Огляд бездзеркального фотоапарату Fujifilm X-Pro2: гідний спадкоємець

Головна Огляди Огляд бездзеркального фотоапарату Fujifilm X-Pro2: гідний спадкоємець
12.07.2016

Нова модель японського виробника – спадкоємець системної камери преміум-класу X-Pro1, одного з кращих рішень серед бездзеркальних камер

Нова модель японського виробника – спадкоємець системної камери преміум-класу X-Pro1, одного з кращих рішень серед бездзеркальних камер. За позиціонуванням – це рішення для тих хто обирає плівкові фотоапарати через зручність використання, але бажає використовувати цифрові технології з практично безмежними можливостями для творчості. Над X-Pro2 інженери Fujifilm потрудилися ще краще і оптимізували її практично за всіма параметрами.

Нововведення та особливості

Камера Fujifilm X-Pro2 стилізована під класичний плівковий фотоапарат і зовні майже не відрізняється від своєї попередниці. Серед нововведень - більш зручне розташування функціональних елементів. Майже всі вони зосереджені з правої сторони приладу, у той час як у попередньої моделі деякі клавіші були і на лівій панелі. Завдяки цьому управляти фотоапаратом тепер можна навіть однією рукою. Крім того, чотирьох-позиційна клавіша доповнено джойстиком для швидкого вибору зони фокусування, а два скроллера допоможуть швидко змінити необхідні параметри.

Також треба відмітити що диск вибору витримки у новій моделі поєднано з селектором значення світлочутливості (ISO), а диск експокорекції дозволяє регулювати налаштування в більш ширших межах від -3 до +3 EV. Треба відмітити ще і наявність двох слотів для карт пам'яті формату SD.

Як і в X-Pro1 у нової моделі є вдосконалений електронно-оптичний видошукач. Він побудований на базі OLED-матриці високої розподільної здатності та є одним з кращих в класі системних камер. За його допомогою фотографи зможуть комбінувати режими при різних сценаріях зйомки та економити заряд акумулятора.

Вологозахищений корпус камери виконано з магнієвого сплаву і міцного полікарбонату з прогумованими вставками. Фотоапаратом можна користуватися під час невеликих опадів і при низькій температурі.

Функціональність У Fujifilm X-Pro2 встановлена нова матриця з більш високою роздільною здатністю у 24,3 Мп. X-Trans CMOS III формату APS-C доповнює процесор X-Processor Pro, який повністю розкриває потенціал матриці і дозволяє обробляти дані на більш високій швидкості ніж у попередніх розробках компанії.

Поліпшена система фокусування показує гарний результат, та доповнена різними типами асистентів: «Digital Split Image», що допомагає працювати з відкритою діафрагмою та у режимі макрозйомки, і «Focus Peaking» для виділення кольором різких зон фокусування. Зона фазової автофокусування розширена до 77 точок, що забезпечує швидшу роботу при зйомці рухомих об'єктів.

 

 

Також треба відмітити додаткову можливість стиснення файлів RAW і збільшений буфер пам'яті забезпечить швидке відображення відзнятого матеріалу в реальному часі. Камера обладнана шторно-щілинним затвором, розрахованим на 150 тис. знімків, з максимальною швидкістю в 1/8000 с. і швидкістю синхронізації із спалахом в 1/250 с.

Спеціально для X-Pro2, Fujifilm розробили режим імітації плівки ACROS. Він дозволяє робити монохромні знімки надвисокої якості з більш плавними переходами, глибоким чорним і різноманітними текстурами. Для схожості з «плівковими фотографіями» також можна використовувати режим зернистості.

Враження Fujifilm X-Pro2 гідний спадкоємець однієї з кращих системних камер. Модель складе конкуренцію не тільки більшості бездзеркальних, але й функціональним дзеркальним фотоапаратам.

ХАРАКТЕРИСТИКИ:

  • Модель Fujifilm X-Pro2 (16488644)
  • Тип бездзеркальний фотоапарат
  • Розміри 14,05 x 11,3 x 7,8 см (без об'єктива)
  • Вага 495 г
  • Сенсор X-Trans CMOS III, APS-C (23,6x15,6 мм), 24,3 Мп
  • Максимальна роздільна здатність зображення 6000 x 4000 пікселів
  • Роздільна здатність відео 1920 x 1080, 60p
  • Байонет Fujifilm X
  • Формат зображення RAW, JPEG
  • Формат відео H. 264/MPEG-4
  • Дисплей TFT, 3" (1 620 000 пікселів)
  • Електронно-оптичний видошукач, OLED
  • Стабілізатора немає, вбудований об'єктив
  • Карти пам'яті SD, SDHC, SDXC, два слота
  • Інтерфейси: високошвидкісний USB/AV, HDMI, 2,5 мм для мікрофону
  • Живлення Li-Ion 1200 мАг

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів