Нові звіти Gartner: Автономна база даних Oracle знищує хмарну конкуренцію?

Головна Новини Нові звіти Gartner: Автономна база даних Oracle знищує хмарну конкуренцію?
09.12.2020

Два тижні тому Gartner опублікував три нові звіти про хмарні системи управління даними. Автономна база даних — у лідерах як за технічною концепцією, так і в цілому. Із своїми можливостями вона випереджає в п’яти з восьми категорій і посідає друге місце в інших трьох, випереджаючи всіх звичних конкурентів.

Нагадаємо, що у жовтневому "Magic Quadrant for Cloud Database Management Systems" у квадраті лідерів Oracle попереду за повнотою бачення, проте за здатністю реалізації її випереджає WS, Google та Microsoft, значною мірою через їх присутність на ринку.  У звітах наочно видно, що Oracle лишає позаду конкурентів з точки зору функціональності та можливостей. Ознайомтесь із сильними та слабкими сторонами лідерів ринку та сформулюйте власну думку про те, як використовувати це у своїх розмовах із клієнтами. Слід зазначити, що основною слабкою стороною AWS є те, що вони мають різні продукти для кожного типу баз даних, а це означає, що замовник повинен буде боротися з проблемами інтеграції даних.

Звіт "Critical Capabilities for Cloud Database Management Systems for Operational Use Cases" — наочна демонстрація можливостей бази даних Oracle для транзакційних систем. Autonomous Transaction Processing (ATP) просто випереджає всіх конкурентів у всіх чотирьох категоріях — це майже власна категорія.

Звіт "Critical Capabilities for Cloud Database Management Systems for Analytical Use Cases" схожий на попередній, але мова про аналітичні сценарії. Oracle Autonomous Data Warehouse (ADW) посідає перше місце в одній категорії та друге місце за Teradata Vantage в інших трьох, значно випереджаючи AWS Redshift, Microsoft, Google та Snowflake.

Звіт "Magic Quadrant for Operational Database Management Systems" доповнює позицію Oracle у загальних системах управління даними: Oracle посідає перше місце за повнотою бачення, лише трохи відстає від Microsoft в цілому і значно випереджає всіх у «критичних можливостях».

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів