Запашна кава щоранку

Запашна кава щоранку

Кавомолку було винайдено у XV столітті, її призначенням було перемелювання кави. Спочатку вона мала вигляд спеціальної ступки, у якій подрібнювали кавові зерна. Сьогодні кавомолки дивують своєю різноманітністю.

Але навіщо у наш час потрібна кавомолка, якщо у продажу є готова подрібнена кава? Чим вироблений нею порошок кращий за той, що з магазину?

Кавомолки для домашнього використання мають певні переваги. Головна — від перемелювання зерен до приготування напою проходить мінімальний час, завдяки чому максимально зберігаються смакові та ароматичні якості кави.

Усі кавомолки поділяють на два типи: з подрібнювачами ножового типу (ротаційний ніж) і з жорнами. Найпростіше влаштовані ножові моделі – ніж, що обертається з великою швидкістю, подрібнює кавові зерна, одночасно перемішуючи їх. Головний недолік такого методу – готовий порошок містить часточки різного розміру. Якщо є бажання випити каву по-турецьки або з крапельної кавоварки – на це можна не зважати, а для еспресо-машини або гейзерної кавоварки такий порошок не зовсім підходить. У подібних випадках слід використовувати кавомолку із жорнами. У ній подрібнення може бути рівномірним, а ступінь помелу можна регулювати. Моделі із жорнами технічно складніші, а отже, і дорожчі.

Місткість приладу

Обираючи кавомолку, слід звертати увагу на її місткість — максимальну масу зерен, яка поміщується за один раз. Тут слід виходити із потреби у каві.

Потужність кавомолки

Потужність кавомолки залежить від її місткості: чим більша місткість — тим більша потужність.

Матеріал корпусу

Корпус кавомолки виготовляють із пластику або металу. Пластик зустрічається все частіше, однак металевий корпус міцніший.

Додаткові параметри

  • захист від перегріву (відключення приладу, якщо температура мотора перевищує встановлене значення)
  • автоматичне блокування включення приладу, якщо його неправильно зібрано (функція актуальна для ротаційних кавомолок)
  • спеціальне поглиблення для намотування шнура (дрібниця, яка створює додатковий комфорт)

У деяких випадках кавомолки використовують не за прямим призначенням, наприклад, для перемелювання різних круп чи спецій. Але при цьому слід враховувати певні особливості, а також якість ножів і потужність самого приладу. Крупи мають бути промитими та добре висушеними, спеції — прожареними на сухій сковороді.

Варто врахувати: перемелюючи різноманітні крупи та спеції, ножі приладу насичуються всілякими запахами, які можуть зіпсувати аромат кави.

Russell Hobbs 23120-56

  • Система помелу: жорнового типу
  • Потужність: 140 Вт
  • Місткість: 140 г
  • Матеріал корпусу: пластик
  • Колір: чорний + сріблястий

Gorenje SMK150

  • Система помелу: ножового типу
  • Потужність: 150 Вт
  • Місткість: 40 г
  • Матеріал корпусу: метал + пластик
  • Колір: білий/чорний

Sencor SCG1050

  • Система помелу: ножового типу
  • Потужність: 150 Вт
  • Місткість: 50 г
  • Матеріал корпусу: пластик
  • Колір: білий/чорний

Sencor SCG3050SS

  • Система помелу: ножового типу
  • Потужність: 150 Вт
  • Місткість: 50 г
  • Матеріал корпусу: метал
  • Колір: сріблястий

Gorenje SMK150E

  • Система помелу: ножового типу
  • Потужність: 150 Вт
  • Місткість: 60 г
  • Матеріал корпусу: метал + пластик
  • Колір: сріблястий

Придбати продукцію