XYZ printing Картридж з ниткою 1.75мм/0.6кг PLA, білий (фарбується)

код товару: RFPLFXEU00C
Попереднє
Наступне
Технічні характеристики XYZ printing Картридж з ниткою 1.75мм/0.6кг PLA, білий (фарбується):
Основні параметри
Повний список параметрів
Тип Картридж з ниткою
Діаметр нитки 1.75 мм
Колір Білий
Матеріал PLA
Основне
Тип Картридж з ниткою
Діаметр нитки 1.75 мм
Колір Білий
Матеріал PLA
Кількість 1 шт
Сумісність da Vinci Color /3FC1XXEU01B
Color mini
Додатково фарбується
Параметри упаковки
Ширина 170 мм
Висота 60 мм
Довжина 170 мм
Вага 0.95 кг
Об'єм 0.0017 м3
Тип: Картридж з ниткою; Колір: Білий; Матеріал: PLA ;
немає в наявності
«Харчовий раціон» 3D-принтерів XYZ printing

Які пластики з-поміж усього розмаїття рекомендує світовий лідер 3D-друку – компанія XYZprinting?

У світі класичного 2D-друку з витратними матеріалами все просто. Для струменевого друку використовують картриджі або чорнильниці, а для лазерного — тонер-картриджі, блоки фотоциліндра та ємності для відпрацьованого тонера. У світі 3D-друку ситуація складніша. По-перше, є різні технології 3D-друку, що ґрунтуються на різних фізичних принципах. Таких технологій уже налічується понад десять. А, по-друге, самих матеріалів для 3D-друку — велика кількість.

Найбільш популярні технології: 3D-друк за допомогою плавлення пластикової нитки — технологія FFF і 3D-друк шляхом закріплення фотополімеру за допомогою лазера — технологія SLA. Найбільш поширеною й доступною за ціною техніки й матеріалів для 3D-друку є саме FFF.

Технологія FFF

Технологія FFF досить проста. Пластикова нитка діаметром приблизно 2 мм із котушки подається до головки, що друкує (екструдер). У цій головці нитка розігрівається до температури плавлення і вже в рідкому стані наноситься шар за шаром на платформу побудови. У процесі пластик майже миттєво холоне й закріплюється як готовий виріб. У деяких моделях 3D-принтерів XYZprinting (наприклад, у популярних da Vinci 1.0 Pro і da Vinci 1.0 Pro 3 in 1) пластикова нитка подається не просто з котушки, а вже з картриджа. А картридж – це та сама котушка, але замкнена в пластиковому корпусі. Таке виконання краще захищає пластик від прямих сонячних променів, а також від зайвої вологи в повітрі довкола.

Безпечний PLA-пластик

Найбільш популярним пластиком, який використовується в технології FFF, є полілактид (PLA, українською – ПЛА). Цей пластик виготовляється на основі цукрової тростини або кукурудзи. Пластик є безпечним для здоров’я людини та розкладається у звичайному середовищі. Тому саме цей пластик рекомендовано для роботи дітям в учбових закладах. Завдяки безпечності полілактид є одним із двох найпопулярніших пластиків для 3D-друку.

Антибактеріальний PLA-пластик

Компанія XYZprinting доклала зусиль, аби ще більше підвищити безпечність пластику PLA, і наприкінці минулого року випустила на ринок його спеціальну антибактеріальну версію (Antibacterial PLA). Цей вид пластику рекомендовано для 3D-друку виробів, які будуть контактувати з різними частинами тіла людини або їжею (наприклад, кухонне приладдя).

Жорсткий пластик Tough PLA

Для деяких користувачів пластик PLA в початковому вигляді здався м’якуватим для виробів, що зазнають значного фізичного навантаження. І для таких користувачів компанія XYZprinting запропонувала більш жорсткий варіант – Tough PLA (жорсткий ПЛА). Жорсткий ПЛА-пластик має більший опір до навантаження, ніж звичайний PLA. Одним із цікавих варіантів застосування такого пластику може бути шарнірне з’єднання. Засувка з пластику в такому з’єднанні успішно демонструє достатньо пружну деформацію.

PVA-пластик розчиняється у звичайній воді

Дуже корисним для низки завдань є пластик PVA. Цей пластик за властивостями схожий на добре відомий зі шкільних часів клей ПВА. Пластик розчиняється у звичайній воді! Але, незважаючи на таку розчинність, цей пластик застосовується для 3D-друку складних за геометрією виробів. Тільки в даному варіан­ті застосування PVA використовується для виготовлення несучих конструкцій, які після закінчення 3D-друку всього виробу будуть видалятися. Основна частина виробу в такому випадку має друкуватися з іншого не водорозчинного пластику. Таку можливість одночасної роботи з двома видами пластику передбачає модель 3D-принтера XYZprinting da Vinci 2.0 A Duo.

ABS-пластик на основі нафти

Другим за популярністю пластиком для 3D-друку є акрилонітрилбутадієнстирол (ABS). Цей пластик вироблено на основі нафти, і тому його надто безпечним не назвеш, оскільки під час 3D-друку виникає неприємний запах. Такий пластик небажаний варіант для роботи в шкільних закладах. Однак у цього пластику вища температура плавлення. Він значно жорсткіше й міцніше, ніж PLA, а також довговічніше, що дає змогу створювати з нього зовнішні компоненти та деталі моделей. Крім того, різноманітні деталі можна прикрашати, збирати і з’єднувати за допомогою звичайних інструментів для моделювання, задля створення більшого об’єкта в підсумку.

PETG-пластик непроникний для ультрафіолету

З-поміж менш популярних пластиків, також запропонованих XYZprinting, але цікавих для застосування можна відзначити пластик PETG (це сополімер для поліетиленгліколь терефталата). Цей пластик непроникний для ультрафіолету. Ним друкують на професійному рівні й навіть піддають стерилізації. Готові вироби з PETG можна шліфувати піском, свердлити, пиляти, згинати та різати, не переймаючись тим, що можна зруйнувати виріб або спричинити розшарування матеріалу. Нитки PETG витримують обробку різно­манітними інструментами, тому вони знаходять найширше застосування. Особливо цікаво те, що цей пластик навіть трохи фосфоресціює. Тому вироби з нього мають вражаючий вигляд.

Metallic PLA дає змогу створювати металеві вироби

Наприкінці минулого року XYZprinting випустила Metallic PLA. Цей пластик виготовлено із суміші пластику (поліакрилова кислота) і мідяного порошку та дає змогу створювати металеві вироби навіть вдома на звичайному побутовому 3D-принтері. Цей матеріал оптимальний для створення предметів, які зовнішньо та на дотик схожі на металеві: статуї, копії предметів мистецтва, прикраси тощо. Такі вироби можуть зацікавити поціновувачів речей під давнину, їхня схожість із реальним металом потішить таких експериментаторів. Проста фінальна обробка надає металевим виробам глянцевого блиску, який вони не втратять із плином часу. Для цього знадобляться прості інструменти: наждачний папір, стальна вата й металевий поліроль.

Пластик 3D Color-inkjet PLA поглинає кольорові чорнила

Унікальною розробкою XYZprinting є спеціальний пластик, який вміє поглинати кольорові чорнила – 3D Color-inkjet PLA. Він активно застосовується в повнокольорових 3D-принтерах, наприклад, у моделях da Vinci Color і da Vinci Color 3-in-1. Фактично цей пластик – справжній прорив у світі 3D-друку, який дав змогу компанії XYZprinting першою запропонувати модель повнокольорового 3D-принтера вартістю до $5 000. Цей «проривний» пластик цікавий ще й тим, що вміє утримувати поглинуті чорнила навіть під сильним напором води.

TPE-пластик: гнучкість та пружність

Виняткова гнучкість та гумоподібні якості вирізняють пластик TPE (термоеласто­пласт) з-поміж інших. Використовуючи цей пластик, користувачі отримають чудову можливість виготовити деталі, яким необхідна гнучкість та пружність. Наприклад, найкраще вдаються з цього пластику корки, пружини, телефонні чохли, іграшки й навіть в’єтнамки. На базі поліакрилової кислоти (ПАК) та вуглеводного волокна виготовляють спеціальну нитку Carbon PLA. Таке поєднання матеріалів дає змогу створювати ударостійкі 3D-моделі, які мають незвичайну блискучу поверхню з матово-чорним відливом. Вуглеводне волокно робить вироби легшими і міцнішими, вони менше схильні до деформацій та витриваліші до ударних навантажень. Ця нитка підходить для друку деталей до радіокерованих автомобілів, а також пропелерів, каркасів тощо.

Характеристики картриджей

(натисни зображення)

Справжнісіньке 3D-ДИВО

XYZprinting. Три виміри творчості

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів