Синергія передових технологій. Legrand with Netatmo на варті комфорту та безпеки

Головна Огляди Синергія передових технологій. Legrand with Netatmo на варті комфорту та безпеки
10.12.2020

Кен Бланшар сказав: «Ніхто з нас не розумний настільки, наскільки ми розумні разом». Напевне, спираючись саме на таку думку, світовий фахівець електротехнічної та цифрової інфраструктури будівель Legrand у 2018 році придбав компанію Netatmo — спеціаліста у сфері продуктів для «розумного дому». Співпраця двох французьких компаній почалася у 2015 році.

Як результат, компанії зосередилися на створенні нових інтелектуальних рішень домашньої автоматизації, і на виставці CES 2018 представили спільну розробку — систему домашнього комфорту Celiane with Netatmo.

Найкраще від обох компаній

Система Celiane with Netatmo увібрала в себе найкращі риси обох компаній. Дизайн — у кращих традиціях Legrand із можливістю вибору з-поміж 45 кольорів рамок, а також матеріалів рамок, як-от скло, метал, шкіра, дерево, Corian і, звичайно ж, якісний пластик на будь-який смак. А технологічні рішення та зручність використання — це заслуга спеціалістів у сфері домашньої автоматизації з Netatmo.

Саме ця лінійка розумних девайсів слугує базою для створення продуктів в інших дизай­нах, який уже полюбили тисячі людей, — Valena Life та Valena Allure.

Успішне вирішення трьох проблем

Аналізуючи наявний ринок систем домашньої автоматизації, інженери виділили три основні проблеми, які мала розв'язати система: висока вартість, складність під час встановлення та налаштування й щоденне використання системи. Усі ці три завдання було успішно вирішено.

Ядро системи — хаб із керованою силовою розеткою, що встановлюють замість звичайної в однопостову монтажну коробку. До нього підключають два кабелі живлення мережі 230 В, — і все.

Решта налаштувань здійснюється через смартфон, а доступ до інтернету він отримує від домашньої мережі Wi-Fi. Не потрібно жодного спе­ціального софта чи комп’ютера. Систему створено за принципом DIY (“Do it yourself” — англ. «зроби це сам»), щоби кожен користувач, що навчився вправлятися зі смартфонами, без зайвих проблем міг встановити її вдома замість звичайних розеток, вимикачів та перемикачів для керування ролетами.

Щодо розеток та вимикачів – ситуація аналогічна з хабом: їх встановлюють замість звичайних розеток та вимикачів у будинку. Не потрібні додаткові дроти, чи «танці із ­бубном»: зняли старі, встановили нові та насолоджуєтеся.

Особливості системи

Однією з ключових особливостей системи є її повне підтримання найбільш популярних голосових помічників — Google Assistant, Siri Apple та Alexa Amazon. Один раз налаштувавши систему, можна взагалі більше не відкривати застосунок на смартфоні. Достатньо лише попросити Siri вимкнути світло в кімнаті, чи Google — закрити штори у вітальні. І команду негайно буде виконано.

А що як користувач не любить роздавати голосові команди, а звик до натискання вимикача? І, наприклад, йому потрібно мати змогу керувати освітленням, ролетами чи навіть розеткою не голосом, і навіть не зі смартфона, але з кількох місць одночасно.

Для таких випадків with Netatmo має безпроводові вимикачі: ззовні повна копія своїх «проводових братів», з єдиною різницею — їх будь-­коли можна перемістити з одного місця в інше без додаткового налаштування. Адже вони працюють за захищеним радіопротоколом Zigbee, а отже, є мобільними, повністю безпечними та захищеними від несанкціонованого вторгнення чи злому, і працюють на одному заряді батарейки до 8 років. А ще вони мають товщину звичайної рамки для електротехнічних виробів, їх можна встановлювати за допомогою гвинтів чи навіть на звичайну двосторонню клейку стрічку, і на поверхні жодним чином не відрізнятимуться від стандартного вимикача.

Вимикач має вбудовану функцію регулювання яскравості освітлення, яка теж може здійснюватися як зі смартфона, так і голосовим керуванням або натисканням на вимикач.

Система легко інтегрується в Apple Home та підтримує сервіс IFTTT, що для просунутих користувачів ще більше розширює її функціональні можливості.

Є додаткові модулі:

  • бездротовий сенсор руху;
  • блок-контакт для підключення до системи взагалі будь-яких вимикачів, навіть стороннього виробника (раптом не підійшов жоден із кольорів);
  • мікромодуль реле для встановлення поруч зі світильником у такий спосіб, що можна взагалі обійтися без стандартних проводових вимикачів чи підключити окрему групу світла без виведення додаткових дротів під комутацію;
  • DIN-модуль вимірювання потужності, що встановлюють у розподільний щиток;
  • мобільна розетка.

Доступність і вибір

І всі три дизайнерські лінійки Legrand with Netatmo з перерахованим переліком обладнання вже представлено в Україні та доступні для замовлення в ERC.

Однак, якщо комусь такого набору виявиться замало, знову згадаємо, що Legrand працював над системою спільно з Netatmo. А ця компанія не один рік відома на ринку Європи такими цікавими рішеннями, як-от погодні станції, аналізатори якості повітря, вуличні та домашні камери з розпізнаванням обличчя, сирени, сенсори відчинення дверей, модулі керування котлами та радіаторні терморегулятори.

І віднедавна весь цей перелік обладнання легко інтегрується в одну систему через спільний застосунок Home+ завдяки одному хмарному серверу.

А отже, на четвертий квартал 2020 року, коли обладнання Netatmo офіційно, завдяки компанії Legrand, вийде на ринок України, система домашнього комфорту with Netatmo отримає додаткові модулі в галузі безпеки, керування опаленням, моніторингу погоди та повітря.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів