Огляд звукової панелі Philips HTL7140b/12: звук, що не залишає байдужим

Головна Огляди Огляд звукової панелі Philips HTL7140b/12: звук, що не залишає байдужим
05.09.2016

Саме для любителів якісної акустики була створена звукова панель Philips HTL7140b/12.

 На сучасних телевізорах крім чудових сучасних матриць, зазвичай встановлені доволі непогані динаміки, які можуть задовольнити користувачів під час перегляду звичайної телевізійної сітки. Проте якщо ви обожнюєте вмикати музичні канали, переглядати новинки кіно або анімацію з елементами екшену, то стандартний звук точно не для вас. Саме для любителів якісної акустики була створена звукова панель Philips HTL7140b/12.

 

Комплектація

Акустична система надходить в довгій великій коробці, типовій для такого класу пристроїв. Крім сабвуфера і головної колонки в комплекті є пульт ДК, два мережевих кабелі для підключення сабвуфера і основної колонки до живлення, кронштейн для настінного кріплення, а також паперова документація с диском. 

 

Зовнішній вигляд

Основна частина системи представлена досить довгою колонкою з наступними розмірами : 106 см у ширину, 3,8 см в висоту з глибиною 5,45 см і вагою 1,5 кг.  Фронтальна панель і бічні грані вкриті чорною решіткою під якою сховалося вісім динаміків.

На відміну від переважної більшості саундбарів, які є 2.1-канальними, ця акустика має звук 5.1, за рахунок якого створюється ефект об’ємного звуку. Для центрального каналу використовуються два динаміка, також два відходять на фронтальний і два динаміка працюють для створення об’ємного звуку в той час як високочастотні динаміки знаходяться на кутах пристрою під кутом 45 градусів і направляють високі частоти в бічному напрямку, розширюючи звуковий діапазон.

Верхня панель вкрита стильною металевою пластиною зі скошеною фронтальною гранню. Також зверху є прозора панель з сенсорними кнопками для керування пристроєм, серед них кнопка увімкнення, кнопка SOURCE для вибору джерела звуку, регулювання гучності і NFC для миттєвого під’єднання мобільного пристрою до акустичної системи. Дисплей знаходиться по центру під металевою решіткою.

Ззаду знаходяться усі наявні інтерфейси: два HDMI, серед яких один є входом для зовнішнього пристрою, такого як мультимедійний плеєр, або DVD чи Blu-ray. Інший HDMI ARC потрібен для підключення до телевізора.   

 

 

 

З іншої сторони вмонтовані оптичний і 3,5-міліметровий аудіороз’єми. Поруч з ними є роз’єм для підключення блоку живлення.

Ззаду ж знаходиться вихід USB, проте від нього не варто очікувати можливості програвання музики з зовнішнього накопичувача. Тому що він тут є лише для оновлення версії прошивки. Також ззаду є два круглих кріплення за допомогою яких колонка встановлюється на комплектний кронштейн.

    

На нижній частині саунбара є дві гумові ніжки, щоб уберегти як і пристрій, так і поверхню на якій він буде стояти. Також тут є вентиляційні отвори такі ж як і на задній панелі. 

 

Сабвуфер, на відміну від основного пристрою, вкритий пластиком з матовим покриттям. Його стінки зроблені з МДФ. На лицьовій грані є логотип виробника і глянцевий отвір фазоінвертора. Металева решітка великого динаміка виведена на ліву сторону, в той час як на верхній і на другій бічній панелі відсутні будь які графічні елементи.

 

На задній панелі є металева пластина зі специфікаціями і вирізи для вентиляції сабвуфера. У нижньому лівому куті є роз’єм для підключення живлення. Кнопка лише одна – CONNECT. Після її увімкнення загоряється синій індикатор і сабвуфер підключається до основи системи посередництвом Bluetooth.  

 

Також його точно не вийде назвати маленьким: його ширина складає 19,5 см, висота – 30,4 см, а глибина – 40 см. Чималенька й вага – 6,7 кг.

 

Пульт керування має класичну форму і типові елементи керування для свого класу. Що примітно, так це наявність окремих кнопок для кожного виходу. Працює пульт від двох батарейок формату ААА. Є тут і класичні кнопки з регулюванням гучності, басів, високих частот, вибору режиму відтворення тощо.

 

 

Приголомшлива якість звучання

Як уже згадувалось Philips HTL7140b/12 за типом відноситься до систем 5.1, на відміну від переважної більшості аналогів, звідси й можна відчути реальну відмінність у звучанні зі схожими за типом пристроями від інших виробників. Загальну потужність системи має показник в 320 Вт, з яких 100 Вт відходить на головний модуль, а інші 220 Вт на сабвуфер.

Завдяки можливостям пристрою, на ньому можна з насолодою прослуховувати музику абсолютно різних напрямків і жанрів. Особливо варто виділити звучання року, джазу, електронної музики і класики. Крім насиченого заповнення звучанням досить просторого офісу можна і згадати просто величезний запас гучності, якого точно вистачить навіть для величезних віталень. І хоч супроводження вечірок не входить в цільові задачі пристрою, проте організувати домашню вечірку однозначно вийде, так як потужності акустичної системи значно більше ніж навіть для цього потрібно.  

Під час прослуховування можна оцінити технологію Ambisound, що забезпечує справжнє багатоканальне звучання і широку звукову панораму. Проте якщо слухати акустику на відстані від джерела звуку більше ніж 2 метра, то ефект трохи нівелюється, та назвати зміни суттєвими у будь-якому випадку не можна. 

Також модель HTL7140B оснащена двома спеціальними випромінювачами з окремими підсилювачами, тому в зв’язку з цим відтворення мови стає більш чітким.

Звичайно ж, сабвуфер з коробки налаштований працювати з головним модулем на одній частоті.

Перевагою пристрою є й можливість підключення до системи практично будь-яких пристроїв с Bluetooth - смартфонів, планшетів, комп’ютерів, телевізорів та програвачів.  

 

Враження

Звукова панель Philips HTL7140b/12 – це саме той випадок, коли надпотужний звук зміг розміститися в елегантному корпусі. Та преміальна якість, як відомо, коштує відповідно, тому акустику точно не вийде назвати дешевою, проте з першого звуку стає зрозуміло, за що віддаєш гроші. 

 

 

ОСОБЛИВОСТІ:

• Бездротовий сабвуфер •

• Наявність NFC •

• 5.1-канальна система звуку •

 

СПЕЦИФІКАЦІЇ:

  • Модель Philips HTL7140b/12

  • Розміри основний модуль 106 x 3,8 x 5,45 см, сабвуфер 19,5 x 30,4 x 40 см

  • Вага основний модуль 1,5 кг, сабвуфер 6,7 кг

  • Вихідна потужність 320 Вт

  • Система 5.1

  • Живлення від розетки

  • Інтерфейси USB 2.0, HDMI-in, HDMI-out1.4 (ARC), аудіороз’єм 3,5 мм, оптичний вхід

  • Додатково пульт ДУ

 

 

 

 

 

 

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів