PowerEgg – втiлення майбутнього

Головна Огляди PowerEgg – втiлення майбутнього
14.11.2017

Якщо ви думали, що індустрія дронів уже сформувалася, лідера ринку визначено і все залишатиметься незмінним і нудним, подумайте ще раз. Компанія PowerVision, що має штаб-квартиру в Пекіні й офіси по всьому світу, досягла успіху. Чисельність її товарів зростає, і їх призначено не лише для професійних користувачів, простих споживачів або підприємців конкретної галузі. Вироби наявні практично у кожній категорії, а деякі з категорій PowerVision започакував сам.

Здобути визнання у світі дронів, який наразі значно розширився, уже не так легко, як раніше. Перший DJI Phantom мав незначну конкуренцію і майже повністю сформував образ того, якими мають бути споживчі дрони. Його навіть показали в «Південному парку»! Згодом Phantom як якісний аматорський дрон зіткнувся з численними конкурентами, але більшість із них прагнула конкурувати перш за все з його можливостями, що постійно розширювалися й поліпшувалися. Тому дрон можна назвати чудовим, але це не робить його легендарним.

PowerVision замислилися й зрозуміли, що функції, звісно, важливі, але вирішальне значення має комбінація вдалих технологічних рішень, програмних засобів та дизайн. Інакше кажучи, ми любимо камеру 4K, але клієнти також хочуть мати щось, із чим вони можуть відчути емоційний зв’язок, а краще щось таке, що люди запам’ятають.

«Яйце»: великі сподівання

PowerEgg — це один з найцікавіших дронів, який ви коли-небудь бачили, справжній крок уперед. І справа не лише в назві, що добре запам’ятовується, бо дрон і справді дуже схожий на суперначинене яйце. Проте він має таку форму не лише задля новизни, а з дуже чіткою метою: зручно та максимально надійно захистити всі важливі компоненти: ротори й осі дрона, а також складані опорні шасі.

Воллі Чжен, засновник і головний виконавчий директор компанії PowerVision, почав розробляти дизайн PowerEgg, коли міркував над тим, що б йому хотілося прихопити з собою в поїздку у своєму звичайному рюкзаку. І йому здалося, що яйце з його природною формою навряд чи зачепило б усі інші речі (одяг, ноутбуки, фотокамери тощо). Чжен твердить, що споживчі камери стали жертвами поліпшення телефонних камер, тоді як дрон обіцяє недосяжну для телефона перспективу.

Щоб підготувати PowerEgg до польоту, треба спочатку розгорнути чотири осі з роторами вручну, а потім одним натисканням кнопки — чотири опорних шасі. Вам також доведеться зняти шматочок оболонки, щоб розкрити фотокамеру, але в цьому дійсно вся справа.

У робочому стані PowerEgg справді має дещо інший вигляд: він більше схожий на техніку лиходія з мультфільму або на щось, що може викликати певне занепокоєння останнього втілення Доктора Хто. Проте варто згорнути його знову — і, залежно від того, скільки американських спортивних фільмів ви переглянули, якійсь частині вас захочеться вигукнути: «Лети далеко!» — й пожбурити пристрій у поле.

Цікаво, що двигуни PowerEgg розміщено знизу, над ними простягаються осі, а ротори штовхають їх угору, а не тягнуть донизу, як в інших моделях. Припускають, що під час незначного дощу це завадить воді потрапити всередину, але ми ще не мали можливості переконатися в цьому самостійно. А от що ротор насправді робить, так це підсилює вісь, оскільки в режимі польоту вигин утворює арку.

Поза кривою тренду

Попри те, що «Яйце» вже й так значно всіх випередило за оригінальністю, йому ще є чим здивувати. Дрон має те, що PowerVision називає «першим у галузі контролем за допомогою жестів». Хоча цей опис може викликати певні запитання в Parrot (бо він уже досить давно говорив про керування нахилом смартфона), подібний до Wiimote контролер Maestro від PowerVision, безумовно, є інноваційним і таким, що має потенціал для розширення дронівської спільноти, як, наприклад, Wii Sports зробило можливим виведення консольних ігор на новий, ширший ринок.

Приємно, однак, що новий конт­ролер передбачає і більш звичний, з двома антенами. Його також можна знайти в коробці, що робить «Яйце» не менш привабливим для досвідченіших пілотів. Обидва контролери обладнано автоматичними кнопками злету й приземлення. Щойно ви скористаєтеся кнопкою, щоб підняти дрон у повітря, чотири опорні стояки втягнуться всередину. А якщо виберете неавтоматичне приземлення, сонарні давачі змусять шасі висунутися близько від землі.

Незалежно від того, який контролер виберете, його слід під’єднати до базової станції, обладнаної затискачами для телефона або планшета з ОС iOS чи Android. Це може звучати дещо складно, та на практиці потрібно буде лише під’єднати той чи інший кабель під час запускання (і цієї проблеми може взагалі не бути, якщо ви вирішите не міняти контрольний пристрій). Базову станцію не потрібно заряджати окремо, оскільки зарядний пристрій PowerVision може одночасно підзаряджати обидва конт­ролери, базову станцію та акумулятор.

Базову станцію обладнано радіостанцією з радіусом дії до трьох миль, що дозволяє користуватися або Maestro, або антенами як контролерами.

PowerEgg: Надлегке управлiння

Один дотик — зліт, ще один — «Повернення додому» Одним натисканням кнопки пристрій автоматично злітає та висить у повітрі на встановленій висоті. Так само одним натисканням апарат виконує автоматичне приземлення в точку зльоту.
Найбільш інтуїтивний споживацький дрон PowerEgg оснащений Maestro — першою у світі системою дистанційного управління, яка розпізнає жести, зліт та посадка виконуються одним натисканням, щоб будь-хто зміг керувати пристроєм прямо з коробки.
Функція паузи У будь-який час натисніть кнопку паузи — і PowerEgg зупиниться та зберігатиме свій поточний стан. Із натисненням цієї кнопки пристрій завмирає в повітрі, що також слугує аварійним гальмом для кращої безпеки.
Безпечна дистанція користування Під час польоту PowerEgg зберігатиме безпечну дистанцію від пульту дистанційного управління, забезпечуючи додатковий захист для користувача (радіус безпеки).
Розумний режим максимальної відстані Максимальна відстань віддалення від пульту ДУ може бути виставлена перед кожним зльотом, формуючи зону безпечного польоту для зменшення ризику втратити контроль.
Неймовірна відстань відеотрансляції «Максимально 5 кілометрів». Довготривалий час польоту — 23 хв. Ефективна система енерговикористання та акумулятор високої ємності.
Режим «Орбітування»: Orbit Mode Пристрій літатиме навколо заданого центру на встановленій відстані та швидкості.
Заряд акумулятора: 6400 мА*год Система подвійного позиціонування. Із системою GPS/BeiDuo позиціо­нування надворі та оптичне позиціонування у приміщенні, подвійна система задовольняє вимоги, що виникають під час зйомок за різних умов.
Режим «підвісної камери»: Cable Cam Mode Задайте точки шляху на карті — і дрон пролетить по заданій траєкторії як підвісна камера.
Режим «Слідуй за мною»: Follow-me Mode GPS-датчик у кожному пульті ДУ посилає сигнал дрону та визначає відстань до пристрою, роблячи можливим режим точного слідування дрону за користувачем.
Розумний політ та управління на кінчиках пальців Завдяки різноманітним функціям управління та навчальним матеріалам мобільний додаток PowerEgg робить політ суперлегким. Де б ви не знаходилися, PowerEgg дає змогу впіймати момент та поділитися своїми враженнями у соціальних мережах.

СПЕЦИФІКАЦІЇ:

  • Розміри 272×476 мм у польоті, 272×176 мм у згорнутому вигляді
  • Маса 2,1 кг (включно з акумулятором і роторами)
  • Відео: 4K Ultra HD; Кадри 13,8 Mп
  • Давачі оптичний потік, сонар
  • Акумулятор 6400 мА*год, літій-полімерний
  • Тривалість польоту 23 хв
  • Дальність польоту до 3,1 милі (5 км)
  • Максимальна швидкість 13 м/с

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів