Універсальний асортимент термоінтерфейсів 2Е

Головна Новини та огляди Універсальний асортимент термоінтерфейсів 2Е
07.08.2024

2E – це актуальна пропозиція для робочої, офісної, домашньої комп’ютерної системи та ігрової станції: комп’ютерні корпуси, блоки живлення, системи охолодження для процесора, вентилятори, корисні аксесуари та витратні матеріали.

Перегрівання комп’ютера під час гри або активної роботи може мати серйозні наслідки. Крім незручностей, поломка комплектовання супроводжується витратами на ремонт, до того ж і полагодити елемент, який вийшов із ладу, вдається не завжди. Перегрівання відбувається з різних причин. Система охолодження починає працювати гучно й важко, як наслідок, знижується продуктивність, також пристрій може раптово вимкнутись. Якщо причиною є забруднення, то проблема розв’язується за допомогою очищення компонентів пристрою і заміни термоінтерфейсу.

Що таке термопаста та чому необхідно подбати про її вчасну заміну?

Термопаста – сполука з теплопровідними властивостями, що поліпшує теплопередачу між елементом, який нагрівається (процесором, відеокартою тощо), і радіатором. Консистенція термоінтерфейсу може бути рідкою (майже, як вода), середньої густоти й густою. Також різних кольорів: переважно біла, сіра та синя.

Головні критерії вибору термоінтерфейсу

Варто звернути увагу на показник в’язкості термопасти. Сполука має бути не надто рідкою і водночас не загустою. У першому варіанті термопаста не створюватиме потрібний контакт, а в другому – її нанесення буде доволі проблематичним.

Не рекомендовано використовувати термопасту білого кольору або силіконову. Хімічний склад і пропорція всіх складників термопасти мають бути оптимально збалансовані. Наприклад, у термопасті з відсотковим перевищенням силікону доволі низькі показники тепловідведення, вона швидко висихає і втрачає свої властивості.

Склад сполуки термопасти 2Е Thermoboost

 

 

 Thermoboost Master 

TB5-2, 4,63 Вт/м·K, 1,5 г

TB5-4, 4,63 Вт/м·K, 3 г

2E Thermoboost Expert 

TB6-2, 5,6 Вт/м·K, 2 г

TB6-4, 5,6 Вт/м·K, 4 г

E Thermoboost Profi 

TB8-2, 8,3 Вт/м·K, 2 г

2E Thermoboost Supreme 

TB11-2, 11 Вт/м·K, 2 г

Колір

Сірий

Сірий

Сірий

Сірий

Металоксидні сполуки

50 %

48 %

35 %

25 %

Вуглецеві суміші

35 %

42 %

33 %

45 %

Силіконові суміші

15 %

10 %

32 %

30 %

Важливі показники – теплопровідність термопасти та об’єм сполуки в пакованні:

Термопаста 2Е Thermoboost Master, економна пропозиція

Показник теплопровідності >4,63 Вт/м·K

Герметичне паковання, 1,5 та 3 г

Термопаста 2E Thermoboost Expert, оптимальна пропозиція

Показник теплопровідності >5,6 Вт/м·K

Герметичне паковання, 2 та 4 г

Термопаста 2E Thermoboost Profi

Високий показник теплопровідності >8,3 Вт/м·K

Герметичне паковання, 2 г

Термопаста 2E Thermoboost Supreme

Найвищий показник теплопровідності >11 Вт/м·K

Герметичне паковання, 2 г

Упаковка термопасти має бути не тільки герметичною, але і зручною. Безпосередньо на шприці термопасти 2Е Thermoboost нанесено спеціальні поділки, які допоможуть зорієнтуватися щодо об’єму сполуки без необхідності зайвий раз відкривати паковання. Нерозпечатана термопаста 2Е Thermoboost зберігається до 5 років і нетривалий час після початку використання. Усе залежить від умов зберігання і користування.

Паковання термопасти 2Е Thermoboost має оптимальний для особистого використання об’єм, якого вистачить для кількох нанесень.

Заміна термопасти. Підготовка поверхні

Перед початком процесу необхідно відключити пристрій від мережі, відкрутити та зняти деталі, які перешкоджають доступу до місця заміни термопасти. Якщо це ноутбук, треба зняти акумуляторну батарею. Після цього потрібно очистити поверхню від залишків старої термопасти, яка вже втратила свої властивості.

Чому необхідно видаляти залишки старої термопасти з поверхні перед нанесенням нової?

Суміш із двох термопаст (нової та старої) створює додатковий розділ двох середовищ, що знижує теплопровідність. Тому, перш ніж нанести свіжу термопасту, необхідно старанно зчистити стару.

Сполуку можна видалити спиртовою безворсовою серветкою для оргтехніки. Застерігаємо від застосування ацетону, води чи розчинника. Заміна термопасти на ноутбуці, де поверхню кристала процесора не захищено металом, – дуже відповідальне завдання. Очищувати варто уважно, щоби не пошкодити його.

У комплекті 2Е Thermoboost передбачено спеціальну проспиртовану серветку для видалення залишків сполуки з поверхні. Це додає зручності під час використання термопасти, адже немає потреби шукати додаткові засоби очищення.

Правила нанесення термопасти на поверхню процесора

Це важливий момент, адже необережність може призвести до наслідків, які негативно вплинуть на роботу процесора.

Поради щодо нанесення термопасти на поверхню процесора:

  • термопасту потрібно наносити рівномірно, лише в місці прилягання процесора та радіатора;
  • шар термопасти має бути мізерним і цілісним, без прогалин і розривів;
  • краплю термопасти треба нанести посередині й акуратно розподілити всією поверхнею;
  • розподіляти речовину поверхнею процесора можна різними засобами, але дуже зручно, коли в комплекті вже є додаткові інструменти, які надано виробником.

У комплекті термопасти 2Е Thermoboost наявна спеціальна пластикова лопатка й гумова насадка на шприц для зручного нанесення термопасти з високим показником теплопровідності (серії 2E Thermoboost Profi та 2E Thermoboost Supreme).

Термопаста 2Е Thermoboost Master, економна пропозиція

У комплекті передбачено лопатку для нанесення на поверхню.

Термопаста 2E Thermoboost Expert, оптимальна пропозиція

У комплекті передбачено лопатку для нанесення і спеціальну серветку для очищення поверхні.

Термопаста 2E Thermoboost Profi

У комплекті передбачено лопатку для нанесення і серветку для очищення поверхні. На додачу до стандартного комплектовання є спеціальна гумова насадка на шприц, яка легко монтується і забезпечує зручність під час розподілення термопасти поверхнею.

Термопаста 2E Thermoboost Supreme

Переважно шар правильно нанесеної термопасти становить 0,5–1 мм, тож якщо для змащування всієї поверхні однієї краплі виявилося недостатньо, можна додати ще кілька в довільному положенні. Головне – не перестаратися. Термопаста заповнює мікротріщини на поверхні та забезпечує максимальний контакт із поверхнею процесора. Якщо паста потрапила за межі потрібної ділянки, її необхідно акуратно видалити.

Завершальний етап процесу заміни термопасти – видалення залишків сполуки після встановлення компонентів.

2Е пропонує зручний для використання, універсальний асортимент термопаст 2Е Thermoboost для різних потреб:

  • колір сполуки – сірий;
  • частка силіконових домішок у хімічному складі термопасти мінімальна, як порівняти з іншими елементами сполуки;
  • мікродисперсна структура термопасти та її оптимальна в’язкість сприяють рівномірному розподіленню поверхнею, що впливає на ефективність і зручність під час використання;
  • діапазон робочих температур – від -30 до 280 °C;
  • термопаста не проводить електричний струм і не містить рідкі метали;
  • зручне блістерне паковання. Шприц герметично закривається і має поділки, за допомогою яких можна контролювати об’єм пасти, не відкриваючи паковання;
  • у комплекті наявні корисні аксесуари: пластикова лопатка для рівномірного та зручного нанесення термопасти, спеціальна серветка для підготовки та очищення поверхні, гумова насадка на шприц і детальна інструкція з вичерпною інформацією щодо використання.

Товар адаптовано для роздрібного продажу.

2Е – сучасна пропозиція для широкого загалу користувачів!

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів