з максимальною ефективністю для обробки запитів додатків. У не бізнес-час — для оптимізації даних усередині системи. Флеш-архітектура «0-100 %» забезпечує максимальну продуктивність на рівні понад 270000 IOPS з пропускною спроможністю понад 19000 Мбіт/с і неформатованою ємністю 1 Пбайт на масив. Початкова вартість SCv3000 входить до числа найнижчих у галузі, але ціна не повинна вводити в оману, бо реальна вартість системи — це співставлення її ціни з ефективністю.

Потужності сучасних серверів настільки зросли, що додатки рідко обходяться без швидкісних SSD-носіїв. Система автоматично визначає «гарячі» дані і розподіляє їх між різними типами дисків з гранулярністю сторінки 512 К, що є найкращим показником у галузі. Оскільки на SSD потрапляють дійсно «гарячі» дані, знижується, або зовсім відпадає необхідність в розширенні високовартісного простору SSD. У результаті користувачі отримують максимальну віддачу (кількість IOPS) з кожної інвестиції в SSD, оскільки запити спрямовуються на ті диски, на яких лежать дані.

Потрапляючи в систему, нові дані записуються тільки на SSD. Такий алгоритм захищає кеш системи від переповнення у періоди пікових навантажень, автоматично робить SSD-диски розширенням робочого простору кеша і переносить обробку актуальної інформації на продуктивні SSD-диски. Динамічна розбивка простору дає змогу гнучко переконфігуровувати систему на льоту: додавати диски в будь-якій кількості, а також урізати і розширювати пули зберігання, розподіливши дані (навантаження) між дисками.

Функція QoS зі збору детальної статистики роботи з даними є рідкістю для систем початкового рівня. Функціонал консолідації різних навантажень на одній системі, за умови доступності ресурсів для такої консолідації в системі, просто необхідний.

Від старших моделей до SCv3000 так­­ож перейшов функціонал компресії даних (Intelligent Compression). Після надходження до системи компресії піддаються всі дані і в поєднанні з функціональністю автоматичного виявлення холодних даних, а також даних для перенесення на недорогі дискові носії (auto-tiering) та їх подальшою ­компресією, надає змогу довго і ефективно зберігати ту інформацію, яка зараз не використовується (не змінюється), а якщо і буде використовуватися, то не в загальному доступі і здебільшого тільки для читання.

Якщо потужності двох контролерів недостатньо, можна кластеризувати декілька таких систем, розширивши таким чином пул апаратних ресурсів, доступних для розподілу між найвимогливішими додатками. Такий кластер із СЗД можна розширити відразу на декілька сайтів, скомбінувавши дві функції: по-перше, відмовостійке рішення зі ще однією віддаленою резервною копією даних; по-друге, балансування навантаження на більшу кількість апаратних ресурсів, розподілених у рамках двох майданчиків.

Базовий масив SCv3000 доступний у двох варіантах конфігурації з форм-фактором 3U: SCv3000 на 16 дисків 3,5 та SCv3020 на 30 дисків 2,5. Обидві моделі містять два контролера з шестиядерними процесорами Intel, 32 ГБ пам’яті (16 ГБ на контролер) і гнучкий вибір мережевих підключень iSCSI 10 Гбіт/с, SAS12 Гбіт/с або Fibre Channel 16 Гбіт/с. Використовуючи додаткову плату введення/виведення, можна міксувати порти iSCSI 10 Гбіт/с + SAS12 Гбіт/с або iSCSI 10 Гбіт/с + Fibre Channel 16 Гбіт/с. Додаткові полиці розширення (SCv300, SCv320, SCv360) дають можливість збільшити масштаб кожного масиву до 222 накопичувачів або 1 Пбайт. Об’єднання системи з кількох масивів мають ще більший потенціал горизонтального масштабування. Усі три полиці розширення можна використовувати з будь-яким базовим масивом. Усі моделі масивів і полиць розширення підтримують різні накопичувачі: диски SAS15 000 об/хв, 10 000 об/хв, NLSAS та твердотільні накопичувачі SSD (у тому числі, накопичувачі із шифруванням SED по сертифікації FIPS).

Із підтримкою технологій Vvol VMware можна буде контейнерувати ваші сервіси та поліпшити контроль за їхньою роботою, відстежуючи споживання і розподіл ресурсів між ними. Нові методи хмарної прогнозної аналітики CloudIQ швидко реагують на проблеми і запобігають потенційним ризикам, використовуючи систему штучного інтелекту, розміщену у хмарному середовищі. Це значно спрощує експлуатацію системи в умовах відсутності висококваліфікованого персоналу. Незалежно від сумісності робочих навантажень в IТ-середовищі цей унікальний гібридний масив може впоратися з будь-якими завданнями. Завдяки архітектурі SCOS з автоматизованою оптимізацією зазначені функції доступні за дуже низькою початковою ціною. Крім того, можна зменшити витрати протягом життєвого циклу масиву. Інвестувавши в цей масив, ви отримуєте унікальні операційні можливості Active-Active реплікації і об’єднання масивів серії SC, надійну підтримку продуктів Dell EMC, а також зможете інтегруватися з рішеннями сторонніх виробників.

Thin Provisioning

Автоматичне повернення невикористаної ємності в загальний пул. Плавне виділення ресурсів і RAID-рівнів

RAID Tiering

Прискорення записів за допомогою RAID10, автоматичне фонове перестроювання в RAID5/6 для економії корисного простору

Thin RAID

Динамічний розподіл сирої ємності за рівнями RAID, виходячи з поточного навантаження і профілів зберігання

Compression

В середньому скорочення обсягу збережених даних на 60 % в MS-середовищах без впливу на продуктивність системи

 

Замовляйте SCv3000 або звертайтеся за додатковою консультацією до групи технічних експертів на адресу server@erc.ua

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів