ThinkPad T14s Gen 3 Thunder Black: стильний та потужний компаньйон для роботи, і не тільки

Головна Огляди ThinkPad T14s Gen 3 Thunder Black: стильний та потужний компаньйон для роботи, і не тільки
07.04.2023

За двадцять років існування серії ThinkPad T було розроблено понад двадцять поколінь пристроїв, кожен із яких свого часу вирізнявся найвищими показниками ефективності та продуктивності. Нова модель ThinkPad T14s Gen 3 продовжує розширювати межі вдосконалення та надає ще більші можливості, зокрема, для бізнес-сегменту, студентів та домашніх користувачів. Тож нумо докладно розглянемо, які саме переваги має цей новий ультрабук.

Дизайн та ергономіка

Лептоп ThinkPad T14s Gen 3 має лаконічний дизайн, що загалом характерний для всієї серії ThinkPad та робить його впізнаваним для користувача. Та все ж у цій моделі акцентом є легкість й елегантний формфактор. ThinkPad T14s Gen 3 виконаний у чорному кольорі, має ультратонкий корпус з алюмінію та пластику. За ваги 1,21 кг висота ноутбука складає 300 мм, довжина – 450 мм, а ширина – 80 мм.

На верхній кришці нанесено логотипи ThinkPad і Lenovo (без підсвічування). На поверхні корпусу відбитки пальців майже непомітні, що є приємною особливістю, адже пристрій завжди матиме охайний і стильний вигляд. На нижній кришці – решітка охолодження та гумові ніжки для кращої стійкості.

ThinkPad T14s Gen 3 оснащено клавіатурою з підсвічуванням клавіш та захистом від потрапляння вологи, тож користуватися пристроєм можна не тільки в офісі чи вдома, а й просто неба за різних погодних умов (дощ, сніг, мороз тощо). Модель має сертифікати MIL-STD-810H, ENERGY STAR 8.0, RoHS-compliant, EPEAT Gold, TCO Certified 9.0, що свідчить про придатність ноутбука до використання навіть за екстремальних умов, скажімо, у походах та експедиціях.

У центрі клавіатури вбудовано фірмовий джойстик керування курсором TrackPoint. Вимкнути цю клавішу або відрегулювати її чутливість можна в налаштуваннях.

Чисте об’ємне звучання забезпечують два динаміки потужністю 2 Вт, які підтримують технологію Dolby Audio.

Порти та розніми

ThinkPad T14s Gen 3 – оптимальне рішення для тих, хто шукає модель, що підтримує сучасні інтерфейси та буде корисною для виконання найрізноманітніших завдань.

На бічній поверхні праворуч вбудовано отвір для замка Kensington, USB 3.2 Gen 1 та зчитувач карт пам’яті. Зліва – два порти Thunderbolt 4, HDMI, USB 3.2 Gen 1 та рознім для навушників/мікрофона.

На тильній панелі ThinkPad T14s Gen 3 передбачено слот для SIM-карти.

Ба більше, лептоп оснащено адаптером Wi-Fi Intel AX211 11ax (Wi-Fi 6) для забезпечення стабільного інтернет-з’єднання і Bluetooth 5.1.

Дисплей та безпека

ThinkPad T14s Gen 3 дістав 14-дюймовий екран із IPS-матрицею й максимальною роздільною здатністю 1 920 × 1 200 – WUXGA. Чітка та реалістична картинка на дисплеї дає змогу використовувати цей ноутбук не тільки для перегляду фото та відео, а навіть користуватися графічними редакторами.

Додаткова перевага для зручного перегляду контенту, навіть у сонячну погоду, – спеціальне покриття, що запобігає утворенню відблисків. Ба більше, дисплей розгортається на 180°: зручний перегляд матеріалів у колі колег чи бізнес-партнерів гарантовано.

Звісно, у рамці дисплея вбудовано вебкамеру зі шторкою приватності та два мікрофони для спілкування без додаткової гарнітури.

Безпечний вхід в обліковий запис і систему загалом забезпечить сканер відбитків пальців та камера IR зі шторкою приватності. Не менш надійний захист і зсередини: завдяки криптографічному модулю ТРМ 2.0 інформація на пристрої шифрується задля збереження конфіденційності.

Процесор та пам’ять

За роботу в багатозадачному режимі в ThinkPad T14s Gen 3 (21BR00DRRA) відповідає потужний 16-потоковий процесор Intel Core i7-1260P. Його тактова частота становить 3,4 ГГц, а в турборежимі сягає 4,7 ГГц.

Також модель має 16 ГБ оперативної пам’яті стандарту LPDDR5x із частотою 4 800 МГц і накопичувач SSD місткістю 1 ТБ. Тож ThinkPad T14s Gen 3, безперечно, впорається з покладеними на нього завданнями, зокрема без затримок користуватися кількома вимогливими до ресурсів програмами, паралельно відкривати всі необхідні для роботи вкладки та файли й швидко перемикатися між ними тощо. Про якість графіки подбає інтегрована відеокарта Intel Iris Xe Graphics.

Бенчмарки

Програма CPU-Z надає змогу переглянути повну інформацію про технічні характеристики моделі.

Диск С протестовано за допомогою Crystal Disk Mark для оцінювання його продуктивності під час читання та запису даних.

Geekbench Browser – це кросплатформна програма, призначена для вимірювання продуктивності багатоядерного процесора.

Серія бенчмарків 3DMark орієнтовані на тестування насамперед графічних компонентів ПК для аналізу продуктивності системи у відеоіграх. 

Автономність

Щодо автономності: ThinkPad T14s Gen 3 працює до 18 годин на одному заряді акумулятора. Ємності батареї (57 Вт/год) більш ніж достатньо, аби забезпечити автономність упродовж робочого дня. За потреби швидко підзарядити ноутбук можна відновити запас акумулятора з 0 до 80 % за 60 хвилин завдяки технології Rapid Charge.

Висновок

ThinkPad T14s Gen 3 Thunder Black (21BR00DRRA) – це дійсно потужна та надійна «робоча конячка» із продуктивною платформою Intel, гідною автономністю, великим обсягом пам’яті, міцним корпусом, компактним формфактором і широким набором функцій захисту від кібератак. Цей «помічник» готовий до стабільного виконання різноманітних завдань, як-от: тривалі бізнес-конференції в режимі онлайн, робота з «важкими» офісними програмами, і все це за найекстремальніших умов експлуатації.

Товари з публікації
немає в наявності
Маєш чимало масштабних цілей та планів, які хочеш втілити в життя? Зроби цей процес максимально комфортним і результативним завдяки Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 Thunder Black (21BR00DRRA). Цей потужний ноутбук готовий супроводжувати тебе на щоденних нарадах, переговорах з інвесторами, у відрядженнях, екстремальних походах та експедиціях.
Меню
Каталог товарів
Каталог товарів