Dell EMC: цифрова трансформація

Головна Огляди Dell EMC: цифрова трансформація
02.07.2018

Впроваджувати цифрову трансформацію на підприємстві — це як міняти крило літака на льоту. Доводиться робити все відразу, з одного боку — підтримуючи поточні процеси, з другого — впроваджуючи інноваційні цифрові рішення, з третього — аналізуючи та коригуючи курс. І все це — в умовах зростаючих загроз безпеці компанії.

Трансформації вже присвячена низка досліджень, але більшість з них фокусувалася на технологіях. Тоді як компанії — це не безликі структури, а люди. На ринку не вистачає кваліфікованого персоналу, оскільки навчати і підтримувати фахівців у належній формі досить дорого. Так, дослідження глобального індексу цифрової трансформації, проведене аналітичною компанією ESG на замовлення Dell EMC, показало, що для 41 % компаній-респондентів ця нестача стала бар’єром на шляху до трансформації. Тому так цінуються готові рішення, для підтримки яких не потрібні додаткові ресурси, час, витрати на персонал, ліцензії на ПЗ тощо. З цієї самої причини цінуються консолідовані закупівлі в одного виробника.

Звичайно, можна відмовитися від трансформації, але в цьому випадку компанія має великі шанси швидко відстати від конкурентів, які обрали шлях перетворення. З приводу успіху трансформації компанії можуть бути різні думки. Бізнес-лідери, які брали участь у згаданому дослідженні, серед головних атрибутів назвали: гнучкі інновації, передбачення нових можливостей і демонстрацію прозорості та довіри.

Формула Берта Ленса «Не лагодь те, що працює» втратила актуальність. Не можна задовольнятися тим, що добре працює — адже обов’язково з’явиться стартап, який зробить краще і швидше. Стартапи «підривають» звичний бізнес-ландшафт, викликаючи у 45 % цілком успішних компаній побоювання, що всього через 3-5 років вони можуть втратити свою актуальність.

Поступово стираються бар’єри для фізичного світу мереж, додатків, віддаленого доступу. Ринок пропонує екосистему відкритих методик, інструментів розробників, платформ і готових додатків, умовно званих хмарними. Але оскільки збірка хмарної платформи — ресурсомістке завдання, то вигідніше замовити готові рішення, наприклад Native Hybrid Cloud Dell EMC, з єдиною підтримкою системи в цілому, що спрощує розгортання і економить на вузькопрофільних фахівцях.

На перший погляд, досить зібрати всі дані, що генеруються компанією, і додати до них Data Science (науку про дані). Але на практиці все не так просто. Так, у прикладі зі заміною крила на літаку, що летить, кожен член екіпажу запропонує свій варіант, і всі варіанти будуть вноситися в режимі онлайн, коли немає часу на аналіз даних. Сьогодні лише 28 % компаній використовують напрацювання Data Science, щоб спрогнозувати майбутнє свого бізнесу і поведінку своїх клієнтів.

З погляду члена команди трансформація може нести для нього загрозу — якщо запропоновані ним нововведення зазнають невдачі, чи буде він відчувати в собі свободу експериментувати і ризикувати далі? Дві третини учасників дослідження визнали, що не можуть забезпечити своїм співробітникам ті умови, у яких вони б не боялися ділитися ідеями та намагатися подолати неможливе. Таким чином, бізнес відмовляється від зусиль і натхнення людей, які прагнуть скористатися наявними можливостями нових технологій.

Гнучкі інновації, передбачення нових можливостей, демонстрація прозорості та довіри — всього лише три атрибути, але, приділяючи їм належну увагу, сам процес трансформації підприємства може пройти більш прогнозовано.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів