Коли добре стає найкращим. Fujifilm X-T3

Головна Огляди Коли добре стає найкращим. Fujifilm X-T3
07.05.2019

Фотолюбителям, які були в захваті від Fujifilm X-T1, модель X-T2 здалася радше революційною, ніж еволюційною. Fujifilm X-T2 – відмінна в багатьох аспектах камера від X-T1. Нову камеру Fujifilm X-T3 не назвати революційною, але водночас вона отримала низку покращень для зйомки відео. X-T3 втілює особливості двох попередників – X-T1 і X-T2, а в деяких аспектах і перевершує їх.

Окрім удосконалених функцій зйомки відео, Fujifilm X-T3 отримала оновлений ергономічний корпус. Як і інші представники серії X, камеру розроблено в стилі ретро. Проте такий дизайн не став на заваді зручному та інтуїтивно зрозумілому розташуванню елементів керування. X-T3 має вдосконалену основну панель керування, змінену шкалу експозиції, а також функцію блокування, що дає змогу уникнути випадкового повороту ручки регулятора режимів під час зйомки.

Особливість апаратів Fujifilm серії X завжди полягала в неперевершеному тактильному досвіді та взаємодії користувача й фотокамери під час зйомки. Дизайн і розміщення кнопок й інших ­елементів керування X-T3 так само забезпечує чудовий досвід користування.

Розмір і вага

Основна перевага бездзеркальних фотокамер порівняно з дзеркальними фотоапаратами — невеликі розміри і вага, що дають змогу завжди брати фотокамеру із собою й не турбуватися про зайві грами ноші. Вага X-T3 більша за вагу X-T2 на 32 г, однак різниця під час використання майже не відчутна.

Окрім додаткової маси, Fujifilm X-T3 отримала збільшену товщину корпусу. Щодо ергономіки – вона найкраща з-поміж усіх трьох камер серії: з ідеальним балансом товщини та витонченим дизайном класичної фотокамери 35 мм.

Меню та елементи керування

Меню X-T3 майже не відрізняється від X-T2. Користувачі X-T2 неодмінно помітять збільшену кількість значків практично на кожній сторінці меню, що легко пояснити появою нових можливостей і функцій. З-поміж інших нових опцій X-T3 — можливість налаштування регуляторів і функціональних кнопок. Отже, кожен із користувачів X-T3 може налаштувати фотокамеру виключно під власні потреби.

Сенсорний екран

Сенсорний екран — одне з найпомітніших оновлень Fujifilm X-T3. З його допомогою можна прокрутити фотографії, збільшити масштаб для перевірки чіткості зображення, а також відпустити затвор або змінити точки фокусування. Сенсорний екран не можна використовувати для здійснення повноцінного керування в меню, але можна увійти в меню швидкого доступу (Q).

Автофокус

Усі виробники бездзеркальних камер заявляють про неймовірну швидкість систем автофокусування. Однак більшість професійних фотографів переконані, що системи автофокусування «дзеркалок» на практиці перевершують можливості автофокусування бездзеркальних фотокамер. Різниця може бути некритичною в багатьох режимах зйомки, але неабияк відчутною під час зйомки спортивних подій чи репортажів.

У випадку з X-T3 забу­ваєш, що маєш справу з бездзеркальною фотокамерою, оскільки система автофокусування завжди спрацьовує швидко та точно, не відстаючи від DSLR-камер.

Зображення

Фотографії, зроблені на X-T3, передають багату палітру кольорів, вражають деталізацією. Крізь сенсор X-Trans CMOS4, яким обладнано камеру Fujifilm, увесь світ багатший і яскравіший, ніж насправді.

За специфікаціями новий датчик X-Trans CMOS4 не дуже відрізняється від X-Trans CMOS III, який використано для X-T2. Головна відмінність X-Trans CMOS4 у тому, що це перша матриця Fujifilm зі зворотним засвічуванням, а відтак камера стане в нагоді для зйомок у темряві й навіть для астрофотографії.

Відео

Fujifilm X-T3 може знімати відео у форматі 4К зі швидкістю 60 к/с. Переваги пристрою на фоні конкурентів — 10-бітний колір і колірна субдискретизація 4:2:0. Відеокадри, зняті на Fujifilm X-T3, виходять деталізованими й чіткими. Низькі значення ISO забезпечують чисту, повну картинку навіть за умов недостатнього освітлення. Попри відсутність вбудованої стабілізації, Fujifilm X-T3 — одне з найкращих рішень у категорії бездзеркальних камер для відеозйомки.

X-T3 відповідає особливостям Fujifilm X-T, втілюючи неймовірну якість зображення, ретродизайн та інноваційні технології. З-поміж потенційних користувачів Fujifilm X-T3 — власники X-T2, які прагнуть вийти на новий рівень зйомки.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів