Microsoft Teams. Платформа для відеоспілкування та співпраці

Головна Огляди Microsoft Teams. Платформа для відеоспілкування та співпраці
03.04.2023

Microsoft Teams – найкращий інструмент для спілкування, проведення нарад та онлайн-зустрічей. Порівняння платної та безкоштовної версій.

Корпорація Microsoft допомагає приватним користувачам й організаціям досягати найамбітніших цілей і максимальної продуктивності в хмарі та мобільних пристроях. Наразі, щоби компаніям підтримувати необхідні інформаційні потоки, робочі групи мають стати гнучкішими, а організаційні структури пласкішими. Із Microsoft Teams є можливість відкрити цифрове середовище, у якому інтегровані результати роботи будуть доступні всій групі, аби кожен її учасник постійно був у курсі подій.

Microsoft Teams відома ще з 2017 року – це платформа для спілкування та співпраці, яка розвинулася на основі популярного Microsoft Skype for Business. Це зовсім новий тип робочого простору, який допоможе ефективніше виконувати робочі завдання. У ньому можна встановити зв’язок із потрібними людьми, почати розмову або знайти необхідні інструменти та контент. Ця служба легко інтегрується з додатками Office і спеціально розроб­лена для використання в глобальній безпечній хмарі Office 365.

Є кілька версій Teams – безкоштовна та платна. Перша – це версія, якою може користуватися будь-хто, друга є складовою Microsoft 365 (раніше Office 365). Детальніше розглянемо обидві версії Microsoft Teams, щоби оцінити всі переваги платформи.

Microsoft Teams — це чудова платформа для відеоспілкування та співпраці, яка надає робочий простір на основі чату, де члени команди можуть проводити віртуальні зустрічі та конференції, обмінюватися ідеями та файлами, здійснювати відеодзвінки та багато іншого. Це інструмент, який змінює формат, у якому люди працюють і співпрацюють у всьому світі. Хоча інструменти для відеоконференцій існують уже деякий час, лише останніми роками вони привернули настільки багато уваги.

Безкоштовна версія Microsoft Teams

Безкоштовна версія пропонує всі основні сучасні функції, які можна очікувати від цього інструмента. Вона надає велику частину функцій Teams, наприклад: необмежену кількість повідомлень у чаті та можливості пошуку, здійснення аудіо- та відеодзвінків між учасниками та 5 ГБ спільного сховища. Teams Free дає змогу займатися роботою в реальному часі за допомогою програм Office та можливість спільного використання екрана. Однак безкоштовна версія має ліміт щодо максимальної кількості користувачів чи учасників наради – лише до 100 осіб, а сховище файлів обмежено до 2 ГБ на користувача.

Платна версія Microsoft Teams

Отримати Microsoft Teams із розширеними функціями та можливостями можна, якщо придбати будь-які версії підписки Microsoft 365 Business. У пакеті стандартно доступно: 1 ТБ сховища на користувача та 1 ТБ на організацію з потенційною можливістю розширення до 5 ТБ та 25 TБ відповідно, хостинг електронної пошти Exchange, доступ до OneDrive, SharePoint та інших служб Office 365, розширені функції безпеки та цілодобова підтримка мобільних пристроїв та інших інструментів адміністрування. Microsoft інвестувала значні кошти, щоби зробити Teams обличчям для всіх інших служб Office та продуктів компанії.

Основні відмінності версій Microsoft Teams

Microsoft Teams безоплатна

Microsoft Teams платна

Безкоштовне використання для всіх, хто не має підписки на Office 365

Постачають у комплекті з пакетом продуктів та послуг Microsoft 365

Бракує основних функцій, як-то запис нарад, можливість здійснення телефонних дзвінків та планування зустрічей

Функція планування зустрічей інтегрована з календарем Exchange

Обмеження максимальної кількості учасників: наразі лише 100 користувачів на організацію

Потенційно немає обмежень щодо кількості користувачів, яких можна додати до плану Enterprise

Обсяг пам’яті обмежено до 2 ГБ на користувача та 5 ГБ для загального сховища

Обсяг пам'яті 1 TБ на користувача та 1 TБ для загального сховища з можливістю розширення.

Не передбачено цілодобової мобільної та вебпідтримки

Цілодобова підтримка як для мобільних, так і для інших вебпристроїв

Вартість платних версій Microsoft Teams

Платна версія Teams є частиною пакетів передплачених послуг Microsoft 365 – безперечних лідерів ринку з погляду поширеності, зручності та безпеки. Якщо є бажання використовувати переваги платної версії Microsoft Teams без послуг 365, то можна придбати окремий додаток Teams Essentials. Але потрібно враховувати, що його функціонал дещо поступається повній версії в Microsoft 365 Business.

Вартість передплат, включно з повною версією Microsoft Teams (доларів США за користувача на рік):

  • Microsoft Teams Essentials - 48 доларів
  • Microsoft 365 Business - 72 долара
  • Microsoft 365 Business Standard - 150 доларів
  • Microsoft Office 365 E3 - 276 доларів

Підсумовуючи, якщо поки не готові інвестувати в пакет послуг Microsoft 365 або Office 365, проте бажаєте користуватися основними функціями телекомунікаційного інструмента, як-то чати та відеоконференції, обмін файлами й можливості пошуку, то реєструйтеся в Microsoft Teams безкоштовно.

Але, з огляду на викладене, безкоштовна версія Teams є хорошою пропозицією лише для співробітників невеликих організацій або приватних користувачів. Для компаній зі значною ІТ-інфраструктурою й багаторівневим зв'язком найбільш ефективним способом залишається використання Microsoft Teams в складі передплачених пакетів Microsoft 365 вкупі з продуктами Office, хмарних сервісів, безпеки, керування та збереження документів.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів