Попереднє
Наступне
Технічні характеристики Epson EF-100B:
Основні параметри
Повний список параметрів
Клас пристрою для домашнього кінотеатру
Проєкційне співвідноошення стандартні (1.3 - 2) /1,40
Тип матриці 3LCD
Реальна роздільна здатність 1280 x 800 пікс WXGA
Формати зображення 16:10
4:3
16:9
Споживана потужність 172 Вт
Підтримка 3D активная
Тип лампи Laser
Ресурс лампи 12000 год
Яскравість екрану 2000 лм 1000 ANSI lm
Масштабування і фокусування ручне /f=13,53 мм
Діагональ зображення 0.56 - 3.81 м
Вбудований динамік 5 Вт
Габарити ( ВxШxГ ) 92 x 230 x 210 мм
Вага 2.7 кг
Основні
Клас пристрою для домашнього кінотеатру
Проєкційне співвідноошення стандартні (1.3 - 2) /1,40
Тип матриці 3LCD
Реальна роздільна здатність 1280 x 800 пікс WXGA
Формати зображення 16:10
4:3
16:9
Споживана потужність 172 Вт
Підтримка 3D активная
Джерело світла
Тип лампи Laser
Ресурс лампи 12000 год
Ресурс лампи в економічному режимі 32000 год
Зображення
Яскравість екрану 2000 лм 1000 ANSI lm
Контрастність 2500000 :1
Частота рядкової розгортки 15 - 92 кГц
Частота кадрової розгортки 50 - 85 Гц
Передача кольору 16.7 млн. кольорів
Масштабування і фокусування ручне /f=13,53 мм
Проеціювання
Діагональ зображення 0.56 - 3.81 м
Корекція трапеції V= ±45° H= ±40°
Режими проекції
Режими проекції Фронтальна проекція
Зворотна проекція
Вертикальна
Інтерфейси
Роз'єми HDMI
USB type-B
stereo mini-jack
USB type-A
Bluetooth
Додатково
Рівень шуму 29 дБ эко режим 26 дБ
Вбудований динамік 5 Вт
Фізичні
Колір чорний
Габарити ( ВxШxГ ) 92 x 230 x 210 мм
Вага 2.7 кг
Комплектація проєктор
пульт ДК з батарейками
кабель живлення
керівництво по швидкому запуску
посібник користувача
Android HDMI stick
Гарантія
Гарантія 60 місяців
Параметри упаковки
Ширина 310 мм
Висота 220 мм
Довжина 300 мм
Вага 4.40 кг
Об'єм 0.0205 м3
Epson EF-100B припаде до душі поціновувачам лаконічного дизайну: чіткі лінії, закруглені кути, мінімалістичні кнопки, а покриття корпусу на дотик нагадує шкіру. Незважаючи на компактні розміри, максимальний розмір екрану може досягати 150 дюймів (381 см). Затемнювати приміщення не потрібно - завдяки лазерному джерелу світла зображення виходить яскравим і насиченим навіть при денному освітленні. Функція автокорекції зображення забезпечує відтворення контенту без спотворень.
немає в наявності
Як облаштувати геймерську зону з проєктором Epson

Багато блогерів облаштовують ігрові кімнати та геймерські куточки, від яких у підписників затамовує подих. Але чи насправді це до снаги та по кишені лише багатомільйонним інфлюенсерам? Чи, можливо, омріяна геймзона в себе вдома це все ж реально?

Сучасні геймери вже не хочуть просто пройти сюжет нових релізів, а прагнуть повністю зануритись у гру, відчувати себе частиною захопливого сюжету. Так, у консолей нового покоління доступні зображення 4K та HDR-ефект, які можна повною мірою відчути з використанням сучасних проєкторів Epson. До того ж проєктор дає змогу легко налаштовувати та змінювати поверхню проєціювання (від стіни до підлоги або стелі), розмір зображення та не об­межує його стандартними «рамками» телевізора. Поки українські геймери тільки опановують або ще чекають на найжаданішу консоль нового покоління PlayStation 5, саме час розібратись, як правильно облаштувати геймзону вдома.

Визначити функціонал кімнати, де буде геймзона

Навіть найбільш завзяті шанувальники ігор мають особливі завдання, обов’язки й цілу низку інших інтересів, які кімната має цілковито задовольняти. Одна справа, якщо приміщення слугуватиме винятково для ігор, зовсім інша — коли вам необхідно влаштувати ігрову зону в спальні або вітальні й попіклуватися про вдале розміщення меблів та устаткування.

Проаналізувати планування й освітлення

Другим важливим етапом перед початком втілення омріяного кутка справжнього геймера є аналіз розмірів, планування кімнати та кількості природного світла в інтер’єрі. Ці приготування допоможуть визначити, де краще встановити консоль і проєктор.

Пошук місця для розміщення проєктора не стане великим клопотом, адже для проєціювання зображення пристрій можна розмістити практично на будь-якій пласкій поверхні, а можна й прикріпити на стелю, якщо бажаєте, аби його місце було стаціонарним. Зважайте, що поверхня має бути дійсно рівною, а навколо проєктора залишалося достатньо місця для вентиляції. Для проє­ціювання ж згодиться будь-яка світла рівна поверхня. Переконайтеся, що проєктор розташований паралельно до неї, адже лише так зображення вийде насправді чітким та якісним. Також можна вибрати спеціальний проєкційний екран — моторизований настінний, переносний або фіксований на рамі. Такі екрани залежно від типу поверхні можуть підвищувати яскравість, контрастність та кути огляду зображення. Обов’язково впевніться, що на шляху від проєктора до зображення нічого не стоїть та не створює зайві тіні, які заважатимуть під час гри. Для цього довгофокусні проєктори краще кріпити до стелі на спеціальне кріплення на відстані 3-4 м, аби забезпечити зображення 100 дюймів, а ультракороткофокусні «побратими» можна розміщувати безпосередньо перед поверхнею із зображенням (100 дюймів із відстані 39 см).

Вибрати проєктор Epson під планування та потреби

Усі моделі проєкторів Epson побудовані на базі технології 3LCD. Доведено, що механізми формування зображення проєкційною технологією 3LCD безпечні для глядачів, адже синтезують зображення найбільш природним для людини способом. М’яке відбите проєкційне світло є оптимальним для зору людини. Чули поширене судження, що великий екран проєктора є шкідливим для очей? Насправді, усе зовсім навпаки. Таке зображення заповнює більший відсоток поля огляду та відрізняється меншою загальною яскравістю, тому його перегляд є більш комфортним і безпечним для очей, як порівняти з ТВ-панелями.

Проєктори для геймінгу Epson представлені в цінових сегментах від $900 до $4 000. До основних можливостей таких проєкторів варто віднести: роздільну здатність HD (Full HD), високу контрастність (не менше 15 тис.), вбудований динамік, широкі можливості комунікації (Wi-Fi, Bluetooth та Miracast), а деякі моделі мають вбудовані можливості Android TV. Вони достатньо яскраві для того, щоби розгорнути зображення завширшки два метри в приміщенні, захищеному від прямих сонячних променів. Старші моделі підтримують технології 4К та HDR для забезпечення максимальної якості зображення в динамічних сценах. Залежно від формату, габаритів та способу проєціювання можна виділити три основні групи проєкторів.

Компактні переносні проєктори з лазерним джерелом світла

Переносні моделі серії Epson EF-100 та Epson EF-11 завдяки лазерному джерелу світла, що забезпечує яскравість 2 000 та 1 000 ANSI lm відповідно, дають змогу насолоджуватися неймовірною графікою боїв та поєдинків в HD-якості на будь-якій поверхні, зокрема стелі. У квітні 2021 року цей сегмент доповнила нова модель Epson EF-12 із фірмовою акустичною системою Yamaha та вбудованими можливостями Android TV. Усі моделі в цьому сегменті оснащено короткофокус­ною оптикою з проєкційним відношенням 1,04:1 та можливістю формувати зображення з діагоналлю до 150 дюймів.

Класичні довгофокусні проєктори

У цьому сегменті найбільший вибір моделей. Від найбюджетнішого Full HD-проєктора Epson EH-TW750 із високою яскравістю 3 400 ANSI lm та підтриманням Miracast до висококонтрастної моделі з підтриманням 4K та HDR — Epson EH-TW7000. Старша модель також оснащена оптичною системою із зумом 1,6х та зсувом лінз, що значно розширює діапазон можливостей розміщення цього проєктора відносно екрана.

У цьому ж сегменті представлені універсальні моделі Epson EH-TW5700 та Epson EH-TW5820 з оптимальним набором технологій за помірною ціною. Це моделі FullHD із високою контрастністю до 60 000:1, підтриманням технології 3D та вбудованими можливостями Android TV, що дає доступ до популярних стримінгових та відео­сервісів (YouTube, Netflix тощо). Ці моделі можна розміщувати як на столі, так і кріпити на стелю.

Лазерні ультракороткофокусні проєктори або проєкційні ТВ

Це проєктори нового формату, який набирає популярності у споживачів в усьому світі. Велике яскраве зображення з діагоналлю до 130 дюймів, підтримання сучасних форматів 4К, HDR та 3D, вбудовані можливості Android TV, а також простота встановлення роблять проєктори Epson серії EH-LS500 привабливими для тих користувачів, які розглядають ТВ-панелі великих діагоналей, але за менші кошти.

Такі проєктори дають змогу сформувати зображення розміром 100 дюймів із відстані 40 см, завдяки чому можна розмістити проєктор просто перед стіною на тумбі, як звичайний телевізор, але користувачі матимуть омріяну діагональ за меншу вартість, ніж у більшості якісних ТВ-панелей. Висока яскравість 4 000 ANSI lm створює умови для комфортного перегляду зображення навіть у незатемненому приміщені. У поєднанні із сучасними ALR-екранами для УКФ-проєкторів зображення досягає небаченого рівня яскравості та контрасту у світлих приміщеннях, що особливо актуально для геймзони з яскравим контентом від PS5.

У квітні 2021 року до наявних двох моделей у чорному та білому корпусі було додано відповідно ще дві моделі — Epson EH-LS300B та Epson EH-LS300W. Ці моделі вирізняються оновленим конструктивом із закритою оптичною системою, нижчим рівнем яскравості до 3 600 ANSI lm, але покращеним вбудованим звуком компанії Yamaha.

Вибрати звукову систему

Третій етап для облаштування геймзони — це вибір звукової системи. Проєктори Epson для геймінгу переважно мають вбудований динамік, у деяких моделях це динаміки відомого бренда Yamaha. Однак, можна також використовувати навушники (якщо гра захопила посеред ночі, а мешканців квартири будити не хочеться), Bluetooth-колонку або навіть власну звукову систему для максимального занурення в ігровий процес.

Створити комфорт

Не менш важливим елементом геймзони є комфортні меблі. Звична дилема геймерів усіх часів — вибір зручного комп’ютерного столу та крісла — відходить у небуття. Для гри на консолі можна зручно розміститися на улюбленому та комфортному дивані або кріслі, сісти в будь-якому куточку кімнати.

Справжній затишок та атмосферу геймінгу допоможуть створити різноманітні геймерські дрібнички. Артбуки, колекційні фігурки та видання ігор чудово доповнять атмосферу геймзони.

Куточок для геймінгу готовий

Ось і все, особистий куточок для геймінгу готовий. Залишилося придбати всі його складові й чекати на нові релізи улюблених ігор. Важливо пам’ятати, що геймерська зона — це дещо більше, ніж просто місце для гри. У процесі облаштування ігрової зони необхідно брати до уваги її функціональну складову, відповідність навколишньому інтер’єру, правильність освітлення для комфортного виконання будь-яких інших завдань. Це місце, де можна насолодитись улюбленими іграми, а за потреби організувати домашній кінотеатр та розділити яскраві моменти разом із друзями, що й робить його універсальним місцем відпочинку.

А якщо маєте наміри використвувати проєктор для перегляду кіно та телебачення, тоді скористайтеся акцією від компанії Epson: до домашніх моделей проєкторів передплата Megogo у подарунок!

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів