Ajax FireProtect Рlus. Маленький помічник у великому побуті, який рятує життя

Головна Новинки Ajax FireProtect Рlus. Маленький помічник у великому побуті, який рятує життя
24.02.2023

Наразі доводиться жити за умов військового стану, тому, крім основних побутових речей, українці купують чимало різноманітних додаткових пристроїв.

У будинках і комерційних приміщеннях встановлюють генератори, залучають інвертори та портативні зарядні станції. Для обігріву приміщень використовують газові котли та дрова (буржуйки). Крім того, багато хто користується повербанками. Чи є використання цих пристроїв димо- та пожежобезпечним? Адже не завжди можна проконтролювати, де і як пристрої працюють, скільки угарного газу або диму виділяють.

За такого випадку стане у пригоді Ajax FireProtect plus, бездротовий датчик виявлення загорянь і задимлення в приміщенні, який додатково реагує на небезпечний рівень чадного газу. 

Важливо! Цей датчик може працювати автономно, без використання Ajax Hub.

Ефективна робота

Датчик Ajax FireProtect plus оснащено сиреною, яка сповіщає про наявність диму. Рівень гучності сирени становить 85 Дб. Датчик виявляє дим за допомогою оптопари, яка складається з інфрачервоного випромінювача та фотоприймача, розміщених в димовій камері. У разі потрапляння диму до камери фотоприймач виявляє їх через спотворення інфрачервоного променя.

Деякі матеріали горять, не виділяючи диму. За таких випадків датчик Ajax FireProtect plus фіксує зміну температури. Якщо цю функцію ввімкнено, тривога спрацює, коли температура в приміщенні підніметься до 60 °С, а також за підвищення температури на 30 °С за 30 хв (навіть якщо вона нижча за 60 °С).

Вимкнути сирену, що спрацювала, можна, натискаючи 3 секунди на логотип Ajax, який горить червоним. У разі, якщо рівень диму або температура не нормалізуються, пристрій увімкне сирену знову за 10 хвилин.

Для ефективної роботи пристрою потрібні батарейки CR2, які забезпечують роботу до трьох років. Навіть якщо батарейка розряджена, датчик надсилатиме певні звукові повідомлення:

  • розрядження основної батареї (CR2) – один короткий сигнал;
  • розрядження резервної батареї (CR2032) – два короткі сигнали;
  • розрядження усіх батарей – три короткі сигнали.

Необхідно також періодично чистити димову камеру датчика. Цей процес детально описаний в офіційній інструкції.

Встановлення

Для встановлення датчика Ajax FireProtect Рlus необхідно правильно вибрати місце. Рекомендовано обладнати датчиком приміщення, де ймовірно може статися пожежа, а також місця скупчення великої кількості людей. Під час облаштування необхідно передбачити, аби сирену було гарно чути та видно індикацію пристрою. Для монтажу призначено панель кріплення SmartBracket.

Встановлювати Ajax FireProtect Рlus рекомендовано на стелю. У разі розміщення на стіні датчики визначатимуть задимлення та стрибки температури менш ефективно. Бажано встановлювати в найвищій точці стелі на відстані мінімум 1 м від вікон або витяжки. Якщо на стелі є балки, що виступають на 30 см від стелі, між кожними двома балками потрібно встановити хоча б один датчик. Датчик монтують на відстані не більше 5,3 м від стіни та 7,5 м від кута приміщення. У коридорах шириною до 2 метрів відстань між датчиками має становити до 15 м. Якщо в приміщенні підвісна стеля, то датчики кріплять на неї. Додатково датчики встановлюють на основну стелю, якщо відстань між підвісною і основною стелею становить понад 40 см. Якщо стеля натяжна, датчик кріплять на спеціальну конструкцію для пожежних датчиків.

Не рекомендовано встановлювати датчик:

  • на вулиці;
  • у місцях зі швидкою циркуляцією повітря, наприклад, біля стельового вентилятора, кондиціонера, витяжки, відкритих дверей і вікон;
  • на відстані менше 1 м від плити та її вертикальної проєкції;
  • поблизу металевих предметів і дзеркал, що викликають блокування радіосигналу або екранують його;
  • у приміщенні, температура або вологість якого перевищують допустимі межі;
  • поблизу відкритих джерел вогню;
  • у закритому просторі;
  • у місцях, де ускладнений доступ до датчика;
  • у безпосередній близькості до кухонних електропристроїв.

Ajax FireProtect Рlus – надійний датчик, що вчасно сповістить про небезпечний рівень чадного газу або горіння. Саме такі перевірені засоби захисту Ajax рятують життя.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів