Огляд гарнітури змішаної реальності Lenovo Explorer: поєднання двох світів

Головна Огляди Огляд гарнітури змішаної реальності Lenovo Explorer: поєднання двох світів
17.04.2018

Цієї зими в Україні з'явився шолом змішаної реальності Lenovo Explorer. Змішана реальність – це коли користувач може взаємодіяти у віртуальному світі з реальним. Тут можна дивитись фільми, сидячи в кріслі у розкішному будинку, чи працювати з програмами у віртуальному офісі. Lenovo Explorer може спокійно працювати на середній комп’ютерах з інтегрованою відеокартою та з не найпотужнішим процесором – так, Core i3 сьомого покоління з Intel HD Graphics 620 потяне шолом. Це є суттєвою перевагою, тому що шоломи віртуальної реальності з такими ж технічними параметрами вимагають потужних комп’ютерів.

Технічні параметри гарнітури

Сумарна роздільна здатність екранів Lenovo Explorer 2880х1440. Цей показник є одним із найвищих в категорії. Для користувачів шолома це означає можливість насолоджуватись цілісним зображенням, без видимої піксельної сітки, оскільки щільність пікселів 704.

Гарнітуру можна максимально налаштувати під себе:

  • підлаштувати ремені під розмір голови
  • посилити чи послабити ремені
  • налаштувати фокусну відстнань

Останній параметр важливий, бо дозволяє регулювати відстань між зіницями в діапазоні від 59 до 67 мм. Ще гарнітура легка – лише 380 г і на голові майже не відчувається.

Як підключити та налаштувати?

Налаштування Lenovo Explorer починається на порталі Windows Mixed Realit. Програма показує, чи потягне комп’ютер шолом, та дає покрокові інструкції для налаштування. Весь процес підключення та налаштування займає не більше 30 хвилин.

Що потрібно:

  • 2 дротові порти HDMI
  • USB 3.0

Важливий момент – відстань між портами має не перевищувати 30 см, щоб Y-шнур досягав до обох рознімів.

Активний та пасивний режими використання шолома

Користувач одразу може вибрати тип гри, який потім можна легко змінити. Режимів два: активний та пасивний. В активному можна бігати, стрибати та вільно рухатись на площі більше ніж 3 кв. м. Щоб вибрати цей режим, потрібно виконати інструкцію і окреслити замкнутий квадрат.

Пасивний режим – це коли користуватись шоломом можна сидячи чи стоячи. Цей варіант підходить для роботи з програмами у віртуальному офісі, перегляду фільмів, розмов по Skype. Для пасивного режиму не потрібно розчищати площу для пересування, тому що шолом реагуватиме на рухи голови та маніпуляторів, а не на рухи у просторі.

3 способи керування: контролери, миша чи геймпад

Найкраще керувати переміщенням всередині змішаної реальності 2-ма контролерами, що йдуть в комплекті з гарнітурою. Це стандартні контролери для Windows Mixed Reality. Вони під’єднуються до ноутбука чи ПК по Bluetooth 4.0+ в меню «Параметри». В цьому розділі потрібно вибрати «Bluetooth та інші пристрої» і додати «Controller Left» та «Controller Right». Контролери мають по чотири кнопки та тач-панель з аналоговим стіком. Спочатку керування контролерами здається незручним та незвичним, але за пів-години гри звикаєш. Живляться контролери від батарейок АА

Що таке Windows Mixed Reality?

Після підключення користувач потрапляє у вихідну точку портала Windows Mixed Reality - Cliff House. Це велиий будинок на березі океана та в оточенні гір і зелених газонів. Виглядає вражаюче. Тут можна грати в ігри, дивитись фільми, спілкуватись в Skype, досліджувати міста світу та навіть Марс.

Це лише маленький перелік всього того, що можна робити в порталі змішаної реальності. Для руху по будинку використовуються контролери.

Технічні характеристики:

  • Габарити: 185,1х 94,8 х 102,1 мм
  • Довжина кабелю: 4 м
  • Вага 380 г
  • Дисплей: розмір 2 × 2,89 ",роздільна здатність: 2880 × 1440, тип дисплея ЖК,  лінзи FOV 110 °, частота оновлення 90 Гц
  • Датчики: 2 камери реєстрації руху Inside-out, датчик наближення, гіроскоп, акселерометр, магнітометр
  • Кабелі та роз'єми: Y-кабель для підключення до відеороз'єму HDMI і порту USB 3.0, аудіороз'єм 3,5 мм
  • Вимоги до ігрової зони: кімната від 3,5 × 3,5 м
  • Датчики контролерів: магнітометр, акселерометр, гіроскоп
  • Підключення по Bluetooth 4.0
  • Живлення: 4 батарейки AA 

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів