Розширте можливості з комутаторами Dell Technologies

Головна Огляди Розширте можливості з комутаторами Dell Technologies
04.04.2023

Dell Technologies є лідером у багатьох напрямах корпоративних рішень. Ці рішення мають швидко та надійно взаємодіяти між собою для максимальної користі бізнесу. Саме для розв’язання цього завдання було створено комутатори PowerSwitch і сервіси для легкого керування й автоматизації.

Від філіалу до центру обробки даних

PowerSwitch вирізняються високою продуктивністю та витривалістю. Z- та S-серії із портами від 1 Гбіт/с до 400 Гбіт/с розроблено для датацентрів, мають можливість вибору напрямку потоку охолодження блоків живлення. N-серія призначена для підключення кінцевих користувачів у філіалах, особливо цікавими є моделі з POE та портами MultiGigabit.

Dell Technologies є лідером у галузі відкритих мереж

На комутатори Dell є можливість встановлювати ОС інших виробників за­­ ­допомогою Open Network Install Environment (ONIE), а також фірмову ОС. Операційна система Dell створена на основі модифікованого ядра Linux, дає змогу виконувати shell-­команди та Python-скрипти. Також в OS10 застосована контейнерна архітектура, завдяки чому можна швидко оновлювати функціонал.

OS10 має два режими роботи: FullSwitch та SmartFabric Service (SFS). Режим SmartFabric Service оптимально підійде для клієнтів, що мають інфраструктуру на VMware, адже функціонал передбачає інтеграцію з OpenManage Network Integration (OMNI) plugin для vCenter, завдяки чому робота адміністраторів VMware стає зручнішою. Крім того, SFS підтримує автоматизацію розгортання та масштабування багатьох продуктів Dell Technologies, зокрема MX7000, VxRaill, PowerStore, PowerScale і PowerEdge.

Режим FullSwitch підійде для компаній, які звикли до ручних і більш гнучких налаштувань. Керування в цьому режимі здійснюється за допомогою CLI, надлегкому в опануванні для мережевих інженерів, що працювали з Cisco.

Мережа в хмарі

Enterprise SONiC Distribution Dell Technologies — це надійна, перевірена та підтримувана версія операційної системи програмного забезпечення для відкритої мережі в хмарі (SONiC) для конфігурації та моніторингу комутатора. Передбачено розповсюдження спільноти SONiC із відкритим кодом і додаткові функції для підтримання екосистеми та партнерів. Enterprise SONiC підтримує стандартний промисловий, інтуїтивно зрозумілий інтерфейс командного рядка Management Framework (MF-CLI), а також програмні інтерфейси, зокрема REST API та інтерфейс керування мережею віддаленого виклику процедур Google (gRPC/gNMI).

Інструмент проєктування мережі

Клієнтам, що мають намір придбати продукти Dell Technologies для нової інфраструктури, доречним буде розглянути комутатори PowerSwitch, адже для них було створено безкоштовний майстер проєктування мережі Fabric Design Center. Із його допомогою (лише кілька натискань миші!) можна отримати всю необхідну документацію для розгортання: фізичну топологію, схеми підключення, а також файли конфігурації для комутаторів PowerSwitch. У такий спосіб розгортання нової інфраструктури потребує значно менше часу та зусиль, які можна витратити на інші завдання.

Керування фізичною та накладною мережею

Більшість інфраструктур використовує віртуалізацію. Популярним є комплекс рішень компанії VMware, що охоплюють, зокрема, продукти віртуалізації обчислювальних ресурсів, ресурсів зберігання та мереж. Але за такого підходу виникають проблеми щодо розрізненості фізичної та віртуальної інфраструктури, що ускладнює керування та пошук й усунення помилок. Для розв’язання цього завдання було розроблено SmartFabric Director.

SmartFabric Director має інтеграцію з vCenter та ­NSX-T, а також із комутаторами PowerSwitch, що дає змогу керувати з єдиного інтерфейсу звичайною та накладною ­мережею. А завдяки використанню шаблонів замовники можуть на 99 % скоротити кількість команд, необхідних для побудови структури, й усунути типові помилки користувача.

Підтримання NVMe-oF для моделей 25Gb+

Зазвичай додатки отримують доступ до СЗД через FC або iSCSI. Але з появою NVMe-накопичувачів, що мають покращену продуктивність, використання SCSI почало давати затримку. NVMe-oF розроблений, щоби забезпечити низьку затримку через мережу Ethernet (NVMe/TCP) або Fibre Channel (NVMe/FC).

За прогнозами IDC, ринок NVMe буде стрімко зростати, а найбільш перспективним напрямом вважається ­­NVMe/TCP. Це не дивно, адже TCP дуже популярний і продуктивний транспортний протокол, що чудово підходить для масштабних впроваджень на великих відстанях, підтримує шифрування й активно допрацьовується.

Порівняння протоколів

 

Fibre Channel

Ethernet iSCSI

NVMe-oF RoCE

NVMe-oF TCP/IP

Низькі затримки та високі показники IOPS

V

 

V

V

Підтримання високих швидкостей (>100 Гбіт/с)

 

V

V

V

Software Defined Storage

 

V

V

V

Централізоване обслуговування

V

 

V

V

Повідомлення про зміни стану вузлів

V

 

V

V

Розподілені масштабовані системи

     

V

Хмарна модель обслуговування та автоматизація

     

V

Перевага у вартості

 

V

 

V

Автоматизація NVMe-oF

Програмне забезпечення для зберігання даних Dell SmartFabric Storage Software (SFSS) для NVMe дає змогу автоматизувати послуги зберігання на широкому спектрі наявних IP-фабрик 25 GbE/100 GbE. Додаткові можливості програмної автоматизації та керування життєвим циклом можна отримати завдяки інтеграції зі SmartFabric OS10, SmartFabric Servicesі OpenManage Network Integration (OMNI). Ці компоненти працюють вкупі, створюючи безпечний і надійний зв’язок з автоматизованим сервісом зберігання, виявлення, реєстрації кінцевої точки, підключення та зонування.

SFSS організовує налаштування NVMe-oF, забезпечує послуги виявлення, іменування та зонування для SAN. SFSS — це централізований NVMe/TCP, що ґрунтується на стандартах CDC та забезпечує автоматизацію послуги з виявлення, керування кінцевими точками та зонування. SFSS автоматизує встановлення IP-з’єднання між хостами NVMe over Fabrics (NVMeoF) і підсистемою NVMe.

Переваги використання NVMe-oF Dell

Переваги Dell NVMe IP SAN

Переваги для замовника

Централізоване керування

Забезпечує користувацький досвід, подібний до Fibre Channel, з якого клієнти можуть контролювати підключення з єдиного інтерфейсу замість того, щоби налаштовувати кожен хост вручну.

Підключення PowerStore NVMe/TCP із VMware

Забезпечує продуктивність Fibre Channel для систем зберігання даних середнього класу.

Працює через стандартні мережі IP Ethernet

TCP широко розгортається в масштабах вимог і потребує менших CAPEX. Використання нових швидкостей з’єднання: 25 GbE, 100 GbE та 400 GbE.

Комплексне рішення, що протестовано й перевірено

Впевнене розгортання передового рішення NVMe/TCP на серверах, сховищах і мережах Dell, яке відповідає потребам в обсязі та продуктивності, щоби допомогти збільшити прибуток та ефективність всієї інфраструктури.

Глобальна підтримка та послуги Dell Technologies

Інтегроване рішення NVMe/TCP та послуги, які допомагають мінімізувати простої підключення.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів