ДОПОМОЖИ УКРАЇНСЬКІЙ АРМІЇ

Головна Новини ДОПОМОЖИ УКРАЇНСЬКІЙ АРМІЇ
16.03.2022

Куди надіслати кошти на допомогу військовим із території України та з-за кордону.

У зв’язку із введенням воєнного стану в Україні, збройною агресією РФ та небезпекою для державної незалежності України, її територіальної цілісності Нацбанк відкрив спецрахунок на підтримку Збройних сил України. Кошти, зібрані на рахунку, спрямовують на закупівлю засобів захисту, медикаментів, предметів першої необхідності та обмундирування. Тільки за одну добу, 25 лютого, на нього надійшла сума, еквівалентна майже 300 млн грн. Гроші перераховували бізнес, українські громадяни та міжнародне співтовариство.

Куди, крім іншого, відправляти гроші, щоб допомогти ЗСУ? Далі – перелік рахунків і реквізитів.

Допомога закладам охорони здоровʼя

Міністерство охорони здоровʼя спільно з товариством Червоного Хреста відкрило спеціальний рахунок для допомоги закладам охорони здоровʼя. Перерахувати кошти з території України та з-за кордону можуть громадяни, підприємства та організації будь-якої країни. Фінансову допомогу спрямують до лікарень для порятунку захисників України.

Реквізити для допомоги

Медичний батальйон «Госпітальєри», що знаходиться на передовій, потребує допомоги з комплектацією груп на схід України. Перерахувати гроші можна, зокрема, і з карти «єПідтримка».

Реквізити для допомоги

Допомога Збройним силам України

Спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних сил України, відкритий Національним банком. Зробити переказ можуть міжнародні партнери та донори, український бізнес і громадяни. Відправити кошти можна у доларах США, євро, британських фунтах та українській гривні. Реквізити офіційного спеціального рахунку:

UA8430000100000047330992708. Крім того, перерахувати кошти можна за допомогою платіжної картки: https://bank.gov.ua/ua/about/support-the-armed-forces.

Реквізити для допомоги

Допомога з-за кордону

Тим, хто мешкає за кордоном, спростили шлях для підтримки української армії. Тепер замість SWIFT-платежів WayForPay приймає гроші з будь-якої карти світу, оплати GooglePay, ApplePay, UnionPay. Кошти надходять безпосередньо на рахунок НБУ до Фонду підтримки Української армії.

Як це працює:

  1. для оплат для пересилання в месенджерах: https://secure.wayforpay.com/payment/ukraine.army;
  2. для розміщення на сайті або додатку необхідно вставити код <a href=»https://secure.wayforpay.com/payment/ukraine.army»>Допомогти Армії</a>;
  3. для розміщення у соцмережах: https://secure.wayforpay.com/payment/ukraine.army.

Переказати гроші з картки для підтримки української армії можна в додатках ПриватБанку, Альфа-Банку та monobank. У Приватбанку для цього є іконка «Добро», monobank додав єдині реквізити до розділу «Благодійність». Клієнти Альфа-Банку підтримати ЗСУ зможуть, зайшовши на вкладку «Переклади/Платежі», вибрати «Платежі» та «Допомога ЗСУ».

Міністерство оборони України також приймає прямі пожертвування для матеріально-технічного та медичного забезпечення Збройних сил.

Рахунки, на які можна надіслати кошти.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров опублікував реквізити для допомоги Українській армії у криптовалютах Ethereum, Bitcoin та Tether.
BTC – 357a3So9CbsNfBBgFYACGvxxS6tMaDoa1P
ETH – 0x165CD37b4C644C2921454429E7F9358d18A45e14
USDT (trc20) – TEFccmfQ38cZS1DTZVhsxKVDckA8Y6VfCy

«Відправ путіна на Юпітер»

Тут закликають пожертвувати $2,99 на ракету, яка відправить кривавого диктатора подалі від Землі. Рахунок належить державному підприємству «Дія», а отримані кошти будуть спрямовані на відновлення зруйнованої інфраструктури України.

Реквізити для допомоги

Допомога ЗСУ через громадські ініціативи та фонди

Допомогти фонду «Повернись живим» через «єПідтримку». Переказати всі гроші або їхню частину з картки можна завдяки мобільному додатку Portmone. Ось як це зробити:

  • перейти у Portmone за посиланням;
  • ввести суму, якою ви хочете підтримати українських військових;
  • оплатити карткою «єПідтримка». Комісію за платіж не стягуватимуть.

У «Повернись живим» можна переказати гроші з картки будь-якого банку. Також є варіанти відправлення коштів на Patreon, рахунок Bitcoin та за допомогою SWIFT-переказу.

Реквізити для допомоги

«Армія SOS» – громадська ініціатива, що допомагає ЗСУ у повітряній та радіотехнічній розвідці, а також системах керування та вогневої поразки.

Реквізити для допомоги

«Народний проєкт» обʼєднує волонтерів і небайдужих людей, що реалізують благодійні проєкти в галузі оборони, медицини та громадські ініціативи.

Реквізити для допомоги

Благодійний фонд «Крила Фенікса» надає допомогу в оснащенні української армії засобами індивідуального нелетального захисту такими, як бронежилети та каски, лікуванні поранених бійців, ремонті будівель військових частин і придбанні індивідуальних аптечок.

Реквізити для допомоги

Благодійний Фонд імені Олексія Ставніцера закуповує бронежилети та каски для українських сил територіальної оборони.

Реквізити для переказів з України:

Благодійний Фонд Олексія Ставніцера

Код: 36970435

Розрахунковий рахунок для гривні, євро та доларів:

UA753071230000026008010484411

ПАТ Банк Восток, м. Днiпро

МФО 307123

Адреса Bitcoin-гаманця: bc1q8yq4aq02ptxx7thkjh27xykl702xf92g8sq26z

Гаряча лінія: +380443440314

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів