HPE Aruba Mobility Master - майстер своєї справи

Головна Огляди HPE Aruba Mobility Master - майстер своєї справи
27.09.2018

Технологічні гаджети стають не тільки забавками – їх використовують як виробничі інструменти. Завдяки цьому створюються мобільні робочі місця, що значно підвищує продуктивність праці, але у свою чергу накладає жорсткіші вимоги до корпортивної мережі. Саме тому компанія HPE Aruba постійно вдосконалює свої технології, щоб не лише відповідати сучасним вимогам, а й створювати рішення, які будуть актуальними у майбутньому. Одним із таких удосконалень було оновлення операційної системи до ArubaOS 8, яка відкрила користувачам не тільки новий функціонал, але й абсолютно новий елемент мережевої архітектури — Aruba Mobility Master.

Mobility Master — це новий компонент архітектури HPE Aruba, який є керую­чим контролером наступного покоління, що працює на ArubaOS 8 і може бути в апаратному виконанні на платформі x86 або розгорнутий як віртуальний пристрій (VA).

Будь-яке нововведення має нести в собі функціональні зміни. Mobility Master не є винятком, адже відкриває абсолютно новий функціонал. Тепер Mobility Master став єдиною точкою керування та налаштування всіх контролерів Wi-Fi мережі, що робить процес значно простішим. Окрім цього, він термінує всі ліцензії та розподіляє їх між усіма контролерами в групі.

Mobility Master дає змогу побудувати справжній відмовостійкий кластер з групи контролерів, у який можна ставити як хардверні, так і контролери на віртуальних машинах (VM). На відміну від схеми Master-Local на ArubaOS 6.0, у цьому режимі точки доступу будують тунелі (підключаються) одразу до кількох контролерів, завдяки чому у випадку відмови одного з контролерів клієнтські сесії не будуть перезавантажені, а отже, жоден з критичних сервісів не постраждає. Користувачі також не помітять жодних затримок чи переривання в роботі таких сервісів, як Skype for Business та інших онлайн-застосунків, користувач може пройти повз безліч точок доступу, не отримуючи нової IP-адреси та без повторної автентифікації, що можливо завдяки справжньому безшовному роумінгу на всіх контролерах у кластері.

Корисною є функція автоматичного балансування навантаження, яка забезпечує рівномірний розподіл користувачів між контролерами та точками доступу в кластері, що забезпечує максимальну продуктивність мережі. Ще більшої продуктивності вдається досягти завдяки новому механізму оптимізації радіочастотного каналу — AirMatch. Завдяки автоматизації вибору каналу, ширині каналу та потужності передачі AirMatch забезпечує рівномірне використання радіо­частотного ресурсу, знижує перешкоди та забезпечує максимальну пропускну здатність усієї мережі. Окрім цього, AirMatch аналізує роботу всієї мережі протягом 24-х годин та адаптує її наступного дня з урахуванням можливих інцидентів, перешкод тощо.

Адміністраторам сподобається не тільки легкість налаштування мережі, але й можливість оновлення операційної системи без переривання сервісів. Це можливо завдяки тому, що Mobility Master підтримує різні версії операційної системи. Інакше кажучи, оновити операційну систему можна на одному контролері з кластеру, а точки доступу, підключені до нього, переключають на інші контролери з кластеру. У такий спосіб можна оновити операційну систему для всіх елементів кластеру, не перериваючи клієнтських сервісів.

Разом із ARUBA Mobility Master користувачі отримають:

  • Єдину точку керування та централізоване термінування ліцензій для контролерів у мережі — для спрощення адміністрування.
  • Справжній відмовостійкий кластер — для побудови відмовостійкої архітектури.
  • Балансування клієнтів на контролерах і точках доступу — для оптимізації навантаження та збільшення продуктивності мережі.
  • Новий механізм оптимізації радіочастотного каналу AirMatch — для оптимізації радіочастотного ресурсу, зниження перешкод і забезпечення максимальної пропускної здатності.
  • Підтримку кількох версій операційної системи одночасно — для можливості оновлювати мережу, не перериваючи сервісу.

 

Звичайно, це не повний функціонал Mobility Master. Бажаєте отримати детальнішу інформацію — звертайтеся до менеджера в ERC або пишіть на адресу network@erc.ua

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів