Jibo – робот із українським «корінням» на обкладинці TIME

Home News Jibo – робот із українським «корінням» на обкладинці TIME
29.11.2017

Першу позицію рейтингу ТОП-25 інноваційних винаходів 2017 року, за версією журналу Time, займає Джибо – перший соціальний робот для домашнього користування. Розробкою робота з 2015 року займається компанія Jibo Inc. (Бостон), яка звернулась до софтверних розробників Waverley Software з офісами у США, В’єтнамі та Україні.

Робот створений бути частиною повсякденного життя - він вміє і любить спілкуватись, будувати відносини з людьми, розважати та емоційно реагувати під час розмов. Джибо залюбки пробудить зранку, повідомить погоду, результат спортивних подій, підкаже автора пісні, зробить фото і просто пожартує.

Українські інженери працюють над технічною стороною: серверна інфраструктура, мобільні додатки для iOS та Android і захист даних. А Бостонські інженери, у свою чергу, «оживляють» Джибо.

Зір. Джибо оснащений технологією розпізнавання обличчя. Камера запам’ятає друзів та гостей, або ж просто сфотографує – з ним можна отримати ідеальні селфі!

Рух. Алгоритми обробки природньої мови (напрямок штучного інтелекту) та сучасна анімація допомагають Джибо аналізувати те, що він збирається сказати та здійснити певні рухи.

Слух. Робот оснащений 6 мікрофонами для ідентифікації голосів. Метод обробки природної мови допомагає розпізнавати мовні патерни та тональність голосу, допомагаючи роботу зрозуміти хто ви і де саме знаходитесь.

Джибо має сенсорний екран, тож ним можна управляти не тільки голосом, а і через тачскрін. Милий та дружелюбний робот обов’язково впишеться у ваше життя!

На сайті ERC представлена робототехніка не тільки для розваг, а і для навчання. Роботи від Wonder Workshop реагують на рухи та звуки, співають, танцюють, стріляють з катапульти, грають на ксилофоні, і до того ж навчать дітей основам програмування.

Джерело: Waverleysoftware, Jibo

Products from publication
SKU: 09.00.92
17844 UAH*
out of stock
Type: robot-constructor; Color: blue
SKU: 1-DO01-04
out of stock
Dot is designed for adventure, fun and learning at an affordable price, the kit combines Do-it-Yourself projects with a quirky robot and 100's of self-guided coding challenges.
SKU: 1-DA01-05
out of stock
Dash is beloved by kids and teachers across the US and around the world. Dash is smart enough to respond to voices and sounds and Dash can dance and sing, which makes for a fun and interactive learning experience for kids. Dash will help kids learn, laugh, and grow. Designed for kids 6+.
SKU: 1-WB04-01
out of stock
Type: programmable robot, robot set; Color: Multicoloured, light blue, orange
Menu
Products catalog
Products catalog