Огляд смартфона Moto X Style: справжній розумник

Головна Огляди Огляд смартфона Moto X Style: справжній розумник
22.07.2016

В Україні бренд дебютував з лінійкою Moto X, з якої Moto X Style є одним із найцікавіших смартфонів з нині присутніх на ринку

Офіційна поява смартфонів Moto на нашому ринку була довгоочікуваною подією як серед давніх прихильників бренду, так і серед всіх тих, хто цікавився еволюцією компанії в період її відсутності у нас. В Україні бренд дебютував з лінійкою Moto X, з якої Moto X Style є одним із найцікавіших смартфонів з нині присутніх на ринку.

Чи варто купувати?

Однозначно, варто. Смартфон можна рекомендувати всім тим, кому набрид типовий та одноманітний дизайн і хочеться чогось оригінального та самобутнього. Рекомендувати Moto X Style можна і тим, хто шукає смартфон з відмінною продуктивністю, потужною камерою, швидкою роботою і чудовою оптимізацією, а також всім поціновувачам чистого Android. На додачу, Moto X Style радуватиме дійсно робочими та корисними жестами.

Бути в антитренді

Що зараз визначає успіх нового смартфона на ринку? Однозначно, більша половина приходиться на вдало реалізований дизайн, решта – на продуктивність, камеру, дисплей та оптимізацію. Тому серед виробників мобільних девайсів поширилась вже загальноприйнята формула успішного дизайну, яка рівняється як: скло + метал. Тому інколи найбюджетніші смартфони виглядають як топові моделі, навіть якщо замість метала – хромований пластик, а замість Gorilla Glass – простеньке скло. Дизайнери Moto пішли ж своїм шляхом і тому в лінійці смартфонів Moto X не зустрінеш тоненьких металевих девайсів. Смартфони Moto X Style значно товщі від своїх «побратимів» і «одягнуті» в що завгодно, тільки не в метал. Таке рішення прийшлось публіці до смаку, тому що одноманітні смартфони вже явно приїлись.

Лінійка смартфонів Moto X витримана в єдиному дизайні, але найбільш в ній виділяється Moto X Style. Смартфон обрамляє тонка алюмінієва рамка, яка красиво поєднує дві різні фактури. Таке виконання виглядає дуже нестандартно.

Передня панель девайсу покрита захисним склом Gorilla Glass 3 і має хороше олеофобне покриттям. Тут встановлені два стереодинаміки, які, до речі, звучать просто фантастично, чотири датчики і фронтальна камера зі спалахом.

Всі клавіші управління та роз’єми знаходяться на своїх місцях – кнопки блокування та регулювання гучності зліва, а роз’єм USB – внизу. Зверху розміщені роз’єм для навушників та лоток для Sim-карти формату nanoSIM та карти пам’яті. На задній панелі знаходиться сенсор камери, який дещо заглиблений в корпус, що захищає його від пошкоджень та подряпин, а також подвійний спалах.

Всі роз’єми та клавіші розташовані логічно, тому незручностей у ході їх використання я не помітила. Якість збірки теж не викликає жодних питань – всі деталі ідеально підігнані, немає проміжків між елементами та потріскування при стисканні. В цілому, смартфон добротний, якісний та красивий.

Дисплей, якому є що показати

Якщо у попередніх смартфонах Moto X використовувалась матриця AMOLED, то в нових гаджетах – IPS. При розмірі 5,7 дюймів роздільна здатність екрана становить 2560 х 1440 пікселів на дюйм, зображення виглядає дуже живим, яскравим, насиченим та контрастним, а дивитись на екран можна під будь-яким кутом. Для більш динамічнішого відображення в налаштуваннях можна увімкнути режим «Яскравий».

Яскравість максимально висока і навіть на літньому сонці користуватися гаджетом зручно.  Ще з особливого – скло 2,5D, яке створює приємний візуальний та тактильний ефект.  

Камера

Камера Moto X Style отримала 21-МП сенсор з автофокусом, а сенсор фронтальної – 5 МП. Основна камера знімає відео в форматі 4К і Slo-mo 720p і підтримує систему управління жестами. Камера приємно вразила якістю зйомки, порівняно з попередніми моделями цієї ж серії.

Для мобільних камер, як правило, є три випробування – це зйомка в похмуру погоду, в сутінках і вночі. Moto X Style вдалось не лише зробити знімок чіткий та не розмитий, але й уникнути надмірних шумів та зернистості. Що стосується фронтальної камери – то її ресурсів вистачає для хороших селфі.

Вся справа в фішках

Фірмові жести Moto – це візитка карточка бренду, оскільки реалізовані вони дуже круто і продумано. На лицьовій панелі смартфона розташовані чотири датчики, які відповідають за жести. З основних – це відображення годинника, пропущених дзвінків, смс та інших сповіщень. Смартфон відображає всю нову інформацію на неактивному екрані. В режимі неактивного дисплея можна переглянути і більш детально нове сповіщення - для цього потрібно натиснути на нього.

Оберт смартфона в руці швидко запускає камеру, а подвійний рублячий жест – ліхтарик. Всі жести можна налаштувати, залишивши тільки потрібні та дезактивувавши зайві.

Окрім цього, жестами можна управляти і в ході зйомки, міняючи фокус, зум та інші параметри.  

Що всередині?

В основі Moto X Style – чіп Snapdragon 808 (MSM8992 ) та графічний прискорювач Adreno 418. ОЗУ становить 3 ГБ, а об’єм вбудованої пам’яті має три конфігурації 16/32/64 та збільшується шляхом встановлення карти microSD до 128 ГБ.  Процесор Snapdragon 808 не самий топовий, але потужний, так що всі сучасні ігри та програми, включаючи і самі «тяжкі» працюватимуть без проблем. Смартфон не гальмує та не зависає під час роботи, відгукуючись на команди миттєво. Що стосується нагрівання – то температура процесора збільшується у складних програмах, але це підвищення незначне. В наступному чіпі - Snapdragon 810, нагрівання в рази більше. Тому конфігурація Moto X Style є вдалою як з точки зору продуктивності, так і енергоспоживання.

 

Нові Moto X Style працюють під керівництвом Android 5.1.1, але одразу після першого ввімкнення пропонують оновлення до Android 6.0. Операційна система в смартфонів представлена в своєму первозданному вигляді, а єдині модифікації і додатки полягають в жестах Moto. «Голий» Android напряму позначається на продуктивності процесора, так як не переобтяжений фірмовою оболонкою та утилітами.

З бездротових комунікацій смартфон підтримує всі сучасні стандарти - Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac, Bluetooth 4.1 LE, NFC, а також GPS і GLONASS.

Час роботи

Moto X Style отримав хороший ємний акумулятор об’ємом 3000 мАг, тому немаленька товщина корпусу цілком себе виправдовує. Але інакшого варіанту з меншою батареєю і бути не могло, тому що всі фірмові фішки Moto, матриця IPS та процесор добряче витрачають енергію. В цілому, фантастичних показників автономності від Moto X Style очікувати не варто, але розраховувати на день роботи в інтенсивному режимі можна.

Збільшити час автономної роботи можна, відмовившись від фірмових жестів, тому що при матриці IPS вони відрізняються неабиякою «прожерливістю».

Смартфон підтримує швидку зарядку, але виключно з оригінальними зарядними пристроями.

 

Комплектація

Якщо більшість смартфонів поставляється у простенькій картонній коробці з мінімальною кількістю аксесуарів, то Moto X Style – в красивій упаковці і з багатою комплектацією.

Окрім зарядного пристрою, тут ще є булавка для відкриття лотка SIM та пластиковий бампер.

 

СПЕЦИФІКАЦІЇ

  • Модель Moto X Style
  • Стандарт GSM 850 / 900 / 1800 / 1900, 3G (UMTS), 4G
  • Розміри 15,4х7,6х1,1 см
  • Вага  179 г
  • Процесор Qualcomm Snapdragon 808 (MSM8992), шестиядерний, 1,8 ГГц
  • GPU Adreno 418
  • Дисплей 5,7 ", IPS
  • Роздільна здатність 1440х2560 пікселів
  • ОЗУ 3 ГБ
  • Пам'ять 16/32/64 ГБ,  microSD до 128 ГБ
  • Живлення літій-полімерний ємністю 3000 мАг
  • Камера основна 21 МП, фронтальна 5 МП, подвійний спалах
  • Комунікації Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1 LE, NFC, GPS, GLONASS
  • Роз’єми microUSB, вихід на 3,5 мм
  • ОС Android  5.1.1

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів