Як протистояти відключенням електроживлення?

Головна Огляди Як протистояти відключенням електроживлення?
25.09.2015

Пропозиція ERC для захисту від аврійних та планових відключень

Настала осінь - час, коли енергетична інфраструктура перевантажена, підвищується ймовірність аварійних та планових відключень електроенергії. Пом'ятаєте минулорічні періодичні проблеми з електропостачанням, які призвели до фактичного призупинення діяльності багатьох підприємств? Як протистояти перебоям в електроживленні, захистити дороге устаткування і забезпечити виконання критично важливих технологічних процесів?

Компанія ERC пропонує всі необхідні компоненти для побудови нових та модернізації існуючих систем безперебійного електроживлення та рекомендує вжити наступних заходів для захисту технологічних та бізнес процесів в складних умовах.

1. Побудова системи безперебійного електроживлення на базі класичних ДБЖ.

Широкий модельний ряд обладнання від APC, Eaton та FSP дозволяє забезпечити надійним електропостачанням робочі місця, сервери, ЦОД та промислове обладнання. В залежності від призначення такі ДБЖ можуть бути виконані в формі окремих чи вбудованих в стійку 19'' модулів, а також спеціалізованих шаф. Автономна робота на внутрішніх акумуляторах може стандартно сягати 10-15 хвилин, та при необхідності може бути значно збільшена за допомогою додаткових зовнішніх батарейних модулів.

2. Забезпечення автономної роботи обладнання на тривалий час.

В багатьох випадках автономії звичайних ДБЖ далеко не вистачає для забезпечення роботоздатності обладнання за умов довготривалих аварійних та планових відключень. В такому випадку аварійну систему електроживлення бажано будувати на базі ДБЖ з можливістю підключення зовнішньої акумуляторної батареї необхідної ємності. Такі ДБЖ від APC, Eaton та FSP в комплекті з AGM акумуляторами Panasonic та Vision можуть забезпечити автономну роботу телекомунікаційного та комп'ютерного обладнання на протязі дуже тривалого часу, наприклад 5, 8 годин, та навіть більше. Для тривалої автономної роботи побутового та промислового навантаження пропонуються інвертори з вбудованим зарядним пристроєм від Luminous та Scheider Electric.

3. Подовження безперебійного електропостачання за рахунок альтенативної енергії.

Інвертори Scheider Electric, Luminous та FSP мають можливість додатково використовувати енергію, яка генерується фотоелектричними модулями за рахунок сонця. Сонячні панелі надають можливість значно знизити споживання електроенергії від загальної мережі, подовжити час автономної роботи без збільшення ємності акумуляторів, та навіть компенсувати інвестиції в систему безперебійного електроживлення за рахунок продажу надлишків згенерованої влітку енергії по "зеленому тарифу". Спочатку можна збудувати класичну систему на базі згаданих вище інверторів та акумуляторів Panasonic чи Vision, та згодом підключити до неї фотоелектричні модулі Panasonic чи LDK.

4. Ревізія та модернізація існуючої системи електроживлення.

Для недопущення непрємних сюрпризів, коли існуючий ДБЖ не взмозі забезпечити автономну роботу обладнання в наслідок поступового збільшення навантаження чи зменьшення ємності акумуляторної батареї, необхідно провести ретельну перевірку, випробування та необхідну модернізацію компонентів системи. Такі роботи повинні включати в себе ревізію силових модулів ДБЖ, перевірку наявної ємності АБ та тестування автономної роботи системи в режимі максимального навантаження. В разі необхідності виконується додавання силових модулів ДБЖ, заміна чи збільшення акумуляторної батареї. Також можливе підключення фотоелектричних модулів для підвищення ефективності системи.

 

Своєчасна перевірка та модернізація системи безперебійного електроживлення дозволить зберегти роботоспроможність обладнання, забезпечити безперебійність важливих технологічних процесів та захистити бізнес діяльність установи під час підвищеної можливості відключень від ліній електропостачання.

Підібрати потужність ДБЖ та ємність АБ в залежності від необхідної автономії, проконсультувати з можливих варіантів модернізації та допомогти в організації ревізії та випробування системи електроживлення допоможуть кваліфіковані фахівці ERC. Відповідні запити просимо відсилати за адресою: ups@erc.ua

 

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів