Огляд настільного комп’ютера Dell Vostro 3650: оптимальний ПК для роботи

Головна Огляди Огляд настільного комп’ютера Dell Vostro 3650: оптимальний ПК для роботи
11.08.2016

Коли справа йд­­е про офісні комп’ютери, зазвичай виникає безліч питань. Тому що, як відомо, у кожного спеціаліста, задачі у більшості випадків різняться і як наслідок потребують різних за потужністю робочих машин. Та все ж невеликі розміри і висока продуктивність виходять для повсякденної офісної роботи на передній план. А забезпечити її комфорт допоможе Dell Vostro 3650, комп’ютер у невеличкому корпусі формату Mini-Tower. 

Коли справа йд­­е про офісні комп’ютери, зазвичай виникає безліч питань. Тому що, як відомо, у кожного спеціаліста, задачі у більшості випадків різняться і як наслідок потребують різних за потужністю робочих машин. Та все ж невеликі розміри і висока продуктивність виходять для повсякденної офісної роботи на передній план. А забезпечити її комфорт допоможе Dell Vostro 3650, комп’ютер у невеличкому корпусі формату Mini-Tower. 

 

Для кого?

Dell Vostro 3650 має різноманітні модифікації з різною потужністю і усі вони створені спеціально для роботи. Відрізняються вони, в першу чергу, оснащенням. Проте конфігурацію, яку ми розглянемо в огляді, можна назвати одним з найцікавіших і збалансованих варіантів для роботи зі стандартним набором офісних програм в робочих або ж домашніх умовах.

 

Прикраса стола

Існує стереотип, якщо персональний комп’ютер робочий, то й очікувати хоча б натяку на приємний зовнішній вигляд пристрою не варто. Можливо так і було раніше, та з моменту появи нового Vostro 3650 стає зрозуміло, що ті часи вже пройшли.

Металевий корпус з порошковим фарбуванням привертає увагу своїми невеликими розмірами. Висота конструкції складає 35 см, ширина – 15,4 см, а довжина 27,84 см. Іншими словами навіть встановивши модель на робочу поверхню свого стола, користувач не відчує дискомфорту у порівнянні з більш габаритними рішеннями.

І у будь-якому випадку найцікавішою частиною зовнішності відразу стає лицьова панель. До її проектування інженери компанії підійшли досить креативно. Зверху є логотип лінійки Vostro, а прямо під ним знаходиться оптичний привід у вертикальному положенні для зчитування компакт-дисків. Правіше в стовпчик розміщені кнопка увімкнення, карт-рідер, універсальний аудіороз’єм і два USB 3.0, під якими є сіра вставка з логотипом виробника.

Та найцікавішим і в той же час функціональними елементами декору все ж залишаються трикутні вирізи подвійної черво-чорної решітки разом з випуклими і втиснутими трикутниками. Останні мають як і матову поверхню в тон корпусу, так і глянцеву. В комплексі таке дизайнерське рішення радує погляд і з пристроєм просто приємно працювати.

На лівій бічній грані також є решітка для вентиляції. Тому, завдяки достатній кількості отворів для виходу гарячого повітря, комп’ютер зможе завжди знаходитися у необхідних температурних рамках незалежно від навантажень.

На задній частині корпусу розміщені усі інтерфейси материнської плати.

Серед них три 3,5-мм аудіороз’єми, чотири USB 2.0, порт Ethernet, VGA та HDMI. Справа від інтерфейсів знаходиться решітка кулера.

У нижній частині корпусу розміщений блок живлення, там же можна побачити роз’єм для живлення комп’ютера, а нижче кнопку увімкнення блоку та зелений індикатор. Навпроти блоку живлення є роз’єм для кенсінгтонского замка.

Варто також відзначити, що система має ще додаткові слоти розширення, завдяки яким піднімається продуктивність комп’ютера відповідно до потреб бізнес-процесів, якщо є така необхідність.

 

Робочий процес

Від робочого комп’ютера завжди хочеться отримувати надійність та продуктивність відповідну до робочих програм. В даній модифікації комп’ютер отримав двоядерний процесор Intel Core i3-6100 з сімейства Intel Skylake, який здатен працювати з тактовою частотою 3,7 ГГц на чотири потоки, та під час простою системи швидкість може спускатися до 800 МГц.

Модель процесору здатна працювати з двома типами оперативної пам’яті: DDR4 і DDR3L. Проте з урахуванням комплектної материнської плати варто зважати тільки на DDR3L.

Крім доволі потужних характеристик для виконання офісної роботи процесор обладнаний потужним графічним ядром Intel HD Graphics 530. Воно працює у частотах в діапазоні від 350 МГц до 1050 МГц. Ця графічна складова чудово буде виконувати звичайні офісні задачі, а також без проблем зможе відтворювати FullHD відео та навіть 4К.

Крім Intel Core i3-6100 Dell Vostro 3650 може комплектуватися менш потужним двоядерним процесором Pentium G4400, або більш потужним процесором шостого покоління Intel Core i5-6400.

В тому числі, якщо комп’ютером будуть користуватися діти, вони зможуть крім навчання й пограти в популярні мережеві ігри на середніх налаштуваннях. Та для повноцінного геймплею у будь-якому випадку потрібно додатково встановити дискретну відеокарту.

Під час роботи комп’ютер показав себе найкращим чином у роботі з офісними програмами, також він здатен непогано працювати з графічними редакторами та все ж розраховувати на масштабні проекти не варто.  

 

Можливості апгрейду

Навіть з урахуванням продуктивності ПК, з часом наявних потужностей може стати недостатньо. Та на щастя розробник передбачив такий варіант розвитку подій з точки зору конструкції корпусу.

В системному блоці на задній панелі є чотири знімні планки для виведення інтерфейсів додаткових елементів системи таких як звукова карта, тв-тюнер або ж відеокарта та інших. До речі, для підключення таких елементів передбачені два роз’єми PCIe x1 і один PCIe x16.

Наявну ж оперативну пам’ять можна розширити замінивши на новіші планки з більшим об’ємом до 32 ГБ. Також розширюється і пам’ять для зберігання даних. Для цього в корпусі передбачений контейнер для двох жорстких дисків на 3,5 дюймів, а також ще один контейнер у нижній частині корпусу для двох 2,5-дюймових накопичувачів.

Саме тому, якщо користувачу з часом стане не вистачати потужності, це легко виправити за допомогою апгрейду системи.  

 

Зручна периферія

Крім системного блоку і кабелю живлення, разом з комп’ютером надходить фірмова провідна клавіатура і провідна оптична миша.

Кожен аксесуар зроблений з чорного пластику з матовим покриттям. На клавіатурі є стандартний набір клавіш а також додаткові команди, котрі вмикаються за допомогою функціональної клавіші Fn.

Мишка має дві основні кнопки і двопозиційне колесо з функцією кнопки.

Завдяки такому підходу зі сторони виробника, користувач зможе після підключення Dell Vostro 3650 до монітора повноцінно користуватися комп’ютером.

 

Враження

Зважаючи на збірку і зручні розміри корпусу Dell Vostro 3650 стає важко знайти вже готове аналогічне рішення, яке б настільки чудово підійшло б для роботи в офісі і виконання стандартних бізнес-процесів. А можливість покращення продуктивності – це ще один серйозний додатковий плюс системного блоку, так як з часом доведеться лише закупити і встановити необхідні елементи замість покупки абсолютно нових робочих систем.

 

ОСОБЛИВОСТІ

• Зручний корпус Mini-Tower •

• Комплектні клавіатура і миша •

• Потужні характеристики для цільового використання •

• Можливість апгрейду більш потужними компонентами •

ХАРАКТЕРИСТИКИ:
  • Модель Dell Vostro 3650 (MT1703_222_ubu)
  • Розміри 35 x 15,4 x 27,84 см
  • Процесор Intel Core Intel Core i3-6100, 3,7 ГГц 2 ядра/4 потоки
  • Графічна карта: інтегрована, Intel HD Graphics 530
  • ОЗУ 4 ГБ DDR3L, 1600 МГц
  • Пам’ять HDD 500 ГБ
  • Порти 2 х USB 3.0, 4 x USB 2.0, 1 х HDMI, 1 x VGA, 1х Mic In, 3 x Audio.
  • Додатково роз’єм для кенсінгтонського замка

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів