Система контролю доступу нового покоління U-Prox

Головна Огляди Система контролю доступу нового покоління U-Prox
27.01.2020

Інноваційні рішення U-Prox забезпечують зручність і простоту використання систем контролю доступу з оптимальним рівнем безпеки. Виконати завдання щодо контролю та керування можна на будь-якому об’єкті: офіс, готель, банк, склад тощо.

Мобільна перепустка – гідна альтернатива картки

Безконтактна банківська картка вже давно перемістилася у смартфон, гарантуючи зручність і безпеку платежів. Дійшла черга й до картки доступу, яка відтепер теж може бути в телефоні, працюючи як мобільна перепустка з рівнем захисту Security Level 3. Крім того, смартфон також має засоби захисту вмісту, як-то сканер відбитка пальця, Face ID тощо, тому мобільна перепустка буде в безпеці.

Смартфон — не тільки телефон, але й універсальний міні-комп’ютер, фото- і відеокамера, карти та навігація, пошта, персональний банкінг. А тепер ще і зручний та універсальний засіб доступу — електронний ключ.

Безкоштовний мобільний додаток U-Prox Mobile ID, призначений для отримання, зберігання та передавання мобільного ідентифікатора Mobile ID між зчитувачем і смартфоном, є доступним для основних платформ iOS та Android. Для доставлення ідентифікатора до зчитувача використовують технологію BLE (Bluetooth Low Energy — працює на смартфонах усіх виробників) і NFC (Near Field Communication — тільки для Android). Обмін даними між зчитувачем і смартфоном відбувається в захищеному протоколі.

BLE-мітка для дистанційної Hands free ідентифікації

Технологія ідентифікації користувача за допомогою мобільного пристрою має низку переваг. Однак варто зазначити, що є істотні обмеження, через які не завжди можна використовувати смартфон як мобільний ідентифікатор. Насамперед, це стосується об’єктів із підвищеним рівнем безпеки (наприклад, державні об’єкти особливого значення), де співробітники відповідно до внутрішнього регламенту змушені залишати мобільний телефон поза межами підприємства. Крім того, є багато виробничих і сервісних організацій, де працівникам необхідно мити руки перед кожною ідентифікацією (будівництво, хімлабораторія, медицина тощо), що робить незручним використання як ідентифікатор традиційних карток доступу і смартфонів.

У такому разі допоможе технологія Hands free ідентифікації, яка працює за принципом наближення BLE-мітки до зчитувача, який встановлено на дверях, турнікетах чи шлагбаумі. Наприклад, під час відкриття шлагбаума/воріт на відстані буде корисним компактний брелок-ідентифікатор U-Prox Tag BLE. Щойно брелок наблизиться до зони дії зчитувача, шлагбаум відкриється. Тож водієві не потрібно виконувати додаткові дії, а лише розмістити брелок у зручному місці в автомобілі, наприклад, у бардачку.

Універсальні зчитувачі

Підтримання мобільних ідентифікаторів U-Prox BLE ID та їхнє доставлення до контролерів СККД забезпечують зчитувачі нового покоління серії Smartline (SL). Зчитувачі універсальні, крім U-prox BLE ID, адже можуть зчитувати ідентифікатори 125 кГц (EM-Marine різних виробників); Mifare: Standard, Ultralight, Classic; Mifare Plus — стандарт, який не можна зламати та клонувати.

Зчитувачі SmartLine можна підключити до наявних або нових систем контролю доступом, а також працювати в кількох режимах:

  • «Двері-Proximity» — відстань взаємодії 10-20 см, зчитувач активується за допомогою ІЧ-датчика визначення наближення. Рекомендовано застосовувати за наявності двосторонніх точок проходу та турнікетів;
  • режим «Двері» з відстанню взаємодії до 60 см, зчитувач завжди активний;
  • режим «Шлагбаум» із регульованою відстанню взаємодії від 1 до 12 м, зчитувач завжди активний.

Як це працює?

Розумний брелок для зберігання та використання мобільних ідентифікаторів U-Prox BLE ID зі зчитувачами серії U-Prox BLE.

  • Налаштування з мобільних пристроїв
  • Регулювання відстані зчитування
  • Робота в закритих системах
  • Ідентифікація транспорту

Бренд U-Prox належить українській компанії Integrated Technical Vision Ltd., що виготовляє зчитувачі, контролери, програмне забезпечення та супутнє обладнання для систем контролю та керування доступом із 1992 року.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів