Смартфон TECNO POVA-4: флагман «енергоозброєння»

Головна Огляди Смартфон TECNO POVA-4: флагман «енергоозброєння»
13.03.2023

Смартфони TECNO серії POVA завжди вирізнялися надзвичайно енергоємними батареями, великими екранами та непересічним дизайном. Однак, якщо раніше виробник просував лінійку як ігрову, то з TECNO POVA-4 концепція має всі ознаки багатозадачності, а дизайн набув ще більшої зухвалості.

Особливості смартфонів TECNO POVA-4:

  • батарея 6 000 мА·год + швидке заряджання (18 Вт);
  • екран 6,82″ HD+ із частотою оновлення 90 Гц;
  • 8-ядерний процесор MediaTek Helio G99;
  • подвійна камера 50 МП із AI;
  • внутрішня пам’ять 128 ГБ + оперативна пам’ять 8 ГБ.

Комплектовання

TECNO POVA-4 постачають у твердому картонному пакованні сірого кольору із дзеркальним радіальним елементом у центрі. У комплекті зі смартфоном є кабель USB-C, мережевий зарядний пристрій потужністю 18 Вт, навушники, скріпка та захисний прозорий чохол із незвичайним геометричним вирізом під блок камер. Ще одним приємним бонусом є те, що дисплей смартфона «з коробки» вкритий захисною плівкою, тож не доведеться гаяти час на захист смартфона.

Дизайн

Для нових TECNO POVA-4 виробник створив такий самий дизайн-код, що був уперше випробуваний на TECNO POVA Neo 2. Його особливість полягає в тому, що він ґрунтується на «відманштеттенових структурах». Відманштеттенові фігури – різновид металографічної структури сплавів, що вирізняється геометрично правильним розміщенням певних складників структури у формі пластин або рейок.

Тильна панель теж із декоративними гранями, поверхня неслизька, напівматова з металізованим мерехтінням, тож відбитки пальців не будуть помітні. Колір, у якому виконано пристрій, дістав цікаву назву – сірий ураноліт.

На додачу, смартфон має витягнуту форму, зручно лежить у руці, не надто легкий, тож не вислизатиме з рук.

Параметри:

  • висота: 170,59 мм;
  • ширина: 77,52 мм;
  • товщина: 8,7 мм;
  • вага: 190 г.

Порти та розніми

На правому боці – клавіші гучності та сканер відбитків пальців, який водночас є кнопкою увімкнення живлення. Їх доволі важко швидко намацати й без чохла, адже вони зовсім трішки випинаються над поверхнею. Та якщо для сканера в чохлі передбачений виріз, то до регулювання гучності доведеться звикати.

На лівій боковій поверхні розташований потрійний лоток для SIM і карти пам’яті, тож можна користуватися двома номерами й картою пам’яті одночасно.

На верхній грані жодних кнопок та рознімів, а на нижній – аудіорознім, мікрофон, рознім USB-C та стереодинаміки.

На тильній панелі, окрім блоку камер зі спалахом, вбудовано NFC-модуль для безконтактної оплати. Згори на передній панелі – динамік, спалах і фронтальна камера.

Дисплей

TECNO POVA-4 має IPS-дисплей із діагоналлю 6,82″ із роздільною здатністю 1 640 × 720. Співвідношення екрана до корпусу – 84,9 %. Щільність пікселів складає 257 ppi. Частота оновлення становить 90 Гц, тож переглядати контент на такому екрані – суцільне задоволення. Відчутна й висока частота кадрів, адже картинка відображається плавно й без затримок.

Продуктивність

TECNO POVA-4 працює на 8-ядерному процесорі MediaTek Helio G99 (2 × 2,2 ГГц Cortex-A76 + 6 × 2,0 ГГц Cortex-A55). Роль графічного процесора виконує Mali-G57 MC2. Обсяг оперативної пам’яті становить гідні 8 ГБ, а вбудованої – 128 ГБ. До того ж можна встановити ще й карту пам’яті. Смартфон працює на базі ОС Android 12 із власною оболонкою HiOS 8.6 – типовий китайський інтерфейс із безліччю налаштувань та встановлених застосунків і демоверсій ігор.

Верхня «шторка» працює у двох режимах залежно від місця відтягування.

Камера

TECNO POVA-4 оснащено подвійною основною камерою з двомодульним спалахом. Головний датчик – 50 МП зі світлосилою f/1.8, а роздільна здатність другого датчика – 2 МП.

Фронтальна камера на 8 МП зі світлосилою f/2 має один відокремлений спалах, розташований на передній панелі згори біля камери. Завдяки цьому зручно робити автопортрети в темряві або за слабкого освітлення. Камера записує відео в роздільній здатності Full HD зі швидкістю 30 кадр./с.

Ширококутна камера допомагає знімати більш широкі кадри, як-то групові фотографії або пейзажі.

Макрооб’єктив дає змогу робити зблизька деталізовані фото, а сенсор глибини допомагає створити ефект боке.

Нічний режим доволі непоганий: автоматика робить кілька знімків із різною експозицією та об’єднує їх в один кадр – яскравий і деталізований.

А фронтальна камера підтримує режим «Краса» для покращення вигляду на «селфі». У цьому режимі, можливо, не так багато налаштувань, проте їх точно вистачить, щоби зробити непогане фото.

Звичайний режим

 

  

 

Автономність

Модель оснащено ємною батареєю 6 000 мА·год. Із нею пристрій демонструє високу автономність, і не лише під час серфінгу в інтернеті чи перегляду потокового відео.

Оскільки смартфон має яскравий спалах, його можна використовувати як ліхтарик у разі відключення світла та впродовж кількох годин не перейматися щодо того, чи надовго вистачить заряду, адже батарея розрядилася лише на 5 %  за 2 години користування ліхтариком.

Повністю відновити заряд можна за допомогою зарядного пристрою, що є в комплекті, за 2 год 30 хв.

Висновки

Смартфон TECNO POVA-4 відгукнеться в серцях тих, хто шукає недорогий пристрій із великим екраном і високою продуктивністю для повсякденного використання, як-то здійснення дзвінків, відправка повідомлень, перегляд відео, серфінг в інтернеті, використання соцмереж, месенджерів тощо.

Завдяки потужному акумулятору та функції швидкого заряджання TECNO POVA-4 є оптимальним вибором під час тривалих подорожей і точно стане в пригоді в разі припинення електропостачання без можливості підзаряджання від резервних джерел живлення. А сміливий дизайн настільки контрастує з одноманіттям сучасних варіантів, що лінійку POVA неможливо сплутати з жодною іншою.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів