Унікальна мобільність і портативність від Panasonic

Головна Огляди Унікальна мобільність і портативність від Panasonic
21.09.2020

Panasonic анонсувала дві найменші* та найлегші у світі відеокамери з підтримкою формату 4K 60p – HCX1500 та HC-X200. Завдяки цим камерам можна створювати стрими на будь-який сервіс, як-от YouTube, Facebook, Restream.io тощо.

Оптичні можливості

Об’єктив LEICA Dicomar відповідає жорстким критеріям Leica Camera AG щодо роздільної здатності, контрасту тощо. Оптика камер дає змогу фіксувати надзвичайно красиве зображення, а знімна бленда захищає об’єктив від пошкоджень та запобігає засвічуванню з боків.

Камери мають широкий вибір ND-фільтрів (1/4, 1/16, 1/64 та Clear), а скло застосовується як протидія спалахам через конденсацію сонячного світла.

Вбудований об’єктив пропонує надзвичайно потужне оптичне 24-кратне збільшення, а функція i.ZOOM забезпечує 32-кратний зум за роздільної здатності 4K та 48-кратний за FHD. Через потужне збільшення розробникам довелося оснастити камери доволі скромною матрицею — CMOS 1/2,5”. Інакше треба було б збільшувати розміри пристрою, що неприпустимо для камер такого класу.

Автофокус та стабілізація

Висока швидкість фокусування, стабільність та ефективність відстеження як у форматі 4K, так і в Full HD досягаються завдяки функції розпізнавання обличчя AF/AE разом із точним приводом фокусування об’єктива. Відстеження об’єкта з розпізнаванням кольору можна активувати простим дотиком до LCD-панелі.

У режимі FHD можливий сповільнений запис зі швидкістю 120 кадрів на секунду (для 59,94 Гц) / 100 кадрів на секунду (для 50 Гц). Навіть за високої частоти кадрів користувач матиме ­повнокадрові необрізані зображення. Під час запису в суперсповільненому режимі можна використовувати автофокус.

Крім оптичної, камери оснащено ще й електронною стабілізацією для виявлення та виправлення тремтіння рук у п’яти осях. Це дає змогу з високою точністю коригувати зображення за нестабільних умов, наприклад, під час зйомки під низьким чи високим кутом. Система Ball O. I.S. зменшує тертя на секції приводу, завдяки чому якісне зображення досягається навіть при 24-кратному оптичному збільшенні.

Для професійного використання

Камери оснащено процесором Venus Engine, створеним за технологіями LUMIX, що дає змогу мати 10-бітовий внутрішній запис 4:2:2 із максимальною здатністю 29,98p у форматі UHD та 59,97p у форматі FHD.

У руків’я камери вбудовано освітлювальний пристрій (для HC-X1500 потрібен додатковий блок VW-HU1), яскравість якого можна регулювати для забезпечення якісної зйомки за слабкого освітлення. Для роботи за надзвичайно темних умов камери додатково оснащено ще й інфрачервоними лампами.

Монітор 3,5” має роздільну здатність 2 760K, що робить його майже вдвічі більш яскравим та деталізованим за звичайні монітори (HC-X2000). Тому ним зручно користуватися навіть за яскравого сонячного світла. Оскільки зображення на видошукач та на LCD-монітор виводяться одночасно, запис зображення може бути підтверджено на моніторі, що підвищує ефективність роботи. Крім того, для швидкого й точного ручного фокусування камери оснащені функціями Focus Assist, Expand, Peaking і One-push AF.

Запис звуку відбувається через аудіовхід +48V Phantom Power Supply/MIC/LINE Selectable XLR AudioInput із ручним регулюванням гучності для кожного з двох каналів. Камери підтримують 24-бітну лінійну систему PCM (MOV), 16-бітну AAC (MP4) та високоякісний двоканальний аудіозапис Dolby Audio (AVCHD). Хіба що для моделі HC-X1500 потрібне додаткове руків’я (VW-HU1).

Змінюємо уявлення про стримінг

Революційність новинок Panasonic полягає в тому, що відтепер для проведення стриму потрібна лише камера. Без комп’ютера, ноутбука, без додаткового пристрою захоплення тощо. Достатньо лише мати точку доступу Wi-Fi і якісна трансляція буде гарантована. Wi-Fi-адаптер камери може підтримувати вражаючу швидкість передавання даних навіть на великій відстані від точки. Якість сигналу ли­­шається високою за будь-якого з трьох рівнів бітрейту (1, 4 чи 16 Мбіт/с).

Налаштування для організації стриму, на перший погляд, можуть здатися складними, але насправді такими не є. Розробники ухвалили рішення замінити численні розділи меню та спеціальний софт на можливість просто ввести будь-яку адресу трансляції (YouTube, Facebook тощо) в єдину адресну строку.

Камери Panasonic HC-X1500 та HC-X2000 — інноваційний продукт, що враховує всі потреби й побажання в сегменті репортажної техніки. Вони надзвичайно компактні, забезпечують тривалу зйомку, дають змогу здійснювати трансляції без додаткового обладнання, знімають із високою якістю тощо. Коротко кажучи, мають усе, аби стати законодавцями моди з-поміж пристроїв такого класу.

*З-поміж відеокамер із вбудованим об’єктивом, що можуть записувати в 4К 60р (станом на 6 січня 2020 року — інформація Panasonic).

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів