Корисні аксесуари 2E для сучасного ПК

Головна Новини та огляди Корисні аксесуари 2E для сучасного ПК
09.08.2024

Універсальний асортимент 2Е – це пропозиція для робочого, офісного, домашнього ПК та ігрової станції: блоки живлення, комп’ютерні корпуси, системи повітряного охолодження для процесора та корисні аксесуари для створення сучасної комп’ютерної системи.

Сучасні відеокарти стали потужнішими та продуктивнішими, але й порівняно важчими. Наприклад, топова відеокарта може важити до 2,5 кг і займати чотири слоти розширення. Через велику вагу та громіздкість пристрою може деформуватися або пошкодитися рознім PCIE.

Ефект незначного просідання відеокарти може проявитися поступово, із часом. Через кілька років експлуатації ймовірне пошкодження доріжок на материнській платі та деформація SMD-компонентів. Теоретично, доволі важка відеокарта здатна виламати рознім безпосередньо.

Аби не виникало подібних деформацій і пошкоджень, виробники почали розробляти плати з армованими слотами PCIE. Під вагою топової відеокарти отвір розніму поступово розширюється, що надалі є причиною втрати контакту. Армування допомагає запобігти процесу деформації, але відеокарта все ж провисатиме.

Аби встановити відеокарту горизонтально, треба підперти вільний кут, а отже, використати спеціальний тримач. У деяких материнських платах і комп’ютерних корпусах така підставка вже є в комплекті. Можна також розмістити відеокарту у вертикальному положенні, але в цьому разі асортимент корпусів значно зменшується, адже подібних рішень із додатковими слотами розширення небагато.

Звісно, таку підставку для відеокарти можна сконструювати самостійно: це може бути сегмент або деталь, яку нескладно встановити в корпус як тримач.

Тримач для відеокарти 2E Gaming Heracles ARGB SPRT-VGA

Тримач для відеокарти 2E Gaming Heracles ARGB SPRT-VGA – корисний аксесуар для ПК зі встановленими сучасними відеокартами.  Це не тільки функціональне доповнення, але й елемент декору інтер’єру корпусу, що має прозору бічну панель. Тримач використовують як додаткову підставку для відеокарти.

Основа пристрою – магнітна, тому виріб зручний для фіксації в комп’ютерному корпусі.

Тримач виготовлено з алюмінію, має пластикову фігурну вставку, через яку проглядається ARGB-підсвічування.

Висоту й положення відеокарти можна регулювати та фіксувати за допомогою бігунка на звороті. Конструкція тримача міцна та зручна щодо використання.

ARGB-підсвічування можна активувати за підключення пристрою +5V 3pin ARGB до материнської плати. Також передбачено можливість синхронізації сяйва з відображенням кольорів інших компонентів системи.

Контактні рамки процесора 2E

Контактні рамки для встановлення систем охолодження для процесора на сучасні сокети AMD AM5 2E-SCPB-AM5 та Intel 1700 2E-SCPB-LGA1700.

  • Контактна рамка для процесора 2E GAMING Air Cool SCPB-AM5
    • Матеріал: анодований алюміній зі спеціальною накладкою
    • Розмір: 75 × 56 × 6,7 мм
    • Комплект: рамка, гвинти (4 шт.), викрутка L-типу
  • Контактна рамка для процесора 2E GAMING Air Cool SCPB-LGA1700
    • Матеріал: анодований алюміній зі спеціальною накладкою
    • Розмір: 70,2 × 53,4 × 5,6 мм

Призначення контактних рамок: допоміжний аксесуар для встановлення систем охолодження для процесора на материнських платах Intel із рознімом LGA 1700 та AMD-сокет AM5.

Принцип роботи контактної рамки

Процесори останнього покоління AMD та Intel достатньо нагріваються, і тому важливо заздалегідь подбати про їх ефективне охолодження.

ILM (Independent Loading Mechanism) материнської плати – посадочний механізм сокета або «притискувальні ніжки», розміщення та конструктивна особливість яких впливає на подальший контакт із поверхнею процесора. Стандартний інтегрований механізм завантаження ILM має контактні точки витягнутої форми, які розміщено всередині процесора.

Поверхня інтегрованого розподільника тепла (IHS – Integrated Heat Sink – інтегрована теплорозподільна пластина) вигинається через нерівномірний контактний тиск процесора в рознімі. Як результат, опорна пластина процесорного кулера спирається здебільшого на краї IHS і не прикриває теплову гарячу точку в центрі процесора.

Контактна рамка процесора має спеціальний внутрішній контур, що сприяє зміщенню контактного тиску від центру процесора на крайні ділянки в процесі збірки. Це дає змогу уникнути увігнутої кривизни IHS і поліпшити контакт основи системи процесорного охолодження, що сприяє збільшенню контактної поверхні для відведення надмірного тепла.

Встановити контактну рамку нескладно. У комплекті наявні всі необхідні деталі й докладна інструкція.

За використання рамки отримуємо можливість знизити температуру нагрівання процесора завдяки створенню ефективного охолодження.

Усі вищезазначені товари доступні в роздрібному пакованні, що зручно та надійно під час транспортування та продажу.

Контактні рамки сумісні з усіма моделями систем повітряного охолодження асортименту 2E Gaming Air Cool.

2E – універсальний спектр товарів для широкого загалу користувачів.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів